Профилактика на нашите климатици

А ти хареса ли тази статия?!?

Профилактика на климатици е нещо, което ние понякога забравяме и изоставяме на заден план. По този начин климатиците ни или се повреждат или не работят с пълния си капацитет. Редовната грижа за тях ще ни даде удовлетворение от работата им, а те ще действат с максимум ефективност и дори ще ни спестят пари.

Много фирми се занимават с поддръжка на климатици, но често не си изпълняват обещанията типично по нашенски. Няма съмнение, че го правят, за да минат между капките и да спестят средства, максимизирайки своята печалба за сметка на клиентите. Проверката на климатика от специалист невинаги е лош знак и не трябва да се утъждествява с повреда. Напротив, тя има за цел да покаже, че е здрав, работи на пълни обороти и не сте се излъгали при неговата покупка, а монтажа и експлоатацията са такива, каквито трябва да бъдат.

Климатиците са сложни системи с много и разнообразни части и грижата за тях е задължителна, защото чрез нея можем да сме спокойни, че те работят успешно, подобрявайки живота ни. Профилактика на климатици е необходима, за да запазим по-дълго живота им и да не се тревожим, че скоро ще се наложи да купуваме нов, което пък изисква сериозен допълнителен финансов ресурс.

По-надолу ще ви дам няколко полезни и лесни за изпълнение съвета, които да ви спестят разходи и да гарантират работата на вашия климатик:

 • Филтрите на нашите климатици редовно трябва да се проверяват, почистват и ако е нужно да се подменят. Миенето  на филтрите е препоръчително да става на две седмици, а ако имате малки деца и по-често. Така и въздуха в помещението ще бъде свеж и няма да страдаме от главоболие и алергии.
 • Климатика не трябва да спира своята работа при ниски температури, защото външната му част може да замръзне и това в нередки случаи може да доведе до цялостното слабо представяне на уреда. Характерно за модерния климатик е, че колкото по-дълго го държим включен, толкова по-малко енергия изразходва.
 • Нужно е да следим често какво показва той и ако забележим дори малко отклонение от стандартните норми да потърсим фирма, която разбира от ремонт и профилактика на климатици. Само така ще запазим живота на климатика си дълъг, а микроклимата в офиса или жилището ни балансиран и приятен.

Oще интересни и полезни статии ще намерите в блога за климатична техника.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

4 Коментара

 1. На климатиците трябва да се гледа като на колите, имат нужда от преглед и техническа поддръжка, защото иначе ни оставят точно в момент, в който са ни най-нужни.

 2. Действително редовната годишна профилактика удължава експлоатацията и добрата работа на климатиците.

 3. Указател (Г. Димитров)

  В къщи профилактиката се състоя в задаване на въпросиот типа имате ли проблеми с климатика и т.н.

 4. автоклиматик.bg (Николай Василев)

  Статията до голяма степен важи и за вашите автоклиматици! Навременна профилактика ще предпази климатичната система от усложнения и скъпи ремонти! А една профилактика стува едва 35лв. – http://автоклиматик.bg/

  Средна цена за автоклиматичен компресор – 700/800лв.

  Цена за фреон – 10лв./100грама

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове