Какво трябва да знаем за хипеинверторните климатици?

Обложка

Какво трябва да знаем за хипеинверторните климатици?

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато срещнете израза хиперинверторен климатик си представяме система от най-ново поколение… Тези нови системи за охлаждане и затоляне са всъщност по-икономични уреди. Ако търсите нов климатик за зимата, този вид устройства са най-добрият избор за вас. Те не само, че икономисват енергия, но и имат по-голям капацитет от традиционните инверторни климатици. Техните външни тела имат отлична производителност дори при изключително неблагоприятни външни климатични особености. Те са щателно тествани, надеждни и сертифицирани.

Много търговци са склонни да спекулират и да използват маркетингови трикове, наричайки модели, които не са такива с тяхното име. Ще ги разпознаете по техния А+++ енергиен клас, както и по цената. Ако възнамерявате да инвестирате в такъв климатик, трябва да сте подготвени с по-голям бюджет. Добре е да знаете, че с времето инвестицията ще ви се възстанови, тъй като предимствата са много.

Всички ние имате различни нужди, когато си търсим климатизираща система. Ето защо няма универсален отговор на въпроса кой климатик е най-подходящ за вас. Ако водещ приоритет е икономията на електроенергия, то експертите съветват да се спрете именно на хиперинверторна система.

Какво е хиперинверторен климатик?

“Hyper inverter” е термин, който произхожда от серия климатични електроуреди от най-ново поколение на фирмата Mitsubishi heavy. През последните години този термин започна да се използва все по широко и се асоциира с климатични системи с висока производителност, които спестяват средства от разходи за електроенергия. Хиперинверторен всъщност се свързва с уред, който е много икономичен. Те са лесно разпознаваеми по своя виско клас А+++, което в тяхната индустрия е най-високата степен на икономичност.

Всичко, което се свързва с инверторната система, важи и за хиперинверторната, но едно е сигурно – хиперинверторните климатици са усъвършенствани инверторни климатици с много и съществени подобрения.

По какво се различават инверторите от хиперинверторите?

Основните неща са едни и същи, но хиперинверторните системи имат някои преимущества пред своите предшественици. Ще споменем накратко някои от тях:

Хиперинверторите са с по-високата енергийна ефективност

Когато се налага, те хипериверторните уреди могат да отдават повече топлина, но да консумират значително по-малко енергия. Характеризират се с високи коефициенти на полезно действие и имат много по-висок СОР. Колкото по-висок е COP, толкова по-икономичен е климатикът. При тях той понякога достига до 5.3.

Хиперинверторните климатици са с по-голям капацитет

Съчетават висока ефективност с голямо отдаване. Обикновено тези системи са по-мощни, което ги прави по-стабилни при неблагоприятни условия на външната среда и са подходящи за региони с по-сурова зима. В тяхно лице имате надеждно отопление.

Хиперинверторните системи са пионери в иновациите

Когато фирмите се опитват да създават иновации в технологиите си в посока по-добра производителност, те се фокусират върху хиперинверторните системи. В тази връзка производителите започнаха да използват еко фреон R32. При тях се въвежда употребата на плазмени филтри за поддържане на здравословна въздушна среда, както и окото за зониране на помещението, което включва икономичен режим и т.н.

Хиперинверторната технология е насочена към екобаланса

Технологията е съобразена с опазването на околната среда и съответно е по-щадяща за здравето на хората.

По-висока първоначална инвестиция

Поради това, че производителите инвестират повече ресурси, за да осигурят оптимално високо качество, цената на тези системи е и по-висока, но се отчита възвръщаемост след време, благодарение на функциите, които имат и тяхната икономичност.

В заключение, можем да твърдим, че технологията на хиперинверторите ще ви осигури по-голям комфорт и ще ви спести пари в дългосрочен аспект. Тези климатици са подходящи както за жилищни, така и за търговски зони. Улеснените монтаж и управление ги правят практични и желани от собствениците на жилища или бизнеси. Тези климатизиращи системи имат голям гаранционен срок. Много марки предлагат такива продукти, така че имате право на избор. Задължително проверете мнения на други потребители във форумите и социалните мрежи преди да купите.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове