Приемаме ли на сериозно дизайнерските марки часовници?

Обложка

Приемаме ли на сериозно дизайнерските марки часовници?

А ти хареса ли тази статия?!?

Тенденция е, че все повече и повече модни марки навлизат в часовникарския бранш. Имената са много: Emporio Armani, DKNY, Pierre Cardin, Calvin Klein, Versace, Tommy Hilfiger, Kappa, Lee Cooper, Hugo Boss, Just Cavalli, Michael Kors, Ralph Lauren, Gucci, Guess и още много брандове от света на модата. Те са известни по цял свят със своите най-различни стоки като дрехи, обувки, парфюми, бельо, чанти, аксесоари като часовници, очила, бижута и др., върху които стои тяхното име.

Но дали тези модни часовници си струват цялата известност обикновено за по-солидно количество пари? И дали дизайнерските марки наистина се нуждаят и от часовници в портфолиото си? Това е добър въпрос, който хората, посветени в света на часовниците повдигат през цялото време. Няма прост отговор, но си струва да се разбере в по-голяма пълнота защо това е така. В продължение на десетилетия часовниците се считат за елемент на модата, в допълнение към другите им качества: полезността или страстта към тях. В повечето основни потребителски списания те попадат в категорията „аксесоари“, а някои марки часовници се продават в универсални магазини между отделите за костюми и чорапи.

Като се има предвид, че хората купуват часовници, за да си подхождат с техните дрехи, повечето модни марки започват да предлагат свои собствени часовници, за да отговорят на тази потребност на своите клиенти и фенове на дадения бранд. Тази тенденция започва през 80-те, а днес е доста добре развита и най-големите модни марки предлагат и дизайнерски часовници, които допълват цялостния им имидж и концепция от продукти. Цените на тези часовници може да варира драстично. Някои марки обхващат средния клас часовници (DKNY, Pierre Cardin, Tommy Hilfiger, Kappa, Lee Cooper, Michael Kors и др.), други – по-висок клас (Versace, Calvin Klein и др.), а трети предлагат и двата варианта с разлика в лейбъла, като например: Emporio Armani е средния клас, а Giorgio Armani – високия; Just Cavalli – средния, а Roberto Cavalli – високия, D&G – средния, а Dolce & Gabbana – високия и т.н. Марки като Ralph Lauren, Ermenegildo Zegna и Louis Vuitton, които имат часовници от висок клас, са склонни да ги използват като продукти за имидж, като те са предназначени за завършеността на марката и привличане на определени клиенти, които искат да имат пълен набор от продукти със съответния запазен знак. Най-големите производители на дизайнерски часовници са комерсиални и масови и обикновено техните аксесоари са от по-достъпен клас, бълвайки нови колекции поне два пъти на година, следвайки последните модни тенденции в бранша.

Много хора си задават въпроса за самото производство на дизайнерските часовници, какви механизми използват и какво е тяхното качество. Направата на часовници на дадена марка се осъществява чрез закупуване правата за производство за определен срок. Най-често те биват закупени от големи часовникарски концерни, които държат правата на няколко или много марки едновременно. Качеството на дизайнерските часовници е доста добро, като предимно за тези от средния клас се използват японски механизми, за тези от по-висок клас – швейцарски, като те са и направени в Швейцария и носят знака Swiss Made (Versace, Calvin Klein). Марки като Gucci, Bulgari, Chanel, Cartier, които и в света на модата принадлежат към най-високия клас, съответно правят само high-end швейцарски часовници, струващи хиляди долари.

В заключение, като цяло светът на висшето часовникарство, представен от изцяло часовникарски марки, вероятно просто толерира тези фешън брандове, които навлизат в тяхното пространство, но не е особено развълнуван от тях. Въпреки че в много случаи потребителите в крайна сметка плащат и искат да носят на ръката си модни часовници на дизайнерски имена, на които са фенове или на които симпатизират. За щастие на пазара има изобилие от часовници на световноизвестни марки, които завладяват със своите атрактивни и модерни дамски и мъжки колекции.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Транспортни услуги (Транспортни услуги)

    В този случай с часовниците цените са завишени заради самата марка не заради качеството

  2. оглед на кола (Оглед на кола)

    Да определено цената зависи от марката

  3. Стънт Мотор Шоу (Extreme Attack)

    В случая марката е повече водеща в цената отколкото качеството. Същото се получава и с много други продукти. Плащаш повече заради марката отколкото заради качеството!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове