Презентация на марката часовници Fiyta

Обложка

Презентация на марката часовници Fiyta

А ти хареса ли тази статия?!?

Относно темата за Китай днес, една млада местна марка часовници планира своята инвазия. Но не на евтини боклуци, а на реални конкуренти на швейцарските легенди.

Марката е Feida Watch Company. Основана е в град Шънджън в Южен Китай през 1987 година, но днес носи името Fiyta и във визитката и е написано „най-успешната китайска компания за часовници”.

Историята на Fiyta не е от средновековието и не е написана в швейцарските Алпи. За 28 години обаче това име излита в космоса, в преносния и в буквалния смисъл на думата. Fiyta партнира на космическата програма на Китай, като създава първите китайски часовници за космонавти. Освен за земните тренировки на екипа, професионалният модел ръчен часовник Z070 е ползван в открития космос с първата мисия на “Zhenzhou 7”. Точно с такъв факт в биографията си само две марки от швейцарския рояк могат да се похвалят – това са Omega и Tag Heuer.

Гамата на Fiyta е доста богата – от космически модели през спортни и автоматични, та до хронографи и турбийони. Имат и футуристични модели, но по-добре нека си останат за бъдещето. Цените на часовниците Fiyta варират от около 250 до 21 000 долара, като най-скъпите екземпляри са от колекцията Tourbillion Luxury, докато в серията Space Watch часовниците струват между 640 и 2500 долара.

На световно, или по-скоро на земно ниво Fiyta са партньор и официален измервател на Asian Winter Games и Asian Sailing Championship. От няколко години марката е и спонсор на китайския мото тим в най-тежкото състезание в света – рали „Дакар”. Именно за него е и Extreme Series с логото на състезанието.

Да се върнем обаче на космическия часовник Fiyta Z070. Той трябва да е изключително точен през целия полет на кораба „Zhenzhou 7”, който излита на 25 септември 2008 година от космодрум в пустинята Гоби в Северен Китай. Часовникът се носи извън костюма и е създаден да издържи на драстичната температурна амплитуда в околната среда в момента, в който астронавтът напусне кораба. В крайна сметка сложното механично движение на Z070 оцелява по време на „космическата разходка” извън кораба, която трае 22 минути. Часовникът е на ръката на командира на мисията Джай Джъган. ВСС полковникът от Народоосвободителната армия на КНР освенче е първият китайски астронавт, летял в космоса, е и първият в родината си, който излиза от космически кораб.

В някой от моделите си Fiyta използва предимно стомана, но в по-скъпите часовници разчита на титан, розово злато и DLC (което идва от Diamond-Like Carbon). DLC е вид материал, който се формира от въглеродна композиция и е подобен на диаманта по отношение на отличителните свойства и качества.

Каквото и да си говорим, марката часовници Fiyta се развива успешно, купува някои движения и турбийони от водещи компании в Япония и копира от швейцарския имидж. Единствено трябва да свикнем с дразнещия надпис на циферблата на свеки часовник, а именно „Made in China”.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове