Парфюмите днес и преди

Обложка

Парфюмите днес и преди

А ти хареса ли тази статия?!?

Парфюмите са класически метод да придадете стил и очарование на себе си. С тях вие ставате по приятен и интересен за събеседниците си. Един парфюм подчертава чудесно вашият характер. Историята на парфюмите е богата. След последните археологически разкопки се разбра, че парфюми са правени още преди хилядолетия. Всичко е започнало в древен Египет и е било развито от римляните и персите. Преди време дори бе открит сандък с парфюми на остров Кипър. За него се смята, че датира от преди четири хиляди години. Сред разкопките са намерени много шишенца за парфюми, съдове за смесване и фунии. Още тогава хората са били привлечени от благоуханието на много цветя и масла. От тогава те са решили да използват тези аромати за да придават допълнителна красота на телата си. По онова време хората са използвали различни билки, цветя, масла и дори подправки, като иглолистна смола, кориандър и бадеми за да извличат техните аромати и с тях да парфюмират телата си.

През годините традицията да се използват парфюми се е запазила и днес изобилието от марки и видове е огромно. Големите фирми са направили печеливш бизнес от това и маркетинга е на високо ниво. Във всеки един магазин за парфюми или козметика човек може да се порадва на изобилие от дамски парфюми, мъжки парфюми и да занесе у дома си различни тестери на парфюми. Такива тестери се поставят дори в различните списания. Марките са много, като Версче парфюм, парфюм Булгари, Долче и Габана парфюми и какви ли още не. В същото време се случва все по-често известни спортисти, лица от шоу бизнеса и музиката да правят своя колекция парфюми, а те на свой ред да се изкупуват, като топъл хляб.

В днешно време си е направо задължително всяка жена на масата с гримовете и козметика си да има и поне по едно шишенце с парфюм. В много случай те са дори повече от едно, за да могат дамите да изразят себе си по най-добрият начин.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове