Парфюми тестери – за и против?

А ти хареса ли тази статия?!?

Влизате в парфюмерийния магазин… Пред вас пълни рафтове с парфюми, кой от кой в по-привлекателна опакова. Как да намерим своя аромат? За този не лек избор ще ни помогнат тестерите на парфюми. Навярно вече сте забелязали, че непосредствено до опакованите парфюми се намират и такива без опаковка и/или без капачка, със същия аромат като парфюма в опаковката, това именно са тестери на парфюми. Вземете тънка лента хартийка ( попиваща ) предназначена за тестване, пръснете от тестера, помиришете аромата… Допадна ли ви? Сега пръснете още веднъж върху кожата си…Хареса ли ви? Сега остава да вземете една запечатана кутия с парфюма и да отидете на касата.

Тестерите на парфюми са предназначени за пробване на аромата на парфюма в магазина преди да решите дали да си го купите. Разфасовката обикновено е същата като най-голямата за дадения парфюм, със същата концентрация на аромата, която е в оригиналния парфюм. Качеството на парфюма тестер е същото, като на запечатания парфюм, тъй като те се произвеждат на едно и също място. Тестерите са предназначени за рекламиране на аромата на даден парфюм. Със всяка партида парфюми, дистрибуторите са длъжни да закупят и определено количество тестери от парфюма. В магазина тестерите на парфюми пристигат в транспортна опаковка, най-често обикновена картонена опаковка. Флакона може да е с капачка или без такава. Понякога дори на самия флакон на тестера е изписано “TESTER”, но самата форма на флакона не се различава от тази на оригиналния парфюм.

В обикновените магазини рядко може да се купят тестери на парфюми. Тестери може да закупите от интернет магазините за парфюми. Ако обърнете внимание тестерите винаги са по-евтини от оригиналния парфюм. Ако търсите парфюм за себе си, то за вас най-вероятно не е от значение опаковката на парфюма или дали е с капачка, нямате нищо против по-голямата опаковка – то за вас са тестерите на парфюми. Но за подарък тестерите на парфюми не са удачни, за подарък е важна опаковката и външния вид.

Успех в избора Ви!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

9 Коментара

 1. Аааа не знам :D

 2. Часовници (Деян)

  Много добре написана статия, забелязвам че монами хвърлят доста пари за реклама. Обаче половината т.н. Тестери предлагани в БГ са турски реплики, включително и в магазините в моловете. Иначе като цяло са добра оферта, доста по евтини са от парфюма.

 3. Бижута (Петър)

  Лично аз предпочитам истинските парфюми. Напоследък тестерите нещо не ми харесват!

 4. Книги онлайн (Явор Пенчев)

  Че то разликата между тестерите и „истинските парфюми“ е само в опаковката. Може би просто трябва да смениш магазина, от който пазаруваш.

 5. Часовници (Иван)

  Всъщност не би трябвало да можеш да си закупиш тестер от никъде. Незаконно е. Затова и отдел компютърни престъпления привикваха миналото лятото продавачите на тестери онлайн

 6. Парфюми (Николай)

  Вече по сайтовете не е „модерно“ да се наричат „тестери“, а „парфюми без опаковка“ и така до някъде заобикалят ограниченията в закона… :)

 7. Parfumi BG (Иво)

  Няма значени дали ще е тестер, важното е да е оригинален, а на последък май доста сайтове и магазини започнаха да предлагат „ментета“…

 8. Parfimo.bg (Филип Филипов)

  Пазарът е наводнен с копия и фалшификати на парфюми, така че донякъде разбирам страха на българина от купуването на парфюми било то от магазин било от сайт. Но все пак има няколко сериозни фирми, които предлагат това, за което си плаща клиента и това, което очаква да получи в замяна. Турция „бълва“ копия и фалшификати на всички известни марки парфюми и първо пристигат на българския пазар, за съжаление. Бъдете бдителни и проучете доколкото е възможно търговеца, преди да му се доверите!

 9. Parfiumi BG (Elena)

  Разлика в съдържанието между тестер и парфюм няма – просто едните са предназначени за промоционални цели. Ако потребителя може да спести пари като вземе *оригинален* тестер – то е само в негова полза. Друг е въпроса, че наистина много трябва да се внимава с ментетата у нас.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове