Нестандартни часовници

Обложка

Нестандартни часовници

А ти хареса ли тази статия?!?

Модата е явление, което по същество представлява нова тенденция, базираща се на добре забравена стара. Някои дизайнери обаче независимо дали става въпрос за дрехи, чанти, обувки, мебели, часовници, коли и така нататък се стремят да избегнат това повтаряне и да създават уникални и невиждани форми на своите творения. Дори в модата е установено такова течение, наречено висша или авангардна мода.

Въпреки че тези изчанчени модели не са масови и не се използват от масовия потребител, те все пак съществуват и удивяват с уникалните си форми. В света на часовниците също съществуват всевъзможни варианти на странни часовници било то ръчни часовници или стенни или под някаква друга форма, като например часовник във формата на масичка за кафе. Разбира се при такива нестандартни часовници е понякога трудно да се разбере колко е часът, поне от пръв поглед. При други случаи такива странни часовници приличат по-скоро на всичко друго освен на часовници.

Съществуват цели марки часовници, чиято концепция е създаването на уникални, нестандартни и скъпи часовници. Пример за такива е швейцарската марка часовници Cabestan. Според философията на марката дизайна на часовниците по принцип се прави по традиционни и установени от десетилетия правила. Желанието на създателите на марката часовници е да разчупят традицията, дръзвайки да покажат лицето на часовниците от съвсем различна гледна точка. Техните часовници се описват по-скоро като произведения на изкуството, отколкото като часовници. Известен модел на марка часовници Cabestan е часовникът Cabestan Winch Tourbillion Vertica.

Друга революционна марка часовници са немските Urwerk. Техните модели часовници притежават уникални форми и имат визията на часовници от бъдещето, но технологията на механизма е стара, датираща още от 17-ти век. При тази технология единственото, което се вижда това е текущият час, като това придава неповторимо усещане за настоящия момент, сякаш минало и бъдеще не съществуват. С голяма популярност се сдобива модела часовник UR-110 Torpedo, който след пускането си се превръща в хит сред ценителите на часовници. Създателите на марката, двама братя германци, казват, че те не са бизнесмени, а техните часовници са изкуство, което претворява времето по различен начин.

Действително създаването на такива нестандартни часовници е рисковано с оглед дали ще тези авангардни модели часовници ще се възприемат от и без това ограничения брой потребители. Въпреки това и двете марки часовници Cabestan и часовници Urwerk се радват на популярност и признание от ценителите на изкуството, в този случай на изкуството да правиш различни часовници с уникални форми, материали и механизми.

При по-масовите часовници също съществуват марки, който залагат на по-нестандартния дизайн в своите модели часовници. Такива марки са например часовници Diesel и часовници Police, чиито послания залагат на дръзкия и уникален стил и чиито потребители предпочитат избор на нестандартен модел часовник с различна форма и дизайн.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове