На прага на нови финансови предизвикателства

Обложка

На прага на нови финансови предизвикателства

А ти хареса ли тази статия?!?

Евросъюзът е на прага на политически, социални и икономически предизвикателства, които произтичат от безработицата, тромавото развитие, несигурността и недостига на финанси. Освен това напоследък вариращи са миграционно напрежение, задълбочаващи се проблеми с околната среда и сигурността. Това поставя на преден план проблеми като европейската интеграция и свободното движение на хора, както и отворените граници вътре в ЕС, изостряйки национализма и популизма. Основните цели на европейската политика на Комисията обхваща четири зони, които целят повишаване на доверието в единния европейски пазар:

1. Сигурност за потребителите чрез по-ефективно наблюдение на единния пазар и затвърждаване на регулаторната му рамка.

2. Информираност за всички граждани на ЕС, за да използват оптимално потенциала на единния пазар, който постоянно става по-сложен. Потребителите имат нужда от ясна, последователна и достъпна информация, за да разбират всичко, което е техен избор. Такива са например, истинските разходи, по кредитите без да биват подмамени от нелоялни стопански предприятия с уклончива реклама или принуда. Потребителите трябва да са на ясно към кой компетентен орган може да подават жалба в случай, че имат съмнение, че правата им са нарушени. Това е много важно, както за гражданите, така и за кредитните посредници и онлайн търговците, а ролята на потребителските организации е изключително голяма.

3. Ефективен контрол и надеждни мерки за юридическа защита на правата на потребителите. Щетите за европейските граждани, възникнали от проблеми възлизат около 0,4 % от Брутния вътрешен продукт на Евросъюза. От изключително значение са мрежите за прилагане на европейското законодателство в тази връзка.

4. Политика, съобразена с обществените промени, която е в тесен контакт с ежедневието. Европейската политика в този контекст цели да адаптира потребителските права към времето на дигитализацията и да се справя с проблеми на потребители в онлайн среда, да се утилизира устойчив избор и да се вземат в предвид потребностите на уязвимите групи потребители.

Източник: barzi-krediti.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове