Можем ли да си намерим работа по обяви

Обложка

Можем ли да си намерим работа по обяви

А ти хареса ли тази статия?!?

Да намериш работа в днешно време не е особено лесна задача

Казват, че работа има за всеки, който иска да се труди. Също така казват, че работодателите изпитват глад за кадри. Някъде там обаче се разминават и едните, и другите. Кандидатите за работа споделят, че не могат да попаднат на коректни работодатели, а самите работодатели недоволстват от липсата на подготвен и качествен персонал.

Истината е може би по средата, както става обикновено, но търсенето на работа определено се превръща в предизвикателство за повечето хора.

Какво правят те най-често:

1. Обаждат се на приятел;

2. Проверяват сайтовете с обяви;

3. Доверяват се на агенция за набиране на кадри.

Всички варианти са удачни, стига да знаете какво търсите и да отговаряте на необходимите условия. Ако се съмнявате, че без препоръки и без връзки е трудно да откриете мечтаната си работа, оставете времето да покаже дали това е така.

С какво ще се сблъскате:

1. Ако се обадите на приятел, може да имате късмет. Но не винаги това е най-подходящото решение.

После може да възникнат какви ли не проблеми, да развалите отношенията си, един от вас да бъде отстранен и да се гледате накриво.

2. При обявите в сайтовете с предложения за работа зависите само от себе си и представянето на интервюто.

Оценяващите ще получат документите ви, ще отсеят ненужните кандидати, ще ви поканят на среща и тогава трябва да разкажете не само за уменията си, но и да ги плените с чара си. Не се съмнявайте, че и тук „химията“ играе важна роля. Запознайте се подробно с всички съществуващи интернет портали с обяви, където би могла да се крие вашата оферта за работа.

3. Професионален подход е да получите съдействие от хора, които са ангажирани именно с такива дейности.

Ще получите насоки как да коригирате вашата автобиография, ще ви насърчат и преди самото интервю, давайки ви ценни и полезни препоръки. Много голямо предимство е, че ще получавате предложения, насочени единствено и само към вас, които отговарят на досегашния ви опит и квалификация.

Изводите са, че работа може да намерите с помощта на всички от описаните методи, а чрез обявите това може да стане изключително лесно. Не се изисква да инвестирате нито време, нито средства, а и не зависите от благоволението на никого.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Страхотна.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове