Можем ли да си намерим работа по обяви

Обложка

Можем ли да си намерим работа по обяви

А ти хареса ли тази статия?!?

Да намериш работа в днешно време не е особено лесна задача

Казват, че работа има за всеки, който иска да се труди. Също така казват, че работодателите изпитват глад за кадри. Някъде там обаче се разминават и едните, и другите. Кандидатите за работа споделят, че не могат да попаднат на коректни работодатели, а самите работодатели недоволстват от липсата на подготвен и качествен персонал.

Истината е може би по средата, както става обикновено, но търсенето на работа определено се превръща в предизвикателство за повечето хора.

Какво правят те най-често:

1. Обаждат се на приятел;

2. Проверяват сайтовете с обяви;

3. Доверяват се на агенция за набиране на кадри.

Всички варианти са удачни, стига да знаете какво търсите и да отговаряте на необходимите условия. Ако се съмнявате, че без препоръки и без връзки е трудно да откриете мечтаната си работа, оставете времето да покаже дали това е така.

С какво ще се сблъскате:

1. Ако се обадите на приятел, може да имате късмет. Но не винаги това е най-подходящото решение.

После може да възникнат какви ли не проблеми, да развалите отношенията си, един от вас да бъде отстранен и да се гледате накриво.

2. При обявите в сайтовете с предложения за работа зависите само от себе си и представянето на интервюто.

Оценяващите ще получат документите ви, ще отсеят ненужните кандидати, ще ви поканят на среща и тогава трябва да разкажете не само за уменията си, но и да ги плените с чара си. Не се съмнявайте, че и тук „химията“ играе важна роля. Запознайте се подробно с всички съществуващи интернет портали с обяви, където би могла да се крие вашата оферта за работа.

3. Професионален подход е да получите съдействие от хора, които са ангажирани именно с такива дейности.

Ще получите насоки как да коригирате вашата автобиография, ще ви насърчат и преди самото интервю, давайки ви ценни и полезни препоръки. Много голямо предимство е, че ще получавате предложения, насочени единствено и само към вас, които отговарят на досегашния ви опит и квалификация.

Изводите са, че работа може да намерите с помощта на всички от описаните методи, а чрез обявите това може да стане изключително лесно. Не се изисква да инвестирате нито време, нито средства, а и не зависите от благоволението на никого.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Страхотна.

  2. Обяви (Samo.bg)

    Разбира се че можем :) . В момента даже сайтовете за обяви набират доста голяма популярност и съответно трафик.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове