Какво трябва наистина да ни мотивира в работата

Обложка

Какво трябва наистина да ни мотивира в работата

А ти хареса ли тази статия?!?

В един съвършен свят, когато става въпрос за избор на професия, бихме имали предвид само два приоритета: – да намерим работа, която ни е харесала – да намерим работа, която ни плаща достатъчно, за да покрие разумните материални нужди

Но за да мислим толкова свободно, би трябвало да сме емоционално балансирани по начин, по който малцина от нас са. В действителност, когато става въпрос за избор на професия, ние сме склонни да бъдем преследвани от три допълнителни приоритета. Имаме нужда от:

- да намерим работа, която да плаща не само за покриване на разумни материални разходи, но и много повече, достатъчно, за да впечатли други хора – дори други хора, които не харесваме много. – ние копнеем да намерим работа, която да ни позволи да не бъдем на милостта на други хора, от които може да дълбоко в себе си изпитваме страх и недоверие. – и се надяваме на работа, която да ни направи известни, уважавани, почитани и може би известни, така че никога повече да не се налага да се чувстваме малки или пренебрегнати.

Излишно е да казвам, че тези три допълнителни изисквания правят трудовия живот много по -сложен и нещастен, отколкото би трябвало да бъде. Нищо чудно, че може да се забием в избора какво да правим. Вместо да можем да се съсредоточим върху работните места , към които сме страстни и които по същество бихме се наслаждавали, ние трябва да изкривим природата си, за да успокоим външните императиви. Няма начин да работим например като учител в детска градина, психотерапевт, дърводелец или готвач. Нашият психологически стремеж да впечатляваме, да имаме власт над другите и да бъдем познати на непознати изключва такъв сравнително скромен избор от самото начало.

Състоянието на нашата психика означава, че трябва да се стремим към далеч по -звездна кариера, дори в области, които наистина не харесваме много и може да се наложи да работим много по -усилено, отколкото е добре за нашето здраве или семействата ни. Склонни сме да бъдем постоянно в паника – защото летвата за „провал“ е много по -висока. Лек вятър на неодобрение от обществеността може да се възприеме като ужасяващ, малко по -малко пари от астрономическата сума, която направихме миналата година, ще се регистрират като съдбоносни. Под натиск можем да правим неразумни и прибързани действия, може да пресечем ъглите, да се включим в рискови схеми и да не дадем на работата си необходимото време и спокойствие. Ще бъдем по -малко креативни и оригинални, защото опасността от провал изглежда толкова голяма.

Това, което би ни позволило да направим правилния избор на кариера, е нещо, което на пръв поглед изглежда няма нищо общо с работата: любов, дълбоко преживяване на любовта както в детството, така и в зряла възраст.

Източник: razberi.info

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Трябва поне през повечето време според мен да ни е приятна работата, защото ако направим една сметка работата ни отнема доста голям процент от времето, а ако ни натоварва много работата и се нервираме и през другото време няма да сме достатъчно пълноценни. Също така другото важно за мен са парите, за които работим. За мен е все тая, какво мислят страничните хора за работата ми, важното е да не вредите с нея на другите и на околната среда.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове