Намиране на работа ако сте в по-голяма възрастова група

Обложка

Намиране на работа ако сте в по-голяма възрастова група

А ти хареса ли тази статия?!?

Търсенето на работа от специалисти на възраст над 45 години е сама по себе си трудна задача. Според проучване, повече от половината от кандидатите в тази възрастова група изпитват трудности при намирането на работа, включително търсенето отнема повече време от това на по-младите възрастови групи.

Отказът не е равносилен на това да ви признаят за слаб специалист

Работодателите естествено са склонни да избират кой им отговаря най-добре. И не става въпрос само за професионален опит и умения. Между другото, при тях всичко не е лесно – много работодатели се оплакват от недостиг на персонал със съвременните умения, от които се нуждаят.

Освен чисто професионални умения, работодателите преценяват дали кандидатът ще се впише в определен екип, дали установените особености на взаимодействие във фирмата ще са му близки – това е не по-малко важно за ефективната работа от професионализма.

Ако сте уверени, че идеално отговаряте на изискванията на свободната длъжност от професионален опит, но не сте били избрани, тогава може би причината е именно защото, според мнението на работодателя, не бихте работили с по-млад екип. Това не означава, че нещо не е наред с вас, това може да е съвсем различен формат на взаимодействие от този, който е близо до вас. Или може би лидерът има толкова сложен характер, че вербуващият търси „самурай“ с железни нерви. И в двата случая трябва да се радвате, че не сте избрани – там ще ви е неудобно. Вариантът, че сте били неправилно оценени, не сте видени, също, разбира се, не е изключен.

Суперквалифицираните кандидати имат специални затруднения при намирането на работа – винаги има малко идеални свободни работни места за тях и ако такива специалисти се съгласят да свалят летвата на очакванията от работата, работодателите имат специални съмнения.

Не се отчайвайте, защото рано или късно ще намерите своето работно място на което ще се чувствате добре и достатъчно оценен. Следете периодично обявите. Избирайте, тези които отговарят за вас и не се колебайте да опитвате и да изпращате своята автобиография. Опитът, който имате заради годините със сигурност ви дават предимство пред младите кандидати.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове