8 неща, които търсещите работа трябва да знаят за HR агенциите

Обложка

8 неща, които търсещите работа трябва да знаят за HR агенциите

А ти хареса ли тази статия?!?

Много компании използват агенции за набиране на персонал, за да запълнят свободните си работни места в днешно време. Така че вероятно ще трябва да се изправите пред такава фирма в даден момент по време на търсенето на работа. Това означава, че ще трябва да знаете как да впечатлите консултантите по подбор на персонал!

Ето 8 съвета, които ще ви помогнат да направите точно това.

Има различни видове „агенции“

Агенциите варират много… Някои специализират в дългосрочна работа, а други във временна. Едни работят само с определени сектори, други търсят позиции за вас генерално. Едни ви предлагат висши позиции, а други – на обикновен служител. Изобщо, ситуацията е доста пъстра.

Затова е много важно да си направите проучване, преди да се обадите в която и да е агенция и да прецените дали хората там със сигурност са най-подходящите за вас.

Трябва да приспособите CV-то си умело

Не изпращайте само стандартна автобиография на агенция за набиране на персонал или поне не се надявайте на най-доброто, ако го направите. За всяка работа, за която кандидатствате, трябва да имате специално CV, като подчертавате съответните умения и опит.

Добрите агенции ще насърчават това, така че ако ви предложат множество и различни позиции, не забравяйте да споменете на вашия консултант, че ще изготвите отделни документи за кандидатстване.

Кандидатствайте само за подходящи за вас позиции

Прилагането на една обща автобиография или мотивационно писмо за абсолютно всичко, което списъците на агенцията могат да ви предложат, ще ви накара да изглеждате малко отчаяни и нефокусирани. Агенция иска да ви намери работа, за която ще бъдете подходящи – но хората там не могат да го направят, ако не стесните интересите и експертните си области.

Въпреки това е добре да кандидатствате за нови позиции, когато такива възникнат.

Изградете положителна връзка

Ако работите чрез агенция, служителите ѝ ще работят като посредник между вас и клиента. Всъщност те ще ви спечелят работата в известна степен. Така че не бъдете груби или ненадеждни; това ще се отрази зле на вас, не само по отношение на тази позиция, но и за бъдещите.

И най-лошото е, че ако създавате проблеми, вашият потенциален работодател може да чуе за това.

Бъдете точни и организирани

Това правило се отнася донякъде до предишното. Фактът, че сте точни и организирани с вашата агенция, показва, че можете да бъдете точни и организирани и за работодателя. Отговаряйте на имейлите и и връщайте обажданията своевременно и бъдете учтиви.

И ако не можете да присъствате на дадено интервю, уведомете предварително агенцията! Нито фирмите за подбор на персонал, нито работодателите ще губят време за ненадеждни хора.

Помислете с кого е свързана агенцията

Обикновено можете да кажете с какви компании работи агенция, като погледнете техния уебсайт и други маркетингови материали. Ако си сътрудничат с големи корпорации, те ще ви търсят позиции в такива. А това е много важно.

Възползвайте се от техните съвети

Много хора просто не знаят как да напишат добро CV. Но това не е голяма работа. Много агенции ще предлагат конкретно CV / мотивационно писмо, когато кандидатствате за определена позиции.

Възползвайте се от съветите! Те са експерти и в края на краищата познават своите клиенти. И, да, те наистина искат да получите работата.

Искайте обратна връзка

Добрата агенция за подбор на персонал ще изисква от клиентите си за обратна връзка след интервю. Не им я отказвайте, защото тя е много полезна за всички страни.

Всъщност всичко това е много лесно. Просто бъдете коректни, възпитани и учтиви, докато работите с фирма за наемане на персонал и нейните служители гарантирано ще положат всички усилия, за да ви намерят най-добрата работа, която идеално пасва на вашите изисквания и възможности. В крайна сметка, за това мечтаете, нали? Е, заслужете си го!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Страхотни точки, които трябва да се гледат при избора на агенция. Аз бих добавил, че в наши дни е изключително важно да си кооперираме с тези специалисти ежедневно, защото търсенето на работа е сложен процес в по-нишираните сфери. Когато имаме правилна подкрепа и достатъчно предоставена информация, то процесът минава по-леко и наистина можем да изберем подходящата позиция за нас.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове