Мъжът се познава по часовника

Обложка

Мъжът се познава по часовника

А ти хареса ли тази статия?!?

Може да звучи като клише, но е абсолютен факт, че часовникът е най-важният мъжки аксесоар. Тъй като часовникът може да разкрие много за характера на един мъж, той трябва да бъде внимателно подбран измежду огромното предлагане на мъжки часовници на пазара. При избора на мъжки часовник помислете преди всичко за своя начин на живот и какъв тип часовник ще пасне на ежедневието и нуждите ви. Най-добрият и практичен вариант е да имате повече от един часовник за различни случаи, например един класически и един спортен часовник. Изключително неестетическо и неподходящо е да отидете на работа в офиса или на официален случай, носейки дигитален часовник със силиконова каишка, а в същото време да сте облечени елегантно.

Когато подбирате своя часовник освен със стила, трябва да се съобразите и с практичността на часовника. Мъжките часовници със стоманена верижка например са по-практични от тези с кожена каишка. Верижката е много по-издържлива и трайна във времето, като едновременно с това е еднакво елегантен вариант за бизнес костюм и за неофициално облекло. Кожената каишка също изглежда шик, но поддръжката на такъв мъжки часовник е по-голяма. Кожата лесно попива вода и се нацепва с времето, така че се налага по-честа смяна на каишката. Предимството на мъжките часовници с кожена каишка е, че са около два пъти по-леки, отколкото часовниците от стомана.

Лицето на един мъжки часовник е сред най-важните неща. Освен самия дизайн на циферблата, големината на корпуса също трябва да се вземе под внимание. Ако не се съобразите с това, а имате голяма ръка, рискувате един стандартен размер мъжки часовник да изглежда като дамски на ръката ви, а също така обиколката на верижката или каишката да бъде недостатъчна. Производителите на часовници са съобразили този факт, като предлагат и масивни мъжки часовници с голям корпус. Не е необходимо обаче да имате голяма и дебела ръка, за да носите голям часовник. Мъжките часовници с масивна конструкция напоследък са много модерни и е тенденция много мъже да носят именно големи часовници, тъй като придават страхотен мъжествен вид.

Страхотно качество на един мъжки часовник е да можете да се къпете под душа или да плувате с него. Но нека да бъдем честни, действително колко мъже правят това? Независимо дали възнамерявате да се къпете и плувате с часовника си на ръката, за предпочитане е изборът на водоустойчив мъжки часовник поне 5 bar или 10 bar. Така ще се застраховате, че дори и при инцидентни дейности и съприкосновение с вода, няма да имате проблем с часовника, а също ще си спестите и постоянната мисъл кога трябва да свалите часовника си, за да не се измокри.

Не на последно място се съобразете и с цвета на циферблата и каишката на часовника. Въпреки че е модна тенденция да се използват по-искрящи цветове, забелязваща се при мъжките часовници от евтиния до скъпия ценови клас, когато избирате своя основен часовник е най-удачно той да бъде в класически цветове, за да пасва на възможно най-голям периметър от стилове на обличане. Запазете модните цветове за вашия втори или трети часовник.

Защо мъжете са толкова обсебени от часовниците?

Въпреки факта, че напредналите технологии предлагат многобройни възможности да видим часа, часовниците вместо да губят позиции, напротив – за последните пет години се наблюдава изключителен растеж в часовникарския сектор. Мъжкият часовник е все още толкова популярен, че държавни глави продължават да подаряват часовници при свои визити или домакинства на важни чужди дипломати. Не друг, а часовниците са аксесоарът, който присъства във визията на всички световно известни футболисти и артисти от филмовия и музикалния бранш. Едва ли на всички тях е важно да разберат колко точно е часа. Всичко това говори за трайното преобразуване на функцията на часовника, особено когато става дума за мъжки часовници. Мъжете дори имат традиция – бащата да подарява скъп часовник на сина си при важни поводи като дипломиране, юбилей, сватба и други. Ако тази традиция в дадено семейство е трайна, в крайна сметка синът дори получава луксозна кутия за часовници, в която прилежно да съхранява подарените през годините екземпляри. Фактът, че мъжете все още ценят и купуват маркови часовници е голяма утеха за индустрията, която през 70-те години на 20 век е поразена от тогавашната икономическа криза и стагнация. Въпреки че отнема около десет години, няколко силни производители на часовници преначертават функцията на часовниците и успяват да наложат успешна дизайнерска философия и маркетингова програма, която и до днес е водеща за силните позиции на часовника като аксесоар. Тези производители пионери решават да превърнат часовниците в мини шедьоври със страхотен дизайн, внедрени технологии и иновации. Маркетинговата стратегия на много марки включва привличане на световни звезди като рекламни лица или официално спонсорство на световни спортни събития в спортове като  автомобилизъм, мотоциклетизъм, колоездене, тенис, хокей и много, много други. Кой мъж не би искал да бъде част от тези световни прояви или да носи същата марка мъжки часовник като на някоя световна звезда?

Идеята, че технологията ще нанесе фатален удар на часовника, не е основателна. Мъжете вече притежават мобилни телефони и други технологични приспособления и часовник, а не вместо часовници. Мъжките часовници са най-приемливия вариант на мъжки бижута: гривните и пръстените са твърде задължаващи, обиците са свързани с пробиване и не изглеждат сериозно, копчетата за ръкавели и иглите на вратовръзка са изключително и само официални. Вместо да изместят часовниците, технологиите са вплетени в тяхното създаване. Технологията е аспект от решаващо значение, от който мъжете в по-голямата си част се интересуват. Именно затова съвременните мъжки часовници са отлично технологично развити. Всички марки се съобразяват с мъжете, които искат да направят интелигентна покупка, разбират и ценят стойността на един хубав марков часовник. Говорейки за интелигентна покупка, все повече потребители предпочитат по-скъпи часовници, тъй като знаят, че качеството е гаранция за добра инвестиция. Разбира се не е задължително часовникът да бъде от най-високия ценови клас. Прекрасен пример е американският президент Барак Обама, който носи часовник за около 200$ модел Jorg Gray 6500 Chronometer на не толкова известната марка Jorg Gray. Въпреки че часовникът е рядкост, тъй като е лимитиран модел с емблема на US Secret Service, реално този часовник не е луксозен и скъп. Друг пример е Diego della Valle, милиардерът собственик на модна империя Tod, който винаги спортува със скромен модел часовник Swatch. Не само, че часовникът издава характера и индивидуалността на един мъж, но носенето на часовник е и несравнимо удоволствие и страст за мъжете. Затова внимателно разгледайте предлагането на мъжки часовници и подберете модела, който най-добре ви пасва и отличава.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

5 Коментара

 1. СОТ (Марио)

  Абсолютно съм съгласен с това, което си написал. Само се чудя кога ще си взема и аз най-после един часовник. Каня се от много време, но уви :)

 2. круизи средиземно море (Петко Маринов)

  Винаги, когато срещнеш един мъж, първо впечатление прави часовникът, особено ако той е много скъп. Това си е цял привилегия относно жените. :)

 3. От много години не мога да нося часовник, не го понасям направо – дразни ме. А от както работя за себе си все по рядко се нуждая, ползвам смартфона :)

 4. Независимо колко напредват теххнологиите, както и света около нас, часовника си остава и винаги ще бъде неразделна част имиджа на мъжа. Един часовник говори много както за естетическите предпочитаниея, така и за социалния статус на своя притежател.

 5. Мъжки (Надежда)

  Моя часовник с мъжки Casio g-shock – страхотен дизайн, качествен и здрав модел.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове