Лесно ли се регистрира фирма в България

Обложка

Лесно ли се регистрира фирма в България

А ти хареса ли тази статия?!?

Българското законодателство има малко противоречива репутация що се отнася до това, че не всеки е наясно кое и къде трябва да бъде спазено. Всъщност, проблемите са взаимни – от едната страна стоят българските граждани, а от друга – властите, които не винаги съумяват на контролират процесите по спазването на законодателството.

Все повече хора, обаче, се насочват към това да регистрират фирма в нашата страна и на тях им е необходима сериозна помощ, която да дойде от съвестен специалист. Тук става ясно защо броят на счетоводните къщи расте главоломно.

Всяка една консултация със счетоводител изисква време, експертиза и най-вече истински професионалист, който да свърши качествена работа по въпроса с основаването на нова фирма. Противно на повечето очаквания, фирмата не означава само креативно име – тя е създаването на цялостна визия, която да е активна с години напред във времето.

Трябва ли ни професионалист, който да направи регистрацията лесно

Няма спор, че много голяма част от хората вярват повече на приятелски приказки, отколкото на експертни мнения. Това е действителността в България и трябва много внимателно да се проведе процес по цялостно превъзпитание на масовия клиент и потребител на различни услуги.

Благодарение на счетоводни къщи като Acc-ConsultCo.com, вече можете да се доверите на съвестен професионалист, който да ви съпроводи през целия път от начало до край. Регистрирането на фирма никога преди не е било толкова лесно, както сега – когато фирми от подобен калибър са тук.

Има ли вариант, който да е по-лесен от други

Една от най-лесните процедури, през която да минете напълно безпроблемно, е тази, при която се регистрира едноличен търговец. Най-често, можете да видите регистрираната фирма на едноличния търговец като ЕТ.

Да, след като вече нещата изглеждат доста по-разпознаваеми и лесни, нека разберем дали пък няма скрит недостатък на това да регистрираме ЕТ. Характерно за този вид предприятия е това, че едноличният собственик отговаря изцяло сам както пред закона, така и пред кредиторите си.

На практика, само по себе си, това не звучи страшно, но в един момент би могло да има негативен ефект върху развитието на фирмата. При такива малки размери на предприятието би могло да има дори фатален завършек.

При ООД и ЕООД „окончанията“ на фирма е характерно, че вече не е абсолютно задължително това да разполагате с 5000 лв. начален капитал в началото, както беше преди. Нещо повече – вече дори има и минимален капитал, възлизащ на 2 лв., което наистина си е нещо напълно формално.

Има вероятност всичко, казано до тук все още да ви е супер нелогично и трудно разбираемо. Ако наистина е така, то свържете се с Acc-ConsultCo.com, за да разберете повече за всичко онова, което ви интересува относно регистрирането на фирма в България.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator