Лечение на разширени вени и лезии с лазер – иновации в дерматологията

Обложка

Лечение на разширени вени и лезии с лазер – иновации в дерматологията

А ти хареса ли тази статия?!?

Дермагтохиругията, естетичната медицина, дерматологията и всяко друго звено, което се отнася до здравословните проблеми на кожата изискват специално внимание и лекарска намеса. Все повече естетични процедури и дерматологични терапии намират своята единност с оглед на това не просто да се приложи временен разкрасителен способ, а цялостно да бъдат решени проблемите, които засягат кожата на лицето и тялото. Със сигурност има защо все повече дерматологични клиники да стават толкова популярни и предпочитани пред салоните за красота. Многообразието от иновативни безкръвни, безопасни, безболезнени и дълготрайни средства за лечение дават безупречни резултати, надхвърлящи очакванията на пациентите. Мирабел град Бургас е клиника за естетична дерматология, която представя на своите пациенти пълен пакет от съвременни терапии, при които се използват най-моделна лазерна апаратура за отстраняване и лечение на разширени вени, доброкачествени кожни образования, кожна биопсия, атопичен дерматит и много други.

Лазерна операция на разширени вени – какво представлява

Капилярите и разширените съдове създават едно нетипично зачервяване на кожата и тя изглежда като пронизана от множество паяжини, които обхващат лицето, крайниците и други части на кожата. Независимо от това, че в повечето случаи те не са болезнени от чисто естетична гледна точка е желателно да се приложи съответното лечение. Препоръчва се да се проведат съответните действия за отстраняването на разширените вени, тъй като с времето те започват да се разпространяват и обхващат по-големи зони от кожата. Лекари дерматолози от Мирабел прилагат лазерна операция на разширени вени Бургас. Всъщност не е много точно да бъде определяна процедурата като операция, тъй като метода не изисква хирургична намеса. Използва се професионален лазер, който третира единствено засегнатите зони без да нарушава спецификата на останалите.

Предимствата на лазерното премахване на разширени вени е в това, че е:

 • Безболезнен метод;
 • Обкваща различни видове разширени вени от типа на розацея, атопичен дерматит, рождени белези, съдови звезди;
 • Дава успешни резултати при кожата на лицето и крайниците;
 • Осигурява релаксиращ ефект върху кожата;
 • Успокоява и тонизира засегнатите участъци;
 • Не оставя белези.

Лазерната операция на разширени вени е такъв специфичен вид лечение, което задължително се извършва в стерилна среда под пълния контрол на лекар дерматолог. В клиника Мирабел Бургас се предлагат такива лечебни терапии след извършване на медицински преглед, който цели да установи възможностите за неблагоприятни последствия.

Лазерна дерматохирургия –ползи

Друг лазерен метод, който се използва за различни лечебни и естетични процедури от Мирабел Бургас е дерматохирургията. Кожните лезии и разнообразни образования, които мога да понижат самочувствието ни или пък в последствие да провокират други кожни заболявания могат да бъдат премахнати с помощта на най-съвременна медицинска апаратура. Все по-популярни са лечебните методи с лазерна дерматохирургия Бургас от лекарите дерматолози в клиника Мирабел, тъй като те са ефективни при редица доброкачествени лезии като:

 • Папиломи;
 • Кератози;
 • Милиуми;
 • Фибриоми и други.

Ползите от прилагането на този лазерен дерматохирургичен метод се дължат на това, че преди да се третира конкретното образование се извършва пълен анализ на неговата структура и характеристика. Важно е да се отбележи, че с лазерната дерматохиругия не се препоръчва да бъдат третирани злокачествени лезии, което може да доведе до усложнения и нежелани реакции.

Спецификата и особеностите при лазерната дерматохихургия изискват спазването на конкретни действия от страна на пациента като:

 • Обработване на третираната с лазер лезия с подходящ слънцезащитен продукт, както и изключително старателно пазене от излагане на слънце в срок от поне два месеца;
 • Решаващо е обработената зона да не се мокри измива в рамките на поне 12 часа след процедурата, което ще сведе риска от появата на възпаление;
 • Не се препоръчва използване на СПА процедури както и ползване на басейн до 7 дни от лазерната дерматохирургия.

Това са съществени ключови препоръки, които ще получите от дерматолога, провел лечението. Съветваме ви да ги спазвате, тъй като освен отговорни за външния си вид е важно да сте такива и спрямо своето здраве.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове