Как да се грижим за нашата кожа

Обложка

Как да се грижим за  нашата кожа

А ти хареса ли тази статия?!?

Най-големият орган в нашето тяло е кожата. Тя не само е нещо, с което вашето тяло е покрито, а и показва какво е здравословното ви състояние. За да бъде вашата кожа свежа и здрава, вие трябва да се храните здравословно, да пиете много вода , но също така и да полагате много грижи за нея като използвате правилната професионална козметика.

Видове кожа и как да се грижим правилно за нея

Видовете кожа условно могат да бъдат разделени на 5 вида: мазна, суха, нормална, комбинирана и чувствителна. Като чувствителната кожа може да се комбинира с всяка една от другите видове, особено със сухата, ето защо винаги проверявайте на етикета, дали професионалните продуктите, които използвате са и за чувствителна кожа.

1. Суха кожа: Ако кожата ви има състарен вид или изглежда пепелява и често се лющи, то вие имате суха кожа. В по-тежки случаи на суха кожа може да и липсва еластичност и да бъде изключително чувствителна към метеорологичните условия (слънце, вятър, ниски температури). Ако кожата ви наистина е суха и ви се налага да я излагате прекалено дълго на екстремни условия, то се уверете, че тя е добре хидратирана.

Правиланта грижа: Намерете си овлажняващ сапун за баня или измивайте тялото си с натурални масла като: бадемово, кокосово, зехтин или някакво друго масло по ваш избор. Препоръчително е да го правите ежеседмично. Препоръчваме ви е да напълните вана с гореща вода и към нея да прибавите мляко, мед и половин чаша подхранващо масло, а след това да се потопите в нея, колкото по-дълго, толкова по-добре за вашата кожа. Ако трябва да  я почиствате, не забравяйте, че имате суха кожа избягвайте да я ексфолирате всеки ден, а го правете на два дни. Овлажнявайте вашата кожа всяка сутрин и вечер преди лягане като използвате професионална козметика с хидратиращо действие, а за да почистите следите от грим използвайте само натурални продукти.

2. Мазна кожа: Ако вашата кожа лъщи и лицето ви изглежда все едно, че плувате в океан от олио, то вие имате мазна кожа. Тя лесно се замърсява и по нея често се появяват пъпки и черни точки.

Правилната грижа: Вашата кожа е склонна да привлича и задържа много повече мръсотия отколкото сухата. Специалистите препоръчват да измивайте лицето си с топла вода (в никакъв случай гореща) като го почиствате два пъти на ден, за да премахнете прекомерното омазняване. Използвайте скраб за лице два пъти на ден в комбинация с професионална козметика за мазка кожа и сами ще усетите вашата кожа по-лека и свежа.

3. Нормална кожа: Според някой хора нормалната кожа е комбинирана, но това не е така. Обикновено нормалната кожа не е нито суха, нито мазна. Ако кожата ви се промена през различните сезони, през лятото е мазна, а през зимата суха, тогава също можем да говори за нормална кожа. Видовете нормални кожи са два: нормална към мазна и нормална към суха.

Правилната грижа: Измийте лицето си с почистващи продукти, които са предназначени за нормална кожа. Почистете цялото си лице с хидратиращ тоник без алкохол. Използвайте както при суха кожа професионална козметика и по специално овлажняващ крем.

4. Комбинирана кожа: Тя е съвкупност от два напълно несъвместими типа кожа. Ако кожата ви е мазна в Т-зоната и носа, а суха и опъната в областта на бузите то тя се счита за нормална. Става въпрос за наличието обилно омазняване и акне в една област, а останалата част от кожата обикновено е суха. Два общи примера за комбинирана кожа са суха кожа с акне по бузите или нормална кожа с акне в областта на брадичката и устата.

Правилната грижа: Третирайте всяка от зоните по подходящ начин, като  се придържате към нашите съвети посочени по-горе. А ако акнето е с тежка форма, консултирайте се с дерматолог.

5. Чувствителна кожа: Имайте предвид, че вашата кожа може да е чувствителна, въпреки че е нормална, мазна или суха. Ако кожата ви има алергични реакции към козметични продукти и обикновено е чувствителна към слънце, вятър и студено време, то тя на 100% е чувствителна. Чувствителността обикновено с проявява като: обрив, акне, възпаление, зачервяване и разширени капиляри.

Правилната грижа: Задължително използвайте подходящата професионална козметика като тоник, овлажнители и грим, които са освободени от алкохол и с противоалергично действие. Почиствайте, тонизирайте и овлажнявайте с нежни продукти вашата кожа всеки ден. Идеята е да избирате продукти, които имат успокояващ ефект. Такива продукти съдържат в състава си лайка, алантоин, камфор, розмарин, мащерка, лавандула, алое вера, кокосово масло и др.

Здравата и красива кожа е приоритет на всеки човек, а тайната за постигането й се крие в правилната грижа за нея. Освен здравословния начин на живот ще ви е необходима и подходяща професионална козметика, която можете да откриете в каталога на beautyforce.bg. В него се предлага изключително богато разнообразие от продукти подходящи за всеки тип кожа и с доказано немско качество.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове