Как влияят климатичните условия на прозорците на автомобила ви

Обложка

Как влияят климатичните условия на прозорците на автомобила ви

А ти хареса ли тази статия?!?

Времето се сменя както си пожелае, а ние самите не можем да направим нищо по въпроса, а просто да се примирим с това, което ни поднася природата. Как обаче това влияе на нас и на вещите ни, и най-вече на автомобилите ни? Не много добре, особено ако автомобилът не разполага с гараж и е пряко изложен на жарките лъчи на слънцето, както и на зимните студове.

Днес ще разгледаме в частност как климатичните условия влияят на прозорците на автомобила ни – на предното и задното, и на страничните прозорци на вратите.

Най-уязвими и лесно повреждащи са стъклата на страничните прозорци, тъй като те могат да се свалят и вдигат с помощта на стъклоповдигач. Той е ключов механизъм за тях, и ако бива повреден в следствие на климатичните условия, то тогава има голяма възможност да изложите автомобила си на риск.

Какви типове стъклоповдигачи има?

Има два лесно разпознаваеми типове стъклоповдигачи. Първият основен тип е наречен просто стандартен или ръчен. Той се характеризира с жила, ролки, макари и плъзгачи. При неговото използване от вътрешната страна на автомобилната врата ще има ръчка, с която се регулира степента на отваряне на прозореца.

Вторият основен тип е ножичен, още познат като електрически. При него обаче освен вече познатите плъзгачи, вече има и зъбен гребен и рамена. Неговият принцип на действие е доста по-сложен от ръчния. Механизмът за задвижване е в повечето случаи кабел или зъбна рейка.

Ако въпросният стъклоповдигач бива повреден, то тогава и самото ви стъкло няма да работи. При развален стъклоповдигач и останало свалено стъкло, има шанс стъклото ви да замръзне по-лесно и с това да повредите и някои от останалите части на колата ви, в най-лошия случай, след това ще го вдигнете много трудно или ще се наложи да го смените.

Зимата, студовете и заледяванията са най-опасните и лоши климатични условия за автомобилът ви. Честото замръзване и размразяване на прозорците, за да може да гледате през тях може да ги увредят. Предното и задното стъкло са най-малко податливи, тъй като те не подлежат на местене.

При скреж или летенето на пролетния полен стъклата ви могат да бъдат трайно замърсени, ако не ги почиствате често. В такъв случай помислете за по-редовно ходене до автомивка. В случай на не работещи странични прозорци, отидете в специализиран сервиз, който да се занимава с ремонт на различните видове стъклоповдигачи. Така ще можете да бъдете сигурни, че автомобилът ви е в добри ръце.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове