Качество и красота на материала гранитогрес

Обложка

Качество и красота на материала гранитогрес

А ти хареса ли тази статия?!?

Наименованието на материала гранитогрес идва от италиански, и означава керамика и порцелан. Той е създаден и именно в Италия, през осемдесетте години на миналия век. Съвсем скоро след неговото създаване, той получава наистина голяма популярност в цяла Европа. Преди около двадесетина години, материалът гранитогрес навлиза и в България и също така скоростно добива популярност, както това се случва и в останалите държави. Освен че той вече обикновено се използва за подови покрития в частните ни домове, все по-често се прилага и при сгради, които имат обществено предназначение. Причината за това е неговата висока устойчивост, която му позволява да устои на големия трафик от хора и така вече дори почти не се среща магазин или хотел, който да не използва тази удобна и красива подова настилка.

Материалът гранитогрес има своите предимства и качества, които го отличават от другите продукти за облицоване, като теракота например. Докато теракота има покритие, което с течение на времето се олющва или изтърква, гранитогреса е еднороден в неговата дебелина. Гранитогресът може да се изработва от различни видове природни и естествени камъни, каквито са например гранита, мрамора или оникса. Тъй като е керамично изделие, може да се каже, че неговият състав е близък до порцелана, но естетическият му вид е на природен камък. В зависимост от това къде искаме да поставим плочките от гранитогрес, ние можем да изберем такива с различна форма, дебелина или размер.

Основните типове гранитогрес, според неговите особености са – полиран, тип сатен и неполиран. Първият съответно е с гланцов блясък, следващият има лека лъскавина, а последният е матов. Когато гранитогресът се обработи по такъв начин, че да има лъскава повърхност, той придобива по-изискан вид, но е по-капризен що се отнася до неговата поддръжка, тъй като устойчивостта му е намалена. Благодарение на своите свойства като твърдост и устойчивост, гранитогресът се прилага основно на места, които са подложени на интензивно движение.

Вижте повече на: http://bania24.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Ремонти на бани, монтаж на душ кабини, лепене на плочки в банята

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове