Качество и красота на материала гранитогрес

Обложка

Качество и красота на материала гранитогрес

А ти хареса ли тази статия?!?

Наименованието на материала гранитогрес идва от италиански, и означава керамика и порцелан. Той е създаден и именно в Италия, през осемдесетте години на миналия век. Съвсем скоро след неговото създаване, той получава наистина голяма популярност в цяла Европа. Преди около двадесетина години, материалът гранитогрес навлиза и в България и също така скоростно добива популярност, както това се случва и в останалите държави. Освен че той вече обикновено се използва за подови покрития в частните ни домове, все по-често се прилага и при сгради, които имат обществено предназначение. Причината за това е неговата висока устойчивост, която му позволява да устои на големия трафик от хора и така вече дори почти не се среща магазин или хотел, който да не използва тази удобна и красива подова настилка.

Материалът гранитогрес има своите предимства и качества, които го отличават от другите продукти за облицоване, като теракота например. Докато теракота има покритие, което с течение на времето се олющва или изтърква, гранитогреса е еднороден в неговата дебелина. Гранитогресът може да се изработва от различни видове природни и естествени камъни, каквито са например гранита, мрамора или оникса. Тъй като е керамично изделие, може да се каже, че неговият състав е близък до порцелана, но естетическият му вид е на природен камък. В зависимост от това къде искаме да поставим плочките от гранитогрес, ние можем да изберем такива с различна форма, дебелина или размер.

Основните типове гранитогрес, според неговите особености са – полиран, тип сатен и неполиран. Първият съответно е с гланцов блясък, следващият има лека лъскавина, а последният е матов. Когато гранитогресът се обработи по такъв начин, че да има лъскава повърхност, той придобива по-изискан вид, но е по-капризен що се отнася до неговата поддръжка, тъй като устойчивостта му е намалена. Благодарение на своите свойства като твърдост и устойчивост, гранитогресът се прилага основно на места, които са подложени на интензивно движение.

Вижте повече на: http://bania24.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове