Изборът на подходящ цвят за спалното бельо-залог за спокоен сън

Обложка

Изборът на подходящ цвят за спалното бельо-залог за спокоен сън

А ти хареса ли тази статия?!?

Сънят отнема голяма част от времето в нашият живот. И за да бъде нашият сън лек, освежаващ и ободряващ трябва да направим всичко възможно постелята да е удобна и топла, осветлението меко и успокояващо а цветовата гама със съответното положително настроение. Именно цветовата гама на спалното бельо е залог за щастлив и спокоен сън.

Класическото бяло спално бельо има успокояващ ефект. Белите чаршафи и възглавници автоматично човека ги свързва с тишината, чистотата и спокойствието. Това е идеален избор ако страдате от инсомния или не можете дълго да заспите. Освен това белият цвят зрително увеличава обема.

Синият цвят в спалното бельо извиква усещане за прохладност и свежест във вашата спалня. Синьото или светло синьото се препоръчват на романтичните натури, които смятат съня за нещо вълшебно и леко.

За нежните и чувствителните по природа се препоръчва спално бельо в пастелни тонове. Светло – розово, оранжево, бежово и нежни отенъци на зеленото добавят топлота и всеобхватен уют в обстановката на вашата спалня. Такава цветова гама обаче не се препоръчва на хора, които са твърде активни – на тях такова спално бельо ще им се стори бледо и скучно.

За тези от вас които обичат активният живот обаче се препоръчват горещи цветове. Тяхното спално бельо трябва да бъде в червено, ярко – оранжево или жълто. Именно в такава емоционална и действена среда неспокойните и подвижни натури ще спят спокойно.

Цветовете, които не споменахме като черното, кафявото и виолетовото всеки човек ги възприема различно.  За едни кафявото и черното добавят мистерия и чувственост към атмосферата и предразполагат към дрямка, а други смятат, че те са твърде хладни и с траурно излъчване като пречат на спокойният сън. От една страна виолетовото може да е приятно за очите а от друга да предизвиква безсъние и депресия.

Избирайте спално бельо според настроението си. А за да имате такова за всяко настроение си изберете комплекти с различни разцветки.

Източник: http://www.spalnobelio.bg/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. da (Suzana)

    Чудесна статия

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове