Какво спално бельо да постелете, ако сте алергични

Обложка

Какво спално бельо да постелете, ако сте алергични

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато сте алергични от нещо или имате някакво заболяване, например астма, вие със сигурност подбирате дрехите, които купувате. А също и бельото в спалнята. Нека обърнем повече внимание на спалното бельо. Има някои изисквания, които хората с алергии и с чувствителна кожа трябва да спазват.

Не трябва да има шарки, най-добре е спалното бельо да бъде едноцветно или бяло. Често, боите са причина за някакво кожно раздразнение. Бялото спално бельо, също така, е по-лесно за пране и издържа на по-високи температури.

Внимавайте какви материи избирате. Ако сте алергични или имате астма, то вашето спално бельо трябва да бъде от естествени материали. Като памук, лен, коприна, бамбук, сатен. Такива материи можете да ползвате целогодишно. С тях през лятото ще ви бъде хладно, докато зимата ще имат затоплящ ефект за вашата кожа. Освен това, тези материи се препоръчват и за хора с друг вид заболявания, като сърдечно-съдовите. И за такива със ставни проблеми.

Спалното бельо от памук е подходящо за алергични хора. Трябва да внимавате, когато купувате, на етикета да пише 100% памук. Или в краен случай да бъде смесено с някакъв естествен материал. Памука има свойството да абсорбира влагата от тялото, като същевременно го охлажда, без да го раздразнява.

Спално бельо от лен – също много подходящо вариант. Лена има добри качества и лесно се пере на високи температури. Издържа на всякакви натоварвания дълго време, лесен е за гладене. И ленът, както и памукът, имат свойството да попиват потта по кожата, без тя да се запарява.

Друга подходяща материя е бамбукът, от който също се произвеждат текстилни неща. Той има отлични качества за хора с белодробни заболявания и алергии по кожата. Препоръчва се от докторите за бебета и за деца. Плат от бамбук се прави от целулозата на бамбука. Той унищожава бактериите, а също така се препоръчва за астматици.

Нашият съвет за хора с чувствителна кожа, астма и алергии е да заложат на спално бельо от естествени материи. Такива, които издържат на всякакво пране и често третиране.

Източник: http://e-lenjeriidepad.ro/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове