Как да разпознаем качественото спално бельо

Обложка

Как да разпознаем качественото спално бельо

А ти хареса ли тази статия?!?

Фактът, че качеството на спалното бельо е от значение за здравият ни сън, е безспорен. Колкото по-качествено е то, толкова по-качествен ще бъде сънят ни. Или поне това ще допринесе да спим по-добре. Въпрос на личен вкус и предпочитания е спалното бельо, което ще си изберем. Затова трябва да подходим малко по-задълбочено. Не трябва да избираме само по цвят шарка. Изработката и вида на материите, от които е ушито спалното бельо могат да изиграят решаваща роля за качеството на съня ни.

Спалното бельо от памучна материя, е традиционен избор и едно от най-предпочитаните. То се поддържа много лесно. Има редица предимства и качества. Едно от тях е, че човек трудно се поти в него. То е меко и нежно на допир. Може би недостатъкът му е че се мачка много лесно. Но това не е болка за умиране. Съществуват различни видове памучни платове. Има такива, които са изцяло натурални и такива, които са смес от няколко материи. Когато купувате памучно спално бельо, винаги поглеждайте какво пише на етикета, за да знаете Какъв е състава от материали.

От това какъв е памучния плат, зависи неговото качество. Или иначе казано – колко нишки има. Ако в тъканта броя на нишките е голям, това е показател който определя и качеството на плата. При спалното бельо от коприна тази зависимост от броя на нишките не съществува.

Важно за качеството също така е начинът по който е изтъкан плата. Защото нишките се вплитат по различен начин, в зависимост от начина на тъкане.

Първото нещо, което хората гледат при избора на спално бельо е неговият цвят и украса. Те автоматично си представят как то ще се върже с интериора на спалнята. Но осветлението също е от значение. То променя визуално начина, по който изглеждат различните материи. Синьото и зеленото действат успокояващо, розовото и лилавото развиват креативността. В интернет има информация за въздействието на всеки отделен цвят.

Източник: lenjeriidepat-online.ro

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове