Хамали:9 неща, които не знаете за фирмите за преместване

Обложка

Хамали:9 неща, които не знаете за фирмите за преместване

А ти хареса ли тази статия?!?

Хамалски услуги в София от SofHamali.com

Целта на тази публикация не е да очерня фирмите за хамалски услуги в София. Тя има по-скоро за цел да даде някои насоки, които често приемаме за тривиални и които в крайна сметка не са ангажимент на хамалите, а по-скоро на преместващите се. Разбира се ще покрием и някои ключови моменти, които да ви защитят от евентуални злоупотреби.

1. Крайната цена

Ако някой ви даде крайна цена за хамалски услуги преди оглед, много вероятно е това да не е крайната цена.

Добрата етика и професионализъм изискват да се реализира предварителен оглед със съответното планиране, за да може да се предостави обективна крайна цена, вместо такава, която да бъде увеличена на по-късен етап, поради специфични обстоятелства.

Винаги изисквайте конкретика в крайната цена, за да не останете неприятно изненадани накрая.

2. Маршрут

Не избирайте най-краткия маршрут – макар и най-логичен този вариант крие своите опасности. Една от тях е, че всички хора мислят като вас и вероятно също ще изберат най-краткия маршрут – точно като вас.

Резонно е добра идея да изберете не толкова пряк път, но да сте сигурни, че няма да попаднете на километрично задръстване, което да осуети вашите планове. Използвайте улици, които повечето хора пренебрегват на ежедневна база.

3. Чупливите неща

Използвайте специализирани опаковъчни материали, които да ви гарантират, че от скъпия ви кухненски сервиз няма да остане само спомен.

Добра идея е чиниите, например, да бъдат пакетирани вертикално със съответното пространство между тях и обезпечаване посредством аеропласт, например. Същото важи и за стъклените, кристални и порцеланови чаши.

4. Нещата от първа необходимост

Една от най-гениалните идеи, които ще ви дадем, е да пакетирате отделно четките и пастите си за зъби. Разбира се, не се ограничавайте само до това, а помислете за специален подход спрямо нещата ви от първа необходимост.

За да разберете кои са те е добра практика да видите какво използвате няколко дни поред преди това. Това ще ви даде ясна представа кои са нещата, без които не можете, респективно ще знаете в коя чанта или кашон ще бъдат те.

5. Хранителните стоки

Не е необходимо, ако се местите утре да купувате хранителни продукти, които да заемат място в хладилника ви. Така няма да ви се налага да ги местите, заедно с другия ви багаж.

Добра идея в тази посока е няколко дни преди самото местене да планирате менюто си, за да използвате всички останали продукти във вашия хладилник, а ненужните да изхвърлите, за да не го „ароматизирате“ (все пак ще трябва да го транспортирате).

6. Подръчни материали

Ако ще местите голямa по своя обем електронна техника, би било чудесно да сте запазили оригиналните ѝ кашони.

Така ще може да ги пакетирате по възможно най-подходящ начин, а щом е стигнала от единия край на света до другия без проблем, вероятността да стигне до вашия нов дом по същия начин е доста висока, нали?

7. Презастраховайте се за важните неща

Най-важните вещи следва да получат и по-специално отношение. Това често са документи, пари, бижута, нотариални актове и т.н.

Пакетирайте ги отделно от останалия багаж, за да са ви под ръка, вместо да ги транспортирате заедно с предмети като чаршафи и чинии.

Все пак тяхното ниво на заменимост е значително по-ниско, а често и невъзможно.

8. Адресирайте вещите си конкретно

Нещата от спалнята отиват в спалнята, нещата от детската в детската, нещата от кухнята в кухнята – наглед ясна концепция, но изключително рядко прилагана.

Все пак не искате да се окажете с кухненските ножове в детската или пък с телевизор в килера, нали? Надпишете всяка кутия, за да знаете къде е точното ѝ място в новия ви дом.

9. Включете цялото семейство

Преместването е отборна дейност, особено ако сте решили да го правите сами, вместо с помощта на специализирана професионална фирма. Това предполага участието на всички членове на вашето семейство, а причината, разбира се – по-бързото изпълнение на поставените задачи.

Децата също могат да участват, премествайки по-леките неща, а и за да се почувстват полезни, което от своя страна е важно за тяхната дисциплина, отговорност и възпитание. Въпреки всички прекрасни съвети, които получихте, ако все пак не сте уверени, че може да се справите, нямате нужното време или просто искате някой друг да го свърши – SofHamali.com е мястото, което ще отговори на вашите изисквания и нужди.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator