Как да изберем добър бракоразводен адвокат

Обложка

Как да изберем добър бракоразводен адвокат

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато настъпи момент за развод, мнозина се съгласяват, че е необходимо с това да се заеме опитен адвокат, който знае как се процедира. Тук обаче изниква един въпрос – Как да изберем правилния юрист?

Има различни начини, по които можете да се свържете с подходящия за вас специалист, като изборът може да се окаже доста по-широк, отколкото сте очаквали.

Обяви в Интернет, препоръка от приятели които са се развеждали скоро, контакт от роднини – всичко това е сред възможните варианти.

Потърсете добри бракоразводни адвокати

Първата стъпка, след като сте открили бракоразводен адвокат или кантора, специализирана в делата за развод в София, е да се свържете с по телефона. Номерът може да ви е даден от роднини и приятели или пък да сте го открили в интернет.

При всички положения обаче това е първото действие, което трябва предприемете. Важно е да започнете по същество и да задавате въпроси, чиито отговори са от значение за вас. Попитайте човека за неговия опит и специализация в рамките на семейното право.

Това е от значение, тъй като опитът е най-добрият начин да получите справедлив изход от бракоразводния процес. Попитайте го какъв тип клиенти обикновено представлява. Твърде вероятно е всичко да изглежда идеално и човекът да е изключителен професионалист, но никога да не се е ангажирал с бракоразводни дела и да няма голям опит в тази област.

Попитайте ги за техните цени. Повечето адвокати за развод начисляват почасова такса и изискват такса, която се таксува предварително.

Помислете за финансовата страна

Поинтересувайте се какъв ще бъде приблизителният разход по делото и за какъв период ще се направи той.

Кажете на адвоката, че искате да бъдете подготвени за разходите и питате, за да сте наясно. Не губете времето си (или тяхното) за последващи срещи, ако прецените, че разходите ви са извън вашите възможности. Имайте предвид, че разходите понякога могат да бъдат доста сериозни.

Задължително във вашия район

Адвокатът задължително трябва да бъде от вашия район. Имайте предвид, че ако човекът трябва да пътува до съседно населено място, това може да може да бъде уморително за него и да повлияе негативно изхода от делото.

Доверете се на впечатленията си

Ако ви се стори, че адвокатът показва някакви лоши сигнали, задължително се вслушайте във впечатленията си. Имайте предвид, че обикновено тези усещания са подсъзнателни и не грешат, защото мозъкът долавя неща, които на съзнателно ниво са трудни за схващане.

Ако забележите, че човекът не ви обръща достатъчно внимание или по някакъв начин не се отнася внимателно към вашия проблем, не правете компромис. Лош сигнал е ровенето в телефона докато говорите за проблема си, както и разговорите по телефона, които прекъсват вашите обяснения.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator