Ако искате да станете адвокат

Обложка

Ако искате да станете адвокат

А ти хареса ли тази статия?!?

Ако искате да станете адвокат и се питате какво ви предстои, веднага ще ви кажем, че тази професия е за смелите и силните по дух хора. Да постигнете мечтата си и да изградите име на адвокат няма да е лесно, но не е невъзможно. Стига да имате силно желание и възможности, вие можете да постигнете мечтата си. За тази цел се иска да имате отличен успех и да положите изпити в юридически университет. Повечето реномирани университети са доста „висока летва” за кандидат-студентите, тъй като за едно място се борят десетки кандидата и голяма част от тях получават ниски оценки на изпитите. Ако вашата предварителна подготовка е на ниво, вие няма да сте сред провалилите се. Просто учете усилено и се концентрирайте максимално на изпитите.

Според Правния статут на адвоката всеки български гражданин може да стане адвокат, стига да получи успешно диплома за юрист и да придобие правото да практикува професията, което става след полагане на изпит. За добри адвокати се считат професионалисти, които имат успешно приключили дела и се отличават с висока нравственост, отговорност, професионализъм и стремеж да се докажат в юридическата сфера. Обществената позиция на адвокат ви натоварва с доста отговорности и вие трябва да приемете, че винаги ще сте обект на внимание и дори критики.

Ако сте адвокат София, вероятно бързо ще намерите клиенти и ще имате доста работа. Колкото по-голям и натоварен е града, в който практикувате, толкова повече възможности за реализация има. Разбира се, адвокатски услуги се търсят навсякъде и това не означава, че ако вашата кантора е в провинцията няма да имате успех. Това не бива да ви разубеждава в решението да се реализирате в тази благородна и престижна професия. Пътят към осъществяването на тази амбициозна цел няма да е лесен, но със сигурност усилията си заслужават. Успех.

http://www.pravo-bg.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове