Добър адвокат. Как да го открием?

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато се наложи да търсим адвокат, нормално е да се запитаме как да сме сигурни, че този, към когото се обърнем е наистина добър в работата си. Първото нещо, по което може да се познае добрият адвокат са резултатите от работата му. Когато той се слави с много успешно приключили дела и с това, че се стреми да защитава клиентите си по най-добрия начин, това е много показателно за неговия професионализъм и отдаденост на призванието, на което се е посветил.

За нивото на адвокатски услуги може да се черпи информация от виртуалното пространство като се посетят сайтовете на съдилищата или новинарски сайтове, в които се пише по правни проблеми и се обсъждат актуални дела. Днес действително няма да срещнете никакви трудности  по отношение на това да получите информацията за дейността на по-известните адвокати. Това може много да повлияе на крайното ви решение кой да се заеме с делата ви и най-важното – с вашата защита.

Все пак да се чете в интернет съвсем не е достатъчно. Важно е да се срещнете „очи в очи” с вашия адвокат София и да обърнете внимание на неговото отношение към вас. Ако той се държи с разбиране и загриженост за вашите интереси, това е основание да му се има доверие, но ако отношението му е пренебрежително, по-добре се насочете към друг юрист. Все пак става въпрос за важни казуси, които изискват внимание и концентрация от страна на адвоката и несериозното подхождане към тях може да се окаже фатално за изхода на вашето дело.

Бъдете подготвени адвоката да ви пита за доста неща, пряко или косвено свързани със случая. Той се нуждае от пълна информация за казуса и може да си я набави най-лесно именно от комуникацията с вас.

В заключение все пак ще кажем, че дори адвоката, който сте наели да е много голям специалист в дела като вашето, не винаги тези  дела се печелят. Той все пак не е факир, който разрешава правните проблеми с едно магическо махване на вълшебна пръчица. Тек играят доста субективни и обективни фактори, независещи от него.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. Както всяко нещо, преди наемането на адвокат, трябва да се направи рисърч. Много е важна сферата на дейност. Един специалист в семейното право, не може да е толкова добър в затрахователното например.

  2. dpblawyers.com (Радославов)

    Попитайте за препоръка. Репутацията често е надежден инструмент за избор на адвокат.Важен елемент в проучването на адвокати е тяхната степен на образивание. Разберете в кои правен университет са учили, дали учебното заведение е акредитирано. Уверете се, че адвокатът е член на адвокатска колегия, че правата му не са били отнетни.

    Също така е важен опита на адвоката в подобни случаи/казуси на вашия. Ако не може да се снабдите с тази информация онлайн – обадете се на адвоката или дружеството и ги попитайте. Въпроса, който трябва да зададете е дали адвоката е поемал някакви специални случаи в търговското право и неговите сродни. Също така може да се осведомите колко бизнеса съответния адвокат представлява

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове