6-те стъпки по преместване на дома – независимо дали го правите сами или сте наели хамали

А ти хареса ли тази статия?!?

На всеки от нас понякога му се налага да смени жилището, в което живее.
В повечето случаи трябва да вземете с вас мебели, електроуреди, дрехи и всички други Ваши вещи. Не всички могат да бъдат натоварени в автомобил, защото са твърде обемни. Следователно има два варианта за осъществяването на преместването на Вашият дом. Ако имате приятели, които могат да ви помогнат с опаковането, пренасянето и осигуряването на бус това ще е супер. Но не всеки има на разположение такива приятели.
Втората възможност е да наемете фирма за хамалски услуги, като препоръчвам да не допускате всеки до Вашите вещи, а да се доверите на професионалисти, които са се доказали в бранша като Хамали София 24/7 ЕООД.

Независимо дали ще разчитате на хамали или на приятели да помогнат за Вашето преместване, стъпките към които трябва да се придържате не се различават.

1. Опаковане
Вашите вещи трябва да бъдат добре опаковани, за да избегнете риска от надраскване и счупване. Ако премествате сами жилището си, задължително трябва да си набавите поне кашони, стречфолио и аеропол. Всяка сериозна фирма за хамалски услуги разполага с професионални опаковачни материали.

2. План за подреждане в буса/камиона
След това трябва да направите план – как ще бъде най-добре да бъдат подредени вашите вещи? Трябва да прецените, кои мебели или да натоварите първи и кой последни. Правилното подреждане в буса е като пъзел. Трябва всяка една частица да се застъпва с другата, за да не може да се размести. Да прецените кои мебели ще има нужда да бъдат вързани с колани, за да ги поставите на нужните места.

3. Пренасяне на вещите в превозното средство
След това трябва да пренесете имуществото си до буса и да го подредите в него. Добрите хамали винаги имат на разположение товарни и транспортни колички, колани за пренасяне на тежки товари и други видове оборудване за носене. Ако сте сами и не сте подготвени за пренасянето на много тежки предмети ви препоръчвам да не рискувате, а да наемете фирма за хамалски услуги.

4. Укрепване
Много е важно вещите ви да бъдат добре укрепени в буса, за да няма шанс от надрасквания и счувания при транспортирането. За целта трябва да ги подредите по възможно най-добрия начин и да завържете тези, които е нужно с укрепващи колани.

5. Транспорт
Задължително изберете пътя с по-добрата пътна настилка, за да бъде минимален риска от увреждане на Вашето имущество при попадане в дупки и неравности.

6. Качване в апартамента/къщата и подреждане
Когато пристигнете на новото си местонахождение, паркирайте възможно най-близко до входа и пренесете вашето имущество в новото си жилище (или оставете хамали да го направят). Трябва предварително да прецените, кое къде да подредите, за да не стане разхвърляно още преди да сте се нанесли. Разопаковайте вещите и изхвърлете ненужните опаковки.

Това са шесте стъпки по преместване на вашето жилище. Ако мислите, че няма да може да се справите сами е много важно да изберете фирма с опит в занаята като Хамали София 24/7 ЕООД. Като цяло в България има изключително много фирми за хамалски услуги. Във всички големи градове може да намерите хамалски фирми, а в повечето има голям избор. Ако живеете в по-малко населено място – не се притеснявайте, със сигурност в близкият областен град има хамали, които ще откликнат на Вашите нужди.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове