Гривната – изящното бижу, без което не можем!

Обложка

Гривната – изящното бижу, без което не можем!

А ти хареса ли тази статия?!?

Сред разнообразието от бижута, дамската гривна е изящното бижу, без което не можем. Като фино допълнение или самостоятелен аксесоар, тя е незаменима част от тоалета ни. Привлича вниманието към киткаta и ръката, като изтънчено я подчертава и допълва. Дори всекидневния тоалет е оживен от блестящото присъствие на гривната на ръката ви. Тя привнася усещане за празничност и закачливост.

Присъствието на гривната като допълващо бижу на дамския тоалет и личност, датира още от времето на Клеопатра. И до днес съвременните жени спазват традицията за носенето на гривни като декоративен аксесоар. Разнообразието от стилове, материали, цветове и оформление на гривните е голямо. Нека изброим някой основни видове гривни сред, които можете да избирате:

  • Твърди кръгли гривни–тези гривни са често срещани. Обикновено са тънки и са изработени от метал, било то благороден или не(сребро, злато, мед и други). Могат да се срещнат варианти от дърво или кожа. Ширината на кръга позволява на гривната да се плъзне по ръката към китката. Тези гривни стоят свободно и фриволно на ръката. Те са изящното бижу за всеки стил. Обикновено се носят в комбинация по няколко. Могат да бъдат съчетани в няколко цвята или текстури. Тези гривни са гъвкави и достъпни, затова и са доста използвани.
  • Гривни с висулки (пенданти)–използването на тези изящни гривни поставя началото си с гривните, които се дават на покръстените момиченца. Сега допълненията, които можете да окачате на гривната са много и разнообразни. Самата гривна представлява верижка от сребро, злато или неръждаема стомана. Притежателя сам избира какви допълнения да окачи на сегментите на верижката. Те могат да бъдат от фигурки на цветя и животни до букви от името или камъчета. На пазара бижутерите предлагат доста готови варианти на този тип гривна и не е нужно вие да събирате поотделно допълненията.
  • Гривна от един или няколко сегмента – тези гривни могат да бъдат доста масивни и внушителни. Изработват се от цялостни сегменти злато, сребро или метал с фин завършек. Имат отвор, чрез който се поставят на китката и веднъж закопчани, запазват строго формата си и поддържат китката. Комбинацията с един или няколко по-масивни или дребни камъка е възможна. Изяществото им изисква по-официално облекло. Ако търсите супер изящното бижу за всеки повод, тези гривни са това бижу.
  • Гривни от полускъпоценни или скъпоценни камъни – гривните от камъни, които са скъпоценни или полускъпоценни и тези от перли, могат да бъдат много изящни и елегантни или привличащи вниманието и акцентиращи смело. Перлените гривни могат да понесат и не толкова строг етикет на облеклото, докато тези от скъпоценни камъни са за специални поводи свързани със важни събития. Гривните от полускъпоценни камъни са страхотен начин да изразиш себе си посредством цвят, обем и текстура.
  • Гривни от алтернативни материали тип „ID–тези гривни са много конвенционални, практични и се комбинират добре с почти всичко. Могат да се изработят от дърво, пластмаса, метал, кожа, плат, прежда, гума и какво ли още не. Стиловото и функционално разнообразие е толкова голямо, че няма как да не откриете своята самоличност чрез някоя от тези гривни.
  • Гривни тип „часовник“ –това е една перфектна комбинация за работната среда или за пътуване. Полезното и елегантното се съчетават в едно по начин, който единствено може да ви е от полза. Могат да се открият комбинации на кожа и метал, текстил и метал или просто изцяло изработване от злато, сребро или стомана, украсени с камъни.

Няма да сбъркате, използвайки гривните като допълнение към тоалета ви всекидневно. Те са изящното бижу, без което силуета на една дама е незавършен.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Един Коментар

  1. Емили (Емили)

    Да, добри варианти. Забелязала съм че през последните няколко години идват на мода гривните за крак, които са отличен аксесоар за лятото.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове