Обеци от медицинска стомана

Обложка

Обеци от медицинска стомана

А ти хареса ли тази статия?!?

Освен, че майките слагат какви ли не аксесоари по малките главички на дъщерите си една от първите разкрасителни процедури е именно пробиването на ушите. Днес много козметични сало пък и личният ви лекар много бързо и почти без болка извършват тази манипулация. Поставянето на обички е всеобща радост за цялото семейство. Всеки се надпреварва да подарява различни красиви такива. Но какви трябва да са първите обеци на Вашето дете.

Педиатрите съветват да използвате материал, който да е противоалергенен и да не предизвиква нежелани възпаления. Такива са например обеци от медицинска стомана. Специално за малките уши се изработват такива с подходящи размери и форми, които да не дразнят с присъствието си детето. Но е желателно преди да пристъпите към тази важна стъпка да направите задължителна консултация с педиатър за да даде някои насоки и препоръки.

Възрастта, на която се поставят първите обеци е различна. Но е желателно да става след шест месечна възраст на бебето.  Някои лекари препоръчват също така да изчакате поставянето на задължителните ваксини и след това да пробиете ушите на детето си. Процедурата е бърза и дори момиченцето не разбира какво точно се случва. Обеците от медицинска стомана се препоръчват от козметиците и лекарите именно поради факта, че добре се понасят от човешкото тяло. Няма опасност от подуване и други нежелани алергични реакции.

Когато денят настъпи и сте вече в кабинета за да поставите обеци от медицинска стомана на дъщеря си е желателно да вземете играчка или друг предмет, който ѝ е любим. Така вниманието на детето ще е ангажирано с нещо докато трае процедурата. Лекото убождане може и да предизвика сълзи и понякога уплаха, но това е моментно и със сигурност няма да продължи дълго време. Задължително преди поставяне на обеци от медицинска стомана те трябва да бъдат дезинфекцирани. Това се отнася е за меката част на детското ушенце. Антибактериалните препарати е добре да използвате и докато зарастне мястото, където е направено пробиването. Старателно минавайте с натопена в разтвор  стерилна марля около мястото. След няколко седмици всичко ще е отшумяло и само ще се наслаждавате на красивите обеци от стомана на вашето детенце. След като добре зарастнат раничките можете да сменяте обеците и да разнообразявате с нови детски модели обеци от медицинска стомана. Желателно е това да стане след няколко месеца, затова не бързайте, а дайте възможност на тялото да свикне с новата си придобивка. Освен медицинска стомана някои родители поставят и обеци от злато, което също е с добра поносимост. Можете да правите билкови отвари, като такива от смрадлика за по-бързо оздравяване на продупченото място. Съвета на педиатрите е и внимателно да завъртате в двете посоки тези от медицинска стомана без това обаче да е съпроводено с резки движения и причиняване на болка.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове