Гривни от медицинска стомана

Обложка

Гривни от медицинска стомана

А ти хареса ли тази статия?!?

Медицинската стомана все по-често навлиза в изработката на бижутерия. Факторите поради която тя става толкова актуална са именно нейните предимства поради които се използва и в медицината. Самият материал е сплав от три компонента, които придават устойчивост, здравина и перфектен естетически вид. Ниското съдържание на въглерод пък е предпоставка за това материала да не корозира и да не се налага полагането на друг защитен слой именно за това. Добрите му показатели са тези, които го поставят на първо място като материал за изработка на всякакви медицински инструменти и оборудване.

В бижутерийният бранш са много актуални дамските и мъжки гривни от медицинска стомана. Качествата на стоманата са свързани с някои основни характеристики, поради които именно този материал се използва за изработката на тези красиви накити. Риск от каквито и да било инфекции е сведен до минимум. Именно поради това и медицинската стомана като сплав се използва и в направата на различни протези. Тялото не ги отхвърля и не реагира на тях като на алерген, а ги приема с една добра адаптивност. Гривните са подложени на всякакви атмосферни влияния, когато ги носим. На силните слънчеви лъчи през лятото и на студа през зимата. Но това не повлиява качествата на медицинската стомана и не се получава потъмняване и окисляване. Температурните промени какво и високата влажност не действат като атакуващи фактори върху физическите и химическите съставки и състояние на гривните от медицинска стомана. Цвета на любимата Ви гривна си остава такъв какъвто е бил към момента на придобиването ѝ.  Освен това при някои гривни , които се изработват от некачествени материали се наблюдава не само обрив върху ръката, но и изцяло оцветяване на кожата. Това е една типично алергична реакция. С гривна от медицинска стомана това никога няма да се случи. От нея не се отделят соли от остатъчен никел, който да образува този зеленикаво-кафяв цвят по кожата на ръката Ви.

Естественият цвят на материала е сребърен. За да бъдат получени някакви различни оцветявания това е процес, който е свързан с електрохимични намеси. Това е един от способите, с които гривните и останалите бижута могат да изглеждат по –красиви, интересни и стилни. С помощта на химични реакции или пък намеса на ултразвук и лазер бижутерийните компании обработват до най-фините детайли уникални и  красиви гривни, обеци, колиета и всякакви други бижута. Блясъка на медицинската стомана, здравината и устойчивостта ѝ са само малка част от предимствата, поради които тя се използва в производството на прекрасни украшения за него и нея.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове