Германия – забележителности, които да не пропускате

Обложка

Германия – забележителности, които да не пропускате

А ти хареса ли тази статия?!?

Екскурзия в Германия

За повечето хора Германия е индустриална страна, а на преден план излиза представата за силно развитата икономика. Действително, това е истина, но тя по никакъв начин не прави страната по-малко привлекателно място за почивка.

Днес това е една от световните топ дестинации в туризма, а туристическият сайт за оферти с почивки и екскурзии Travo.bg ви предлага цял куп от възможности за пълноценно прекарване на лятната почивка. Тук ще намерите голямо разнообразие от културни и природни фактори, които ще допринесат за доброто ви прекарване.

На плаж в Германия?

Малко хора са виждали Германия в тази светлина, но тези, които са имали удоволствието да опознаят тази толкова силно развита икономика от този ъгъл, определено знаят за какво иде реч.

Страната има едни от най-хубавите европейски плажове и в това няма нищо изненадващо. Това е характерно за страните около Балтийско море, като особено атрактивни са пясъчните ивици в близост до границата с Полша.

Пясъкът тук е изключително привлекателен, предлага изключително фина консистенция, а цветът е златист. Сезонът е от юни до август, а лятото започва и свършва по-рано в сравнение с това в България.

Планините на юг

Планинското лице на Германия е като че ли малко по-добре познато. Интересното, което мнозина не знаят е това, че в южната част на страната има част от планинската верига на Алпите с традиционните за там назъбени планински върхове, снежни шапки и зелени ливади с буйни планински реки.

Круизи из Германия

Популярен и романтичен начин да опознаеш Германия е чрез круиз. Предлагат се изключително вълнуващи речни приключения, които посещават едно след друго много от големите германски градове.

Предимствата на круиза са много, като едно от тях е липсата на необходимост да правите каквото и да било. През цялото пътуване просто сте на корабчето, което ви отвежда бавно и спокойно до всяко място, което би могло да представлява интерес по пътя. Недостатъкът е, че се следват речните маршрути и посещавате единствено градовете, които се намират по протежението на реката.

Германските градове

Трудно е да изберете на къде да се насочите когато сте на екскурзия в Германия. Тук има голям брой градове, които предлагат множество атракции. За мнозина най-атрактивното място е Берлин, но трябва да се има предвид, че той далеч не е единствения.

В Германия ще откриете такива съкровища като Кьолн, Мюнхен, Дрезден, Рощок, Регенсбург, Франкфурт и още много други. Характерно е разнообразието, тъй като всеки един германски град притежава своите отличителни черти и е твърде различен от всички останали.

За пример тук могат да послужат Кьолн, известен със своята катедрала и историческите си сгради и Франкфурт, който прилича по своята архитектура на типичен американски финансов център.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator