Вълнуващи круизи по Средиземно море

А ти хареса ли тази статия?!?

Кой не иска от уморен труженик да се превърне в бодър турист с фотоапарат на врата? Буквално всеки би желал да напусне работното място поне за малко, за да се отдаде на активна почивка. За хората, на които стандартния начин за прекарване на отпуските е твърде еднообразен, туроператорите предлагат изгодни оферти за средиземноморски круизи. Преди да възкликнете ужасено, че това е твърде скъпо удоволствие, трябва да си изясните, че всъщност вече не е чак толкова скъпо.

Вярно е, че преди години морските круизи бяха недостъпни за средностатистическия турист. Това беше елитарно преживяване, запазено за хора от висшите слоеве на обществото. Сега икономическата криза наложи круизните компании да се обърнат към масовия турист. С достъпни All Inclusive оферти, корабите се пълнят с хора, готови за приключения. Възможността круизните пътешествия да станат достъпни дойде с новопостроените кораби, специално проектирани за тази цел. Някога е имало ограничен брой лайнери, обзаведени луксозно и очакващи скучаещи милионери, готови да похарчат част от парите си на борда. Сега кораби има много и те очакват своите посетители, които не е задължително да са богати хора.

За туристите удобството да пътуват с кораб е огромно. Вместо да мъкнат тежките си куфари по самолети, автобуси и от хотел в хотел, те просто се наслаждават на почивката си на борда на кораба. Посещават някой екзотичен град, разхождат се, снимат се и се връщат обратно в каютите си, където багажът им си стои и ги очаква. Обикновено средиземноморските круизи, са планирани така, че през нощта да се пътува, а през деня да се акостира в поредното пристанище, в което пасажерите ще слязат да се снимат и да си купят по някой сувенир. Вечер на кораба работят много увеселителни заведения и барове, а казината не затварят цяла нощ.

Разбира се, на кораба има и хора, които ще разчитат само на осигурената им храна и развлечения, включени в първоначално платената такса. Останалите атракции ще дозират съобразно бюджета си. Все пак, всеки разумен човек си отделя една сума за пазаруване на борда, защото там марковите стоки са значително по-евтини, отколкото на брега, заради липсата на данъчно облагане. Ако бюджетът е дотолкова свит, че човек си стои само на кораба и не слиза в пристанищата, за да икономиса някой лев, то по-добре изобщо да не чете оферти за круизи. Всеки трябва да изживее пълноценно удоволствието от пътуването, защото не се знае дали ще има късмета да отиде на други круизи през живота си.

Тръгвайки на средиземноморски круиз, човек не го прави само заради развлеченията на борда. Самото пътуване по море, широките хоризонти, звездното небе – всичко това трябва да се сподели с някого. Самотният скоро ще си намери компания, а който е тръгнал с любим човек, ще изживее най-хубавите дни и нощи в живота си.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

8 Коментара

 1. Veronique (Вероника Братанова)

  Круизната почивка много зависи от избора на компанията и кораба.
  Миналата година бяхме на разкошен круиз в Карибско море на нов, огромен кораб.
  Имахме късмет с времето, слънце и 25-30 градуса, само за плаж.
  Всеки ден бяхме на различен остров, записвахме се на екстремни екскурзии,
  комбинирани с някой красив плаж. И всичко това на фона на 5* звездно перфектно
  обслужване, огромно разнообразие от ресторанти, барове, басейни, джакузи,
  фитнес, спортна площадка със съоръжения, спа център, детски център, сън декове и т.н.

 2. Къщи за гости (Серануш Шишманян)

  Това е страхотна възможност да прекарате почивката си по-различен и атрактивен начин.Препоръчвам горещо.

 3. Круизната почивка е пълна с изненади, приключения и забавления, струва си човек да изживее магията на морето.

 4. Захар (Галя Иванова)

  Ето, това е наистина мечтана почивка за мен. Да обикаляш спокойно десет дни без да се интересуваш от нищо и всеки ден да си на различно място, от което да трупаш нови впечатления.

 5. туризъм (tourism)

  Това е невероятен начин човек да се откъсне от скучното ежедневие и да се наслади на едно уникално преживяване.

 6. Сватбени подаръци (Стефан Стоянов)

  Голяма мечта ми е това да пътувам с корабче и да не мисля за нищо друго, освен за собствената си почивка. Две седмици отмора.

 7. Ето това е една от най-големите ми мечти. Седмица почивка с корабче по Средиземноморието. Другата е да се пусна с каяк от началото на Дунав до устието му :)

 8. Цецо (круиз средиземноморе)

  И аз мисля да направя един круиз по средиземно море за 10-ина дена и се чудя за подходяща фирма.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове