Двукрилни гардероби – класиката в жанра!

Обложка

Двукрилни гардероби – класиката в жанра!

А ти хареса ли тази статия?!?

Гардеробът е мебел,която присъства във всяко едно жилище. Той е изключително важен за интериора и за нашите битови потребности. Още по време на колонизацията на англичани в Америка започва търговията с тази така необходима и тогава мебел. Гардеробите са заемали особено важно място и са съхранявали официалните дрехи и униформи на лидерите и военачалниците. В зависимост от нуждите им те са били изработвани основно от дървесина , но в различни размери и видове. Тогава всъщност са положени и основите за търговия и „развитие“ във формите им.

За да отговорят на нуждите на потребителите производителите и дизайнерите на мебели за дома се съобразяват с нашите изисквания. Същото важи и за гардеробите. Като най-масов модел се определя двукрилният гардероб. Това е така, защото той е подходящ за всякакъв тип помещения с различна големина. Можете да го използвате както във всяка една стая от дома си, така например в офиса. Неговата функционалност се изразява в това, че те имат достатъчно място за да поберат вещите Ви. Можете да поставите на коя да е стена например в спалнята или детската. Независимо от опростения си вид двукрилни гардероби могат да се срещнат в разчупени форми, за да придадат индивидуалност на дома. Да съчетаете различни материали и цветове. Предлагат най-различни варианти на пазара, предназначени дори за най-изтънчения вкус. Ако пък не желаете готов вариант бихте могли да направите по свой модел  и изисквания по поръчка.  Всяка мебелна фирма с удоволствие ще проектира и реализира идеите Ви. Най-добре се консултирайте със специалист, който ще Ви насочи правилно.

Основните правила, с които трябва да се съобразите са в зависимост от това първо за къде е предназначен двукрилния гардероб. Ако ще го поставяте в спалня имате пълната свобода да избирате материали и да съчетавате цветове. Можете да сложите огледало от вътрешната страна на вратата, но за по-голяма функционалност пък имате възможност да направите и цялата външна част огледална. Материали, които най-често се използват са ПДЧ, МДФ, фурнири, дърво. Можете също така да избирате между гланцирани или матирани повърхности. Разнообразието наистина е голямо. За детска стая пък например можете да изберете по-весели и ярки цветове, както и да съчетаете например два нюанса.

Самото наименование на гардероба говори само за себе си т.е. той е съставен от две крила. От тук следва и вратите да са две. За да предадете приятни за окото извивки можете да направите различни начупени форми на отваряемите части от гардероба, например ес образна форма. Вложете креативност и пресъздайте идеите си. Декорирайте по Ваш вкус.

Основно двукрилните се предлагат във вариант с рафтове от едната страна и  лост за закачалки във второто крило. Като допълнителна екстра се смята и поставянето на чекмеджета. Те най-често се поставят в долната част от крилото с лост, за по-голяма прегледност и функционалност. Но и тук няма правила и производителите са предвидили варианти, в които можете да размествате позициите на рафтовете и чекмеджетата в зависимост от това как ще е удобно да използвате. Препоръчително е обаче за по-голяма стабилност и безопасност чекмеджетата да се поставят в долната половина на крилата. Практиката показва, че така монтирани те са и по функционални.

Цените са изключително добри и достъпни за всяко домакинство. Много фирми предлагат и промоционални оферти за двукрилни гардероби, от които бихте могли да се възползвате.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове