Модулните мебели превземат модернистичния стил за обзавеждане на съвременния дом

Обложка

Модулните мебели превземат модернистичния стил за обзавеждане на съвременния дом

А ти хареса ли тази статия?!?

Стиловете в съвременния интериорен дизайн са смесица от емоции и чувства. Независимо, че са известни под различни наименования и си имат специфични акценти то определено, когато харесвате един стил, но пък акцент от друг също ви допада то можете да си направите собствено съчетание, но е добре да търсите винаги съвместимост. Същото е и с мебелите, които купуваме за дома си. Колкото и да са различни по своето предназначение при правилно комбиниране можем да останем дори изумени от постигнатия ефект. Едни от най-поддаващи се на съчетание и комбиниране мебели са онези от тях, които са известни под общото наименование модулни. На пазара в мебелния сектор се предлагат изумяващи и практични варианти на обзавеждане за кухня, детска стая, коридор, офис, дневна. Идеята на така наречените модулни системи е да не се съобразявате с дефектите на неравните стени, наличието на скосявания и други подобни недъзи на съвременното строителство. Общата им насоченост е свързана към това дори и на пръв поглед почти невъзможно и трудно за аранжиране с мебели помещение, освен с такива по поръчка, да получи шанса за по-изгодна оферта, а именно с моделни и достатъчно ефективни системи. Като споменахме за поръмковите мебели то действително стигаме до извода, че едва ли ще намерим по-правилно решение, та дори и то твърде скъпо. но пък производителите на модулни секции и модули за кухни например преобръщат представите ни за практично, естетично и по джоба ни мебелиране. А колкото и да се правим, че парите не са от кой знае какво значение, те са фактор, който винаги накланя везните натам, където бихме могли да си позволим съответната цена. Така, че вариант има, но е въпрос на индивидуална преценка да предприемем някакви конкретни предложения, от които сме останали впечатлени и очаровани.

Настъпи ли момента да подмените старата секция? Практиката показва, че днес не се насочваме само към подмяната на една мебел в помещението. За да има завършеност и да постигнем желания интериорен шик то е важно цялото старо обзавеждане да изчезне и да бъде подменено с ново. А в дневната основните и главни детайли са меката мебел както и секцията. Композирането и съчетанието на тези уникални елементи може да създаде удивителна интериорна симфония, на която няма да се наситите толкова лесно. Модулните секции са нашето днешно предложение, към което можете да насочите поглед без предразсъдъци и критики. Имайте предвид, че това са изключително търсени и предпочитани системи, с които лесно се постигат многообразни и ефективни резултати, независимо от това какъв е параметъра и характеристиките на площта. Свободата на аранжиране, възможност да направите нещо различно от традиционното поставяне на типова мебел на една от стените на дневната. До тук изброените преимущества на секциите на модули звучат доста добре. Но тук има едно огромно НО. То е за онези, които искат нещо нетрадиционно и различно, но пък нямат никаква идея как да го направят. Задължително е в подобни случаи да се наеме интериорен дизайнер? Всъщност не, защото в крайна сметка, когато се избират моделни системи то можете да намерите разнообразни съчетания, които производителя предлага като вариант. Естествено, че не е задължително на сто процента да се съобразявате с тях, а само с това кои детайли по какъв начин могат да се аранжират с модулите от същата колекция. Доста интересно е такова модулно обзавеждане за хората с креативно мислене и въображение. А тях това е лично предизвикателство, което с удоволствие ще приемат. Модулните секции и изобщо всякакви видове модули представляват отделни детайли, които могат едновременно да съществуват и да бъдат полезни като единични елементи за обзавеждане, а също така и като композиция от други себеподобни. Ако разгледате предложенията на водещи производители на модулни системи като тези за холна секция, кухня, детска стая и други със сигурност ще ви се прииска и вие да се възползвате от тези практични и супер функционални детайли. Но какво е важно да знаете за модулите преди да си ги поръчате? Първата ви задача е на база размерите на модулите да направите план за тяхното позициониране. При секциите например има такива, които си имат точно определено място. Ако идеята на една секция е да има ниски шкафове, които се позиционират на пода то ще ни е нужен такъв детайл. Обикновено производителите предоставят разнообразни размери, което пък дава шанс да се декорират помещения с различни габарити и възможности.

След като сте направили план за това кои от множеството модули в системата са ви нужни следва и да направите схема на тяхното съчетаване. Едно от невероятните предимства на модулните секции е в това, че плаващите елементи могат да се поставят на различна височина. Полици, отворени кутии, колони са типичните модули в една съвременна секция. Когато правите разбор на позициите им имайте предвид, че не само трябва да се съобразите с позициите с това, че има някакви интериорни недъзи за прикриване, но също така и да сте максимално педантични и всеки един елемент да разкрива своята красота и елегантност. Всъщност модулните системи ви възлагат задачата на художници, декоратори, интериорни дизайнери, които с всеобщи усилия създават невероятна картина, достатъчно възприемчива и стилна, такава каквато на самите вас ви допада и ви зарежда с положителни емоции.

Няма как да спрем със суперлативите и основните преимущества на модулните секции и изобщо на този вид системи за обзавеждане на всякакви пространства. Характерно за това да изберем подобно интериорно аранжиране е както вече споделихме свободата, която те ни дават. И да, цената има значение и ако не можем да си позволим поръчкова мебел, която със сигурност няма да ни излезе толкова евтино колкото ни се иска, то винаги имаме алтернативен вариант в лицето на подраните, съчетани и позиционирани по най-правилния начин модули. Тук сами избирате цената, която да платите. Всеки детайл си има собствена стойност и при поръчка всеки клиент си прави равносметка колко би му струвала една композиция. И определено сметките показват доста приемливи стойности в сравнение с тези, които сме получили като оферта за една секция по поръчка. Или в обобщение можем да кажем, че не просто получаваме идеалната мебел, а онази, която е максимално бюджетно решение и за нашия дом.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Приятна статия!

  2. Полезни статии за Интериор

  3. Статията е страхотна, основните неща са изведени на фокус. Поздрави!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове