Как да внесете повече уют и хармония в спалнята

А ти хареса ли тази статия?!?

Специалистите в областта на интериорния дизайн следват някои препоръки, когато работят върху спалнята

Цялостната визия на спалнята се създава чрез обмисляне на всеки детайл от нея. Ако не сте се консултирали със специалист, може да почерпите вдъхновение от тези насоки, за да постигнете максимален уют и хармония в стаята.

Цветовете

Ярките тонове, сред които червено и оранжево, не са особено удачни за спалнята. Те биха могли да присъстват, но като леки акценти в помещението. За предпочитане са меките, по-деликатни цветове, което се отнася не само за стените, но и за обзавеждането. Светлината също не бива да е прекалено натрапваща се и силна.

Леглото в спалнята

Разположението на спалнята е от съществено значение. Мебелите около леглото трябва да се намират в хармонична връзка с него. Острите ръбове срещу вас, когато сте в легнало положение, не са особено желателни, при това не само от гледна точка на фън шуй съветите. Не бива да поставяте леглото точно срещу вратата, ако краката ви ще сочат директно към нея, когато си почивате.

Баланс и семпли решения

Подредбата в спалнята е цел номер 1, не защото трябва да се превръщате в перфекционисти, а за да си осигурите максимален комфорт. За да я постигнете и да не се налага да полагате огромни усилия в поддържането й, придържайте се към простите решения. Линиите трябва да са балансирани и да следвате елегантен подход при устройването на спалнята.

Без шумни устройства

Телевизорът и повечето електронни устройства нямат място в спалнята. Опитайте се да ги избегнете, когато организирате обзавеждането й. Някои са свикнали да заспиват на включен уред, но това вреди на емоционалното ни състояние и спокойствието е трудно постижимо. Ако все пак не можете да си представите в тази стая да липсва телевизор или радио, поставете ги в шкаф, където да бъдат затваряни, когато си лягате.

Личен кът

В спалнята трябва да има всичко необходимо, без излишества, но трябва да намерите място и за един по-специален кът. В него може да разположите семейни снимки, красива ваза със свежи цветя, интересни вещи от пътувания или просто любими сувенири, подарени ви от най-близкия човек. Двойките фигурки, символизиращи връзката и любовта ви също са много подходящи в случая.

Изборът е оставен на вас, но обособяването на едно такова пространство в спалнята поддържа хармоничната обстановка в дома. Допълнително то винаги ще ни тегли към себе си, когато се чувстваме натоварени от проблеми и грижи през деня.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. Добра статия за обзавеждане на спалнята, можете да видите и нашата статия :)

  2. Мебели (Георги Златев)

    Доста добра статия

  3. За повече комфорт препоръчвам цветето Алое Вера. Освежава въздуха, помага срещу влага и мухъл и подобрява качеството на съня. Не го поливайте прекалено често.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове