Да носиш часовник за 18 милиона швейцарски франка

Обложка

Да носиш часовник за 18 милиона швейцарски франка

А ти хареса ли тази статия?!?

Jacob & Co. Billionaire е ръчен часовник, уникален един-единствен екземпляр, появил се през 2015 г., възникнал от сътрудничеството между луксозната хай-енд часовникарска марка Jacob & Co. с италианския бизнесмен, лице от Formula 1 и собственик на свой моден етикет Флавио Бреаторе. Оказва се, че часовникът е бил направен с него, а не за него, като е поставено и неговото бранд лого върху това уникално изделие. Като проява на чист лукс и излишък, часовници като този не са за кой да е. Един от основните въпроси е „Кой носи тези неща?“ Италианският бизнесмен г-н Бриаторе явно е един от тях.

Основателят на Jacob & Co. Джейкъб Арабо е един от най-интересните и противоречиви герои на съвременната часовникарска индустрия, а в подобна степен е и Флавио Бриаторе в съответната негова индустрия. Всеки от тези хора определя една крайна дефиниция на термина „бизнесмен“ и предлага някои от най-смелите продукти в бранша, което винаги означава, че ще провокират чувства и на обич, и на омраза за това, което правят.

Часовникът Jacob & Co. Billionaire носи наименованието си не защото струва билиони долара, а в чест на компанията за облекла и аксесоари на Флавио Бриаторе Billionaire Couture. Необходима е дързост да продаваш джинси за $1,000 и мъжки бански за $500 при това в екстравагантен италиански стил, включващ яке змийска кожа в черно-жълт цвят и десени, които дори Versace ще сметнат за прекалени.

Всичко е много скъпо и всичко друго освен егалитарно. Марки като Billionaire Couture и Jacob & Co. са на пазара, за да задоволят нуждите на хора, които не само имат огромен разполагаем доход, но също така усещат психологическата нужда да се покажат с това. Екстравагантните изяви на богатство не са сигурен начин за получаване на уважение и обич от обкръжението, но това е начин да се разясни на хората, че вероятно сте работили усилено и че сте склонни да покажете на другите как това ви се отплаща. За цената от 18 милиона швейцарски франка, която струва часовника, може да се сдобиете с наистина хубав дом, имение, вила и др., хубава яхта, а може би и готин самолет или дори два. Ако инвестирате тази сума в банка, със спечелената лихва човек може да живее прилично до края на живота си.

Въпреки че е проява на разточителство и извънреден лукс, не може да се отрече перфектния дизайн на часовника в съчетание с перфектен механизъм от най-високо качество, разбира се. Швейцарският бранд Jacob & Co. не веднъж е изумявал света на часовниците със своите уникати в технологично и естетично отношение. Мегалуксозният часовник Jacob & Co. Billionaire е още едно бижу, излязло от ръцете на екставагантната швейцарска марка, под формата на 260-каратов диамантен уникат. Макар че е трудно да се измери точно размера на часовника, тъй като корпусът се слива с гривната, часовникът Jacob & Co. Billionaire е широк 47,5 мм и висок 58 мм. Корпусът от 18 карата бяло злато е някъде там под диамантите, изрязани във форма багета с общо тегло 260 карата.  Jacob & Co. Billionaire е все пак не само луксозно бижу, но и луксозен часовник и създателите му Jacob & Co. не са забравили това. Механизмът е изключителен за Jacob & Co. калибър JCAM09 ръчно навиващ се турбийон със скелетонизирано механично движение, което работи на 3Hz, има резерв на мощност от 72 часа и е съставено от общо 167 части. Времето се представя чрез сини стрелки и диамантени часови маркери. Архитектурата на механизма е доста привлекателна и се съчетава перфектно с целия състав.

Автор: Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове