Чести грешки пи използване на компютър

Обложка

Чести грешки пи използване на компютър

А ти хареса ли тази статия?!?

Често хората грешат, когато започнат да използват компютър. В последствие носят все по-често машината си за компютърна поддръжка. Самата абонаментна компютърна поддръжка не е лошо нещо. Сама по себе си една поддръжка на компютри цени може да удължи живота на машината ви. Все пак има неща, които можете да направите сами и да отложите поне с малко прибягването до ит поддръжка и ремонтът при специалисти от фирма за професионални ит аутсорсинг услуги.

Една от често срещаните грешки сред потребителите е в случаите, когато те работят с преносими компютри или лаптопи. Самият факт, че тези машини могат да се пренасят повдига и въпросът за тяхната сигурност. Тук не говорим за опцията при която могат да ви откраднат компютъра. Приемаме, че сте достатъчно бдителни и го пазите. Става дума по-скоро за това, че тези компютри са изложени на непрекъснат риск. Могат да бъдат залети от вода, кафе, сок, вино, храна и какво ли още. При подобен инцидент много хора се досещат да изключат лаптопа от контакта. Проблемът идва в мига, в който те решат да включат отново машината, а в същото време тя не е изсъхнала достатъчно добре. Специалистите по it аутсорсинг съветват да оставите лаптопа на страна за няколко часа. Така той ще има шанс да изсъхне по-добре. Едва след изтичането на този период можете да се опитате да го включите. Ако не тръгне то най-добре е да го занесете на сервиз и при специалисти по софтуерна поддръжка. В никакъв случай не се опитвайте да го отваряте сами. Лаптопите са много фини, а друга често срещана грешка сред потребителите е опитът сами да поправят подобен род устройства. В следствие на това те повреждат още повече платките. В случай, че машината е безвъзвратно повредена, то хората занимаващи се със софтуерна поддръжка на компютри ще могат поне да източат цялата ви необходима информация от лаптопа. Всичко това при положение, че не сте се опитвали сами да го ремонтирате. Тогава възобновяването на важни за вас файлове може да бъде невъзможно.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове