Как да изберем добър лаптоп

Обложка

Как да изберем добър лаптоп

А ти хареса ли тази статия?!?

Обикновено потребителите са раздвоени при избора на лаптоп, тъй като пазара предлага, богато разнообразие от всякакви модели. Разбира се, именно съществуващият избор е добрата новина за нас, макар да се налага да преценим и подберем внимателно мобилния компютър, който ще помага за работата ни.

Ето и няколко лесно изпълними съвета, които да вземете предвид когато избирате лаптопи :

 • Преди да закупите лаптоп, преценете за какво ще бъде използван той. Ако постъпите по този начин, вие ще имате реалната възможност да закупите лаптоп на по-ниска цена, който ще работи по предназначението си;
 • Сравнете цените на лаптопите предложени от различните фирми. Фиксирайте вашия  бюджет и започнете с проучването на пазара. Така вие със сигурност ще стигнете до задоволителна сделка, която ще ви донесе радост и сигурност при покупката на лаптоп;
 • След като изберете марката на лаптопа потърсете информация за нея в интернет, съществуват десетки форуми, в които може да зададете въпроси относно избраният от вас модел;
 • Направете справка и с продавач консултант, който да ви обясни какви са плюсовете и минусите на техниката, върху която сте концентрирали вниманието си. Изслушайте добре коментарите относно селектираният от вас модел и преценете. дали те се асоциират с наученото от форуми, блогове или мнения на ваши познати;
 • Запомнете, че гаранцията на лаптопа, който сте избрали е от изключително важно значение. Направете необходимата проверка за местонахождението на гаранционния сервиз, така че той да е максимално достъпен от гледна точка на близост до вашето населено място. Продължителността на гаранцията е друг значим за вас фактор, на който трябва да обърнете внимание.

Бих бил щастлив ако съм ви насочил към избор на по-добър лаптоп за работа или забавление. Очаквайте още полезни съвети относно лаптопи и настолни компютри, защото вярваме, че те ще помогнат при избора на по-добър лаптоп или компютър за вашият дом.

Желая ви успешен избор на добър лаптоп за вашите нужди!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

38 Коментара

 1. nMarket.bg ЕООД (Нанко Нанев)

  Аз си фиксирам бюджета и след това разглеждам какви предложения има. Винаги започвам от далече, 2-3 месеца по отрано и следя какво се предлага. Ако има промоции се преглеждат задължително. Така наскоро се сдобих с нов лаптоп с почти 50% намаление.

 2. здраве и красота (Илияна Тонева)

  Наскоро си купих TOSHIBA Satellite L750, готов за употреба, Intel Core i5 процесор и видео карта GeForce GT 525M, бял, много красив. Избирам ги според параметрите и цетана естествено, но за парите ,които бях заделила този си беше много добра оферта. Да чукна на дърно, зесега много добре се представя.

 3. dofollow блог (Anatoliy Simeonov)

  Здравейте, за мен от голямо значение сред тези съвети са този за преценката за какво ще го ползвате и за гаранцията. Често хората се мятат да купуват супер машини за да ги ползват да влизат във фейсбук, което уникална тъпотия. Други пък дават бесни цифри за машини с по 6 месеца гаранция и след 12 месеца се чудят какво даправят. Мои предложения са:
  1. Не давайте една чанта пари за нещо, което няма да ползвате само, за д кажете, че го имате.
  2. Търговец, който не ви дава поне година или 2 гаранция за лаптопа не заслужава да пазарувате от него. Явно не е сигурен в качеството на стоката си.

 4. @Илияна, честита ви покупка. Честно казано не съм любител на марката, но в ръцете ми са попадали основно от ниските им класове, които не очароват с качество. Параметрите на вашият лаптоп са добри и надявам се и да ви служи вярно дълги години.

  @Анатоли, по принцип до сега не съм срещал някой да предлага лаптоп с под 1 година гаранция. Възможно е да има такива фирми, но по-скоро е гаранция на стоки втора употреба.

  Относно мощността на компютъра/лаптопа аз гледам по малко по-различен начин. До сега съм си купувал няколко пъти компютър/лаптоп и се водя от следната филосифия – „Купувам винаги най-доброто, което мога да си позволя и което съм сигурен, че ще ме изкара няколко години“. Въпроса не е толкова до гъзария и да покажеш, че имаш пари или пък, че моят компютър е най-мощен сред тези на приятелите ми, а по-скоро мисля в дългосрочен план. Понеже всички знаем, че технологиите в тази насока се развиват страшно бързо и реално можеш да си купиш компютър и на другият ден да е остарял, именно затова взимам нещо, което няма да остарее за един ден. Вярно е, че няма смисъл да купуваш супер машина за 2000-3000 лв. ,ако ще я ползваш за Интернет, но не се знае и какво ще ти хрумне утре. Днес не го ползваш за това, но утре може да ти потрябва по-добра машина. Е, аз лично не съм любител на честите ъпгрейди, а да не говорим, че например има варианти в които по-стар компютър просто не позволява да го ъпгрейднеш и да си заслужава… я дъното не е читаво.. я захранването идва слабичко и т.н.

  В край на сметка всеки сам си избира стоката, но все пак бях длъжен да споделя как аз правя избора си :)

 5. dofollow блог (Анатолий Симеонов)

  Андоне и аз по принцип купувам най-скъпото, което мога да си позволя именно по същите съображения кат отеб. Идеята ми в по-горния пост е, че няма смисъл да купя на дъщеря си, която е на 7 години, лаптоп за 2000лв. Това, за което тя би го ползвала ще може да го прави и на лаптоп за 200лв. А като се научи да ползва компютър, ще и купя за 2000лв. Много хора, които не знаят, че монитора и компютъра са реазлични неща, си купуват компютри и лаптопи за огромни суми без д азнаят за какво са им. Това според мен е грешка.

 6. @Анатолий, да в този случай съм напълно съгласен :)

  Относно примера ти, че много хора си купуват компютър или лаптоп за 2000 лв. в случая смятам, че не са виновни те. Достатъчно е да си направиш един прост експеримент. Отиди в Технополис/Техномаркет или някоя компютърна фирма и им кажи, че искаш да си купиш лаптоп/компютър, който да става за интернет, филми, игри и гледай какво става. В 80% от случаите, хората попадат на недобросъвестни продавач консултанти, които ще ги убедят да си вземат скъп и сравнително мощен компютър, въпреки, че ще могат да минат и с нещо по-малко. Обикновено така правят, когато видят, че някой не е запознат с параметрите, кое какво значи и за определени неща, каква е препоръчителната стойност на тези параметри. Вярно е, че има хора, които пазаруват и скъпи стоки, които едва ли някога биха ползвали и са наясно с това, но до голяма степен за подобни покупки са виновни продавач консултантите, които искат да си продадат по-скъпата стока и съответно да си вземат по-дебела комисионна.

 7. България (Стан)

  Според вас кои са най-качествените марки лаптопи в днешни дни? Аз съм за Dell, въпреки че в момента ползвам Acer…

 8. кликни и виж (Anatoliy Simeonov)

  @Андон: Прав си за търговците, ама и самите купувачи са си такива. А относно гаранцията: Мисля, че и 1 година е недопистимо, при положение, че по закон е минимум 2 години. Да не говорим, че повечето търговци, които си познават стоката дават за телевизро, халадилници и всякаква друга техника от 3 до 5 години гаранция.
  @Стан: И аз съм привърженик на Dell, а за Acer милия, че се налагат от няколко години и имат много добри машини. Преди бях фен на НР, но те ме разочароваха с няколко серии с уникални дефекти. Това е мое мнение, без да претеднеирам, че съм голям разбирач.

 9. Последните ми два лаптопа са марка Acer,първият сдаде багажа за около година..постоянни проблеми и ремонти..подарих го на сестра ми,втория го ползвам вече година и нямам никави проблеми(чукам на дърво).Така че според мен марката не е важна,а е важно на каква партида ще попаднеш.

 10. Добрата сделка се изразява в съотношението между платената сума и желаните качествота на продукта. Така че харчете разумно и купете лаптоп за целите, от които имате нужда. Не си хвърляйте парите на вятъра.

 11. Bnt Online (Димитър Димитров)

  Избираме си с процесор Intel и да не е Dell и има голяма вероятност да сме си избрали добър лаптоп

 12. Аз също подкрепям мнението, че всеки трябва да си избира лаптоп, според това, за което му трябва. Много често хората се „изхвърлят“ ненужно, само и само, да се похвалят с мощна машина. Сещам се за един много добър пример, който не е свързан с лаптопи, но все пак ще го споделя. Става дума за масовото закупуване на Iphone-s. Повечето хора не ползват дори и 1/10 от функциите му, но нали всички имат, хайде и те да не останат по-назад. Все пак това си е инвестиция – бъдете добри предприемачи.

 13. IZdrave (Здравко)

  Според мен при избора на лаптоп важат следните неща:

  1. Хард диск – поне 500GB (най-малко)!
  2. Големина на лаптопа – най-добре над 15 инча, но ако искате нещо малко и нетбука става, но имайте предвид, че колкото и да е скъп един нетбук, не може да предложи това, което може един лаптоп!

  3. Марката на лаптопа също е важна. Най-добрите лаптопи са на Apple, но те са доста скъпи. Така, че на прилична цена от 600-800лв, най-здрави са HP и Toshiba. Смея да го твърдя от личен опит!

  4. Взимайте лаптоп с DDR3 или 4. И две става, но тройката е по-добра.

  5. Важна е и видеокартата! Тук не съм много навътре, но мисля, че една Nvidia би свършила чудесна работа.

  6. МНОГО ВАЖНО! Винаги се интересувайте от издръжливостта на батерията! Не колко ще издържи в режим на готовност, а колко ще издържи лаптопа при максимално натоварване. Тоест едновременна работа с програми и видео. Това е нещото, което може да го натовари най-много (като изключим игрите)!

  7. Трябва да обърнете внимание и на типа записвачка. Гледайте да има CD-R,RW, CD+R,RW и DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, USB, обърнете внимание на вградените колонки и всички ходове, с които разполагат предлаганите ви лаптопи. Поинтересувайте се и в нета! Не гледайте най-евтиното, а нещо на средна цена. Както казах, можете да намерите лапто за 700лв, който да е достатъчно мощен, за да ви свърши всякаква работа. А ако ви трябва мощен компютър за игри или сървър, то тогава ви трябва персонален компютър, защото и най-скъпият лаптоп да вземете, пак няма да е достатъчно.

 14. В момента излизат новите лаптопи на интел с процесори Ivy bridge и SSD харддискове до 500гб , така ,че в скоро време мисля да се възползвам :) , а цените не са чак толкова високи …

 15. прогнози (Шен)

  Аз ползвам dell и съм много доволен вече една година.. имам гаранция още 2 години и до сега не съм имал проблем. Работи си перфектно играя последните игри също няма загряване още.

 16. Motorcycles (Мирослав)

  За мен фаворит в съотношението цена/качество си остават Packard Bell. Доки помниш ли на Калоян Packard Bell-а от каква височина падна :D и пак работеше

 17. Уеб дизайн (Теодор Захариев)

  Здравейте. В момента когато на пазара се появява всеки ден нова и нова технология трябва да се мисли по глобално. Харесал съм си един лаптоп с 4-ядрен процесор но следвщото число е 2(значи ли че е от второ поколение). Какво Ви е мнението за серията на dell inspiron?

 18. Аз лично предпочитам марката МСИ, преди време бях скиптично настроена към тях. Първия ми лаптоп беше именно на тази марка жив е след 4 години, активно ползване. Втория път заложих отново на него този път от X-слим серията тези които са тънки, уникално удобен за носене много е лек. За мен най-важното е лаптопа да е компактен, лесно да се пренася, а за продължителността на живот зависи как се грижиш за него

 19. часовници (Николай)

  MSI – Micro Star International :) Аз също имам лични впечетления от марката и съм много доволен! Изпозлвам един модел VR610x от 5 години и единствения проблем в него, е че лявата панта се счупи.

 20. Според мен лаптопите вече са отживелица, за сметка на таблетите и смартфоните. Повечето хора днес използват компютрите най-вече за да си проверят имейла, да се регистрират в някой форум или да прочетат последните новини – неща, за които един таблет е напълно достатъчен. За по-сериозна работа предпочитам добрия стар настолен компютър.

 21. @Димитър не можеш да кажеш, че са отживелица лаптоп-ите! 60% от Българите разполагат и с лаптоп вече, а колкото до таблетите нови са хубави са и са скъпички :)
  За 1000лв вместо таблет дет викаш ти.. ще вземеш ТОП конфигурация настолен :)

 22. Лейди Аби (Лейди Аби)

  Как ще са отживелица лаптопите? Нито лаптопа е отживелица, нито декстоп пц-то е отживелица, нито пък таблета ще ги измести скоро. Лично аз не виждам начин да заменя 21 инчовия монитор с таблет.

  Всяко нещо си има отделно приложение и не може да замести останалите.

 23. Добави сайт (Николай)

  Е да де ама 21 инчов монитор не можеш да вземеш със себе си под мишница дет се вика

 24. Здраве (Владислав)

  Най-добре ще е лаптопа да не е закупен от магазин, ами сглобен от професионалист. Най-добрите лаптопи са едни от най-известните марки в България (Acer, Dell). Intel имат по-добри възможности, както и по евтини части сравнение с Amd.

 25. Според мен най-здрави са Acer а и са достъпни почти за всеки тъй като цената им не е особенно висока.

 26. Аз пък съм фен на Sony Vaio. Наистина са скъпи, но си залужава. Разбира се, не е нужно да се хвърляме на тези от по 4000 лв, а е достатъчно да си вземем и за 1000

 27. link building (Юлиян Димитров)

  Мартине, да и аз съм съгласен, че лаптопите на Sony са добри, но има ли смисъл да давам толкова пари за него, при условие, че мога да намеря същата конфигурация на много по-ниска цена. Само една марка да надува цената не мисля, че е правилно.

  А що се отнася до марка лаптопи, определено съм за Asus и Acer. Евтини и с космически характеристики.

 28. Полезна статия!Тъкмо си мислих тези дни да закупя нова машина и по случайност попаднах на вас.Благодаря,ще следвам стъпките и дано да закупя нещо качествено на добра цена.

 29. тонколони (Alex Nachev)

  Аз си взех Леновото на картинката е420 и е супер машинка за парите си. Отлично охлаждане и батерия. Не съм му чувал вентилатора за 6 месеца а батерията е винаги хладна. С i5-2430M e което е достатъчно за мойте нужди за момента

 30. Покани (Ивайло)

  Важното е наистина да знаеш за какво ще го използваш да не даваш излишни пари за машина на която ще върви скайп и фб. Също от където го взимаш наистина да знаеш че сервиза е сериозен защото няма марка или модел който да си сигурен че няма да я докараш до сервиз.

 31. футболни прогнози (Станислав)

  Не искам на никой да давам акъл, но вече 4 години използвам едно Lenovo 3000 N200 и нито веднъж не е прегрял, не е имал изгорял компонент или какъвто и да е друг проблем. Мнението ми е, че тези лаптопи са страхотни за интернет и офис използване. Вече има и по-скъпи, на които могат да се играят тежки игри и да се използват за видеомонтаж и др.

 32. детективи (Иван)

  Това което мога да допълня от мен за лаптопите е че е важно да проверите колко дълго време кара абтерията. Иманно това е може би най-важнтата част за лаптопа и неговия избор. Също така колко струва една нова батерия за него и лесно ли се намира. Понеже доста често батериите заминават на лаптопите веднага след гаранцията.

 33. Надя

  А какво Ви е мнението за този лаптоп – TOSHIBA SATELLITE C855-1TU?

 34. sada

  Всички награди, томболи, игри, парични награди, предметни награди и конкурси в интернет!
  Следете какво се случва, тъй като ние даваме много награди, публикуваме актуални промоции и правим Вас, аудиторията щастливи, весели, игриви.

  Razdavalnik.bg Всички награди на едно място! Ако си падате по подаръците, това е точното място. Ще Ви зарадваме с много промоции и наградки. За всеки по много неща! Заповядайте и ще се уверите.
  Посещавайки сайта http://razdavalnik.bg/ Вие имате възможността да сортирате игрите по интереси и да участвате за спечелването на много различни награди.

 35. Според мен най-бавното е процесора след него батерията .С една 6 или 8 клетачна батерия ще се чувствате перфектно

 36. Камини (Веско)

  Производителите на лаптопи имат марки от висок, среден и нисък клас. Водещо за качеството е срока на гаранцията. При тази ситуация всеки може да прецени за какво му е нужен лаптоп, с какъв бюджет разполага и какъв компромис може да направи между качество и цена.

 37. Онлайн магазин за дрехи

 38. Препоръчвам магазина за [url=https://dressiada.com/damski-drehi]дамски дрехи онлайн[/url]

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове