5 причини да изберем лаптоп втора ръка пред нов

Обложка

5 причини да изберем лаптоп втора ръка пред нов

А ти хареса ли тази статия?!?

Дали заради финансовата ситуация на българина в момента, дали поради други причини, но пазарът на употребявани лаптопи, компютри и монитори заема голям дял в общия пазар на IT техника. Освен това манталитета на българина сякаш се пречупи и ако преди 5-6 години много хора се притесняваха да си признаят, че са купили нещо втора ръка, сега е нормално да кажеш „купих си употребяван лаптоп от Продавалник“. Може би това е и причината за много хора – далаверата. Въпреки че не звучи много издържано, зад тази дума седи най-обикновена финансова изгода.

Цената е определяща

Това именно е първата и според нас основна причина за покупка на употребяван лаптоп – много по-добрата цена, в сравнение с новия. Ако за един нов ноутбук трябва да се бръкнете около 1000 лв., то за втора ръка лаптоп нужния бюджет е наполовина, а често и по-малко. Както и да го погледнем си е добра инвестиция.

Качество от друг порядък

Втората причина е качеството на закупената техника. Както написахме по-горе, ако си закупите мобилен компютър за около 1000 лв, той задължително ще бъде в ниския клас и не може да се надявате на нещо особенно. За тези пари консултантите най-вероятно ще ви предложат марката Acer или нещо друго в ниския потребителски клас.
Сега вижте този лаптоп http://www.is20-bg.com/vtora-upotreba/dell-latitude-e6410-2/
Разликата между него и предния вариант е огромна. Тук за по-малко от 500 лв. получавате употребяван лаптоп от бизнес клас. Това означава на практика няколко неща:
- качествени и сертифицирани материали, подложени на многобройни тестове
- елитни хардуерни компоненти, произведени само за високия и бизнес клас мобилни компютри
- много по-здрава изработка и сглобка в сравнение с потребителския клас
- голям брой екстри и портове: Display port, Combo port eSATA/USB, Card Reader, 1394 port и може би най-важното в конкретно този модел е матовия /anti-glare/ дисплей, който по никакъв начин няма да видите в потребителския клас лаптопи.
- иновативни фирмени технологии, които също се срещат само във високия клас лаптопи /бизнес и Workstation/.

По-дълъг живот на експлоатация

Третата причина е следствие от всичко написано в горната точка. Говорим за много по-дългия живот на употребяваните лаптопи от висок клас в сравнение с ниския потребителски клас, пък макар и нови. Именно заради много по-елитните материали и премиум компоненти, лаптопите от бизнес и Workstation клас са проектирани да имат много по-дълъг живот и да издържат на по-натоварена експлоатация. Така че в крайна сметка един лаптоп втора ръка, като горе посочения със сигурност ще надживее новия, закупен от някоя верига за перални и телевизори.

Бъдете прагматични

Четвъртата причина отново е финансова. Много хора, втурвайки се да си купят нов новиничък мобилен компютър се сблъскват с факта, че нямат парите в наличност. Естествено се стига до покупка на лизинг или банков заем. Това разбира се, оскъпява допълнително покупката и неусетно сте влезли в капана на съвремието ни – да работите, за да изплащате лаптопа си, телевизора и телефона. И точно, когато ги изплатите, те вече са остарели морално и физически. През това време рекламната машина не спи и денонощно ви облъчва, че трябва да имате по-новия модел, за да бъдете куул и да се чувствате щастливи. И тогава всичко започва наново.

Това няма как да се случи, ако проявите прагматизъм и закупите доста по-качествен и евтин лаптоп втора употреба. Все пак 400-500 лв. е сума, която почти всеки може да отдели. Ако и тази цена ви притеснява, може да се ориентирате към употребявани лаптопи от средния клас. В този случай Ви препоръчвам този чудесен Dell Latitude E6400 за 280 лв – http://www.is20-bg.com/vtora-upotreba/dell-latitude-e6400/ или пък този качествен Lenovo ThinkPad T500 за 300лв.- http://www.is20-bg.com/vtora-upotreba/lenovo-thinkpad-t500/

Забравете предубежденията

Петата причина лично за мен е липсата на предразсъдъци и криви очаквания. Естествено фразата „употребяван лаптоп“ плаши доста хора. Но ще попитам същите дали шофират съвсем нов автомобил или никога не са си купували нещо употребявано? Надали. Така че забравете за предубежденията си.

Знам, че много хора като чуят втора ръка компютри и лаптопи си представят един гараж с всякакви сбиротоци. И донякъде са прави, като аз лично ще кажа, че съм виждал подобни гледки. Тази представа естествено не е вярна и определено не важи за авторитетните фирми за употребявани компютри и лаптопи като например Интерсервиз-20, които от почти 18 години предлагат елитна употребявана техника от доказани производители. Не случайно мотото на Интерсервиз-20 е „Бутик за употребявани лаптопи и компютри“.

Защо точно бутик?

Защото Интерсервиз-20 предлага лаптопи и компютри само на най-големите в бранша: Lenovo, Dell, HP и то след строг подбор, който малцина могат да направят.
Защото всички лаптопи са преминали нужната профилактика и се предлагат в състояние близко до ново или със съвсем леки външни забележки, които не пречат на функционирането на лаптопа и неговите компоненти.
Защото всеки мобилен или десктоп компютър, предлаган в Интерсервиз-20 се предлага с писмена 6 месечна гаранция.
Защото ще получите безплатна консултация, внимание и препоръки при закупуване на избраната техника.
Защото в сайта на фирмата всеки модел е придружен с линк към драйвери и спецификации, подробно описание и видео клипове.

Ако статията ви е харесала и сте се ориентирали към лаптоп втора ръка, не се колебайте да се свържете с Интерсервиз-20:
гр. София, ул. Софроний Врачански № 135, ет.1
GSM: 0888-680-477
Тел: 02-931-07-65
http://www.is20-bg.com/
mail: office@is20-bg.com
Skype: petar.achev

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

  1. входни и интериорни врати (Николай Петров)

    Аз лично съм вземал много лаптопи втора употреба и може би, вече съм раздвоен. Отначало бях много доволен, евтина цена и добри параметри, но както и при колите и жените всичко е късмет. Ясно е и друго, че и нов лаптоп ми се е развалял на 1 седмица, така, че гаранция за успешна покупка няма, за това гледайте да има все пак гаранция :) от там нататък каквото ви се е паднало :)

  2. И аз така. Отначало бях много ентусиазиран след редица прочетени статии за качеството на старите лаптопи. Но след серия от неуспешни покупки на уж най-качествените лаптопи втора употреба, вече съм раздвоен. В крайна сметка магнезиевото шаси и отводнителните отвори на клавиатурата за мен не са толкова важни. Важна остава по-дългата гаранция. И както каза колегата по-горе – дали е нов или стар, всичко е въпрос на късмет. Но колкото по-дълга е гаранцията, толкова по-добре.

  3. Строителни материали (Симеон Христов)

    Аз лично съм вземал много лаптопи втора употреба и може би, вече съм раздвоен. Отначало бях много доволен, евтина цена и добри параметри, но както и при колите и жените всичко е късмет.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове