10 причини да си закупите компютър втора ръка

Обложка

10 причини да си закупите компютър втора ръка

А ти хареса ли тази статия?!?

Често пъти, когато искаме да се сдобием с компютър, биваме изправени пред дилемата дали да си купим нов компютър или вече употребяван.

Доста хора не знаят какви са приликите и разликите. Предварително заклеймяват употребяваните PC-та като такива, които „не стават” и са развалени, но в действителност нещата съвсем не стоят така.

Да си закупиш компютър втора ръка може да се окаже и много по-изгодно решение, отколкото покупката на нов.

По-долу ще откриете няколко причини, които правят избора на употребяван настолен компютър по-добро решение в някои случаи.

 1. Цената
 2. Първият и един от най-решаващите фактори е именно цената. Първото, което всеки би направил, когато му предстои покупка независимо дали на компютър, телефон или нещо друго е да определи бюджет – няма значение дали кеш или на изплащане, всеки един от нас си поставя определени граници, когато „пазарува”. Цената е важен фактор, а при употребяваните компютри със сигурност е в пъти по-ниска, отколкото при стандартните нови PC-та.

 3. Привилегията да закупите марков компютър изгодно
 4. Факт е, че повечето читави компютри, които се продават употребявани, всъщност при премиерата си се определят като маркови и към датата на излизане на пазара, се считат за едни от най-мощните, с най-добри характеристики и като цяло параметри. Това ги прави чудесен избор, защото така при покупка на употребяван компютър, всъщност ще получите марков настолен компютър, за цена по-ниска от най-евтиният нов компютър, с най-ниските параметри

 5. Доказано качество
 6. Предвид, че употребяваните компютри вършат почти същата работа като новите и са без забележки относно функционалност, можем да твърдим, че са доказани във времето и могат да се считат за качествени.

 7. Гаранция
 8. Когато си купите компютър втора ръка, ще получите гаранция и за него в рамките на няколко месеца, година или две (в зависимост от конкретните условия и търговец), което условие се предлага и при новите компютри – така че в това отношение няма да има разлика.

 9. Възможност за ъпгрейд
 10. Повечето употребявани PC-та на пазара имат възможност да бъдат ъпгрейдвани във времето, което ги прави подходящи за дълготрайна употреба. Ъпгрейдите включват, както подмяна на стария софтуер с актуален, така и замяна на износен хардуер с актуален.

 11. С операционна система
 12. Повечето нови компютри се предлагат без операционна система, тъй като наличието й значително оскъпява устройствата. При компютрите втора ръка, нещата стоят малко по-различно. В повечето сервизи добавят операционна система (обикновено Windows) към компютрите втора ръка, така че закупувайки го, вие директно ще може да го използвате.

 13. Прегледан и тестван
 14. Преди да пуснат за продажба употребявани PC-та, те винаги биват първо преглеждани и тествани, за да се уверят търговците, че работят коректно и безпроблемно.

 15. Липса на отблясъци при пряка слънчева светлина
 16. Повечето нови лаптопи и компютри разполагат с екрани, които са чувствителни при излагане на пряка слънчева светлина. И най-вече се получават отблясъци. При някои стари модели, този проблем отсъства заради по-матовите матрици на дисплея.

 17. Подходящ за забавления
 18. Търсейки из предлаганите употребявани модели, със сигурност ще имате избор измежду мощни настолни компютри, чиито параметри доказват, че са подходящи за игри, работа или просто забавление.

 19. И на 10-то, но не и последно място е възможността за покупка на по-добър стар компютър от нов.

Или иначе казано, както вече споменахме, някои от предлаганите компютри втора ръка всъщност при премиерата си са се отнасяли към марковите – скъпите, с хубави параметри. Мощни компютри. Това означава, че попадайки на такова PC, ще се сдобиете с производителен компютър на цена поне 40-50% по-ниска от тази на най-евтиният и ниско производителен компютър, предлаган на пазара като нов.

В края на този материал се надяваме, че сме успяли да ви докажем, че не винаги трябва да отхвърляте с лека ръка възможността за покупка на употребявана техника. Както вече казахме първо ще се сдобиете в висококачествена машина, която в много случай би била дори и с по-добри параметри от новите, които се предлагат с по-високи цени. Второ ще спестите пари и ще се радвате на компютър с гаранция минимум 6 месеца. И трето не губете време, а поръчайте подходящите за вас компютъри втора ръка от Plasico.bg, където ще откриете голямо разнообраизе от модели и марки, подходящи както за домашно, така и за офис ползване.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

 1. Купувам си само втора употреба маркова техника на година две и съм предоволен,безмислено е да похарчиш една шапка пари за нещо което след три месеца ценаа му е 30% надолу.

 2. Много често чувам напоследък, че компютрите на старо са наистина много добра находка – даже ние в офиса сме с такива и не сме имали проблеми! Препоръчвам на всеки, който има малък бюджет, да си купи компютър или лаптоп втора ръка без никакви притеснения! Все пак машините са с гаранция.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове