Най-новите иновативни часовници

Обложка

Най-новите иновативни часовници

А ти хареса ли тази статия?!?

Майсторите от швейцарската лаборатория De Bethune се самоопределят като съвременни алхимици. Това не е странно, защото, макар и млада (създадена през 2002 година), тази часовникарска компания използва новаторски технологии, но прилагани в духа на 18 век, тъй като при тях всички части са проектирани и произведени една по една с присъщото и така необходимо за бранша вторачване в най-дребните детайли на своите часовници. В тяхното ателие (манифактура, ако трябва да бъдем по-точни, защото правят собствени механизми). Последното им творение с Delta – образна форма от гамата часовници Dream Watch е модел 5 Transcending. Този часовник извежда часовникарският свят на едни по-артистични начала, за да остави повече пространство за емоционалната сила на красотата. Поне такова е посланието, оставено ни от създателите му в лицето на колекционера-историк и изкуствовед Дейвид Занета и майстора от трето поколение Денис Флажолет, чиито деди също са били часовникари.

Търсенето, поето от De Bethune и изразено чрез този уникален часовник, вкарва часовниците директно в бъдещето. Разбирането на историческите принципи на творенията на големите майстори е послужило за създаването на съвременни пазители на времето и за налагането на естетични кодове, способни да уловят изначално вечната природа на часовникарството. А бъдещите му изяви са продукт от целеустремени всекидневни проучвания, свързани с работа, работа и пак работа над най-дребните детайли по часовниците. Именно това правят Дейвид Занета и Денис Флажоле.

Колекцията Dream Watch е едновременно най-екстремната и най-завършеното въплъщение на тази креативна и иновативна лудост. Тези модели се намират на границата на еклектичното часовникарство. Почти като скулптора за ръката, Dream Watch 5 взема необичайната си форма от своите предшественици от едноименната линия. Затова изглежда толкова космически. Меките му извивки наред с коприненогладкия титанов корпус, му придават безспорна елегантност, напълно завършена от коронката, декорирана с рубин и шлифовка тип „кабошон”. Смаляването на механизма на този часовник до диаметър от 30 мм също допринася за този уникален дизайн. Сам по себе си двигателят на този часовник е съставен от 329 отделни части, а сферичният индикатор за лунните фази е разчетен с точност за 1112 години. Калибърът на механизма е DB2144 с ръчно навиване, като съдържа с него си 32 камъка за по-бавно износване на механиката. Стълкото е сапфир кристал с двойно антирефлексно покритие за елиминиране на отблясъците на светлината, а каишката е от изключително мека алигаторска кожа.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове