Какво ново покрай Май месец ;)

А ти хареса ли тази статия?!?

Скоро не бях писал, както се предполага имах някой по-важни занимания на които трябваше да се отдам, но естествено въпреки, че не писах за SEO конференция 2011, силно се интересувах кои ще са лекторите и какви ще са лекциите.

Въпреки, че се каних много да идвам на конференцията, отново изникнаха куп причини и не успях да присъствам, но пък за сметка на това разгледах слайдовете на лекторите.

Определено ще съжалявам дълго време, че не успях да присъствам…

От презентациите на лекторите от SEO конференция 2011, прегледах всичките, но едва 2 ми направиха впечатление и по-точно начина по който са направени, така, че да са наистина полезни, дори без лектора да говори по темата. Нещо, което до сега не бях срещал до сега.

Всъщност лекциите за които говоря са тази на Калин Каракехайов и Геннадий Воробьов.

Мисля, че ще ви е полезно да им хвърлите един поглед.

Друго интересно нещо, което се случи този месец е, че след седмица проблеми с Windows 7 и прекалено тромавото поведение на редица програми, взех генералното решение да ползвам Linux. Спрях се на Ubuntu 11.04 и за сега съм страшно доволен, макар още да привиквам към интерфейса на дистрибуцията.

Вече няма проблем с производителността на машината ми, няма ги и безумните крашове… а бе просто великолепно.

Причината поради която се спрях на тази дистрибуция е, че просто се инсталира страшно лесно, всичко работи безпроблемно и позволява ползването на Windows и Linux на една машина, като не се изисква кой знае какви познания, та да сработи всичко ( обичам простите неща ).

и не на последно място…

Започнах да разучавам Code Igniter – великолепен PHP Framework. Страшно добра документация, написана така, че и идиот като мен да я схване. Всичко е направено възможно най-опростено и определено те подтиква към ООП стил на писане, което си има редица плюсове.

Причината поради която реших да уча някакъв PHP Framework е, че улеснява значително работата при програмиране, дори на по-сложни проекти и спестява значително количество време… така че…. очаквайте скоро да пиша и за Code Igniter.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

13 Коментара

 1. Златната Клетка (Андрей Димитров)

  Здравей. Аз също останах много доволен от слайдовете на Калин Каракехайов. Доста надъхващо ми подейства. Колкото до презентацията на Генадий – малко не мога да ги схвана тези българо-руски фрази.

  Имам програмата, но мога да ти кажа, че почти нищо не схващам от нея :-( Просто руският език много ме дразни и абсолютно нищо не му разбирам … и така – имам я, а не мога да работя с нея :-(

 2. Андрей Димитров

  btw формата за коментари ми реже URL-то

 3. SEO специалист (Евгени Йорданов)

  А някакъв Feedback по моята презентация да има?

 4. @Евгени Йорданов, слайда ти изглежда добре, но специално на мен не ми беше много ясен и някак не ме грабна… вероятно защото просто темата не ми е интересна и толкова полезна, но вярвам, че доста от хората проявяващи интерес в нишата са я оценили подобаващо.

  Виждам, че си разбираш от работата и знаеш какво правиш, но както се казва „За всеки влак си има пътници“.

  Това, че не съм ти оценил презентацията, съвсем не означава, че не си се справил добре с задачата на лектор :)

  Поздрави и бира,
  Андон Иванов

 5. filmi online (Петър Йорданов)

  Виждам, че и таз година презентациите са били на високо ниво. Поздрави за промяната на ОС-та.

 6. rent a car blog (Ангел Евтимов)

  Лекцията и презентацията на Калин наистина бяха на много добро ниво на конференцията (заедно с тези на cloxy и Иво). Успя да разбуни всички духове около някои по-притеснителни методи за линк билдинг :)

 7. Женско списание (Мария Иванова)

  А откъде може да разбираме за предстоящите презентации през 2011? :)

 8. Ангел Евтимов, така е и аз чух добри думи за презентациите, но уви не успях да присъствам ;(

  Мария Иванова, Ами в общи линии освен да следиш по форумите и блоговете в сферата… май по-малките събития не се отразяват много много ;(

 9. Като цяло всичко беше страхотно, лекциите бяха перфектни !

 10. Мой свят (Антон Заимов)

  И аз не успях да присъствам на SEO конференцията, но пък за това успях да изгледам някой от лекциите на клипче, освен на слайдовете които си пуснал в публикацията. Иначе съжалявам, че не успях да намеря лекцията на Калин Каракехайов в видео формат :(

 11. MLM blog (Kalin)

  И аз напоследък имам проблеми с Winwdows и май ще минавам на Linux :)

 12. подарък (Стоян)

  Лекцията на Калин беше супер готина, а и доказателството е, че след това се вдигна толкова много шум около това, което каза.

 13. Парапети (Славена Демирева)

  Супер бяха лекциите!

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове