Emag.bg – мнение и малко информация за новите ми хардуерни придобивки.

Обложка

Emag.bg – мнение и малко информация за новите ми хардуерни придобивки.

А ти хареса ли тази статия?!?

Обърнал съм внимание, че хората рядко хвалят услугите на онлайн магазини от които са доволни и именно по тази причина пиша вече няколко ревюта на магазини от които съм пазарувал… все пак да се знае кои онлайн магазини са читави и си заслужава да се пазарува от тях. Често именно подобни ревюта на магазини в лично блогове са ми помагали да дам приоритет на покупката си именно от конкретно място.

Пък и да си признаем… кой не обича да се хвали с новите си придобивки?!?

Та миналата седмица след дълъг размисъл се престраших да пазаря от Emag.bg, поради смесените отзиви за този магазин ( имаше предимно лоши коментари, но имаше и коментари на доволни клиенти по форумите), си признавам, че доста обмислях дали да пазаря именно от Емаг. В край на сметка добрата отстъпка и вярата, че в край на сметка един бранд не би си позволил да рекламира толкова усърдно в Интернет и с телевизионни реклами в някой от най-гледаните телевизии, едва ли би рискувал да си разваля името с лошо отношение към клиента ме, надделя и си поръчах Samsung SSD 840 Evo 120 GB, адаптер от 2.5 към 3.5 дискове и захранване Cooler Master: GX 550W.

Малко ще се отклоня от стандартната идея на статията и ще драсна по няколко думи защо избрах въпросните компоненти.

Защо избрах Samsung SSD 840 Evo 120GB?

Една от причините е защото съм фен на марката. Samsung от край време се борят на няколко фронта и виждаме, че станаха едни то лидерите при смартфоните и телевизорите, а отзивите за някой бяла техника предвиждат, че съвсем скоро и там ще се наместят доста добре.

Втората причина е естествено потребителските отзиви за 840 Evo серията на тяхните SSD дискове, която се оказа един от най-добрите избори в съотношение размер, пари и продължителност на живота на самият SSD диск. Всъщност добри отзиви имаше и за предишната им серия – 830. В редица ревюта в списания, онлайн издания и лични блогове, хората са писали изключително добри неща за Samsung SSD 840 Evo, което ме кара да смятам, че едва ли всичко е платени ревюта и рекламни статии.

Третата причина – съотношението качество, издръжливост и цена. За ~200 лв. това е един от най-добрите избори, които човек може да купи хубав SSD диск.

Има и четвърта причина, поради която реших да направя тази покупка – старият ми хард диск взе да дава признаци, че си заминава и трябваше да помисля за някакво решение на проблема в кратки срокове.

Първоначално обмислях да го заменя с друг хард диск, но след размисъл и доста препоръки от приятели, реших да изпробвам новите не-механични дискове и да видя дали реално има чак такъв ефект, но за това малко по-долу :)

Адаптера за 2.5 към 3.5 дискове, предполагам на всеки е ясно, че ми трябваше за да мога да има къде да сложа SSD диска в десктоп машината си. За жалост, кутията на компютъра ми е по-стара и няма специални адаптери за захващане на 2.5 дискове.

Защо избрах захранващ блок Cooler Master: GX 550W?

Истината е, че първоначално исках някакво Fortron захранване, но уви в Emag.bg не предлагаха тази марка, а от изброените съм чувал добри думи единствено за Cooler Master… та така реших да се спра на него.

Всъщност реших да сменя PSU-то малко спонтанно, понеже първо старото ми правеше проблеми и бях взел едно измислено, което се оказа адски некачествено и още същият ден съвсем без да искам бях счупил една от захранващите букси, пък и старото беше доста шумно.

Едва ли ви интересува причината да сменям PSU-то, но беше важно да спомена, понеже причината за смяната, всъщност донесе и факторите по които избрах захранващият блок, а именно – дълги кабели, повечко и различни букси за различните видове компоненти, които трябва да захраня в компютъра си и други фактори, които накратко ще опиша по-долу.

Факторите, които ме накараха да купя това захранване:

 • Дълги кабели (повечето стандартни захранвания, все идват с къси кабели, които се чудиш как да прекараш, така, че да имаш добър въздушен път и приличен вид в кутията);
 • Възможно най-много необходими букси ( писна ми при нужда от захранване на някой диск или CD-Rom да се налага да търся преходник, понеже нямам още една SATA захранваща букса);
 • Ниско ниво на шум (с старото захранване, сигурно само на летище би могло да е по-шумно);
 • Различни защити;
 • Цената.

Мнение за Emag.bg

Като цяло останах доста приятно изненадан от този онлайн магазин. Поръчвал съм от доста места различни неща, но за пръв път ми се случи да не ми звъннат за потвърждение, а направо да ми изпратят нещата, без да ме безпокоят по телефона.

Другото, което непременно трябва да отбележа, че доставката беше експресна, чрез куриер на Speedy и за тяхна сметка, като поръчах нещата в петък и ми ги доставиха в събота (по принцип повечето фирми, които приемат поръчки в петък ги изпълняват в понеделник или иначе казано, ако бях поръчал от друга фирма, щяха да ми доставят нещата в най-рано в понеделник и по-вероятно в вторник).

Както споменах и по-горе, имаше 10% отстъпка за всеки един компонент които поръчах. Една от практиките, които обожавам на този онлайн магазин е наличието на намаления почти винаги, което прави крайната цена значително по-изгодна от останалите магазини.

След като получих поръчаните неща в събота ми направи впечатление и опаковането на продуктите – всичко беше в кашонче облепено с брандиран скоч на Emag.bg и между кутиите на различните неща беше запълнено с противо-ударни найлончета (от онези готините, дето от малък обичам да пукам :) ). Фактурата и гаранционната карта, бяха в плик залепен за кашона. Споменавам го, понеже имаше хора в форумите, които се оплакваха от липса на гаранционна карта – при мен нямаше подобни проблеми.

Гаранционната карта си беше там и всичко беше описано като хората. Сервиза на продуктите обаче е от Emag или иначе казано се обслужва в Букурещ, което принципно е минус, понеже ако случайно се случи нещо, трябва да изпратите нещата до там и съответно това отнема повече време. Всъщност не съм много сигурен дали е минус, понеже реално съм сещал мнение на потребители, които също чакат много време, дори при ползването на Български сервиз. Може би единственият проблем с чуждите сервизи е езикът.

Между другото от Emag налагат една много добра практика на Българският пазар, а именно търговецът да поема разходите по транспорта на гаранционните продукти, като след попълването на специална форма в Интернет сайта им ви изпращат куриер, който взима повредената стока от вашият дом, без да се налага да ходите до офиси на куриерски фирми или пък да носите стоката – особено полезно за стоки с голям обем. Първо от финансова гледна точка и второ липсата на ангажимент да носите дефектиралият продукт до куриерски офис.

Всъщност се надявам да не ми се отдаде възможност да пиша ревю за този аспект от предлаганите услуги от Emag.bg :) , но иначе на практика всичко звучи страхотно.

Мнение и ефект от закупените продукти.

За финал ще си позволя да коментирам и какви са били ефектите от новите ми хардуерни покупки.

Samsung SSD 840 Evo 120GB – Много съм доволен. Вече не чувам досадното щракане на хард диска, когато го ползвам по-активно (SSD дисковете нямат механични части, което ги прави безшумни при работа с тях). Бях си направил тест какви са стокостите при четене/писане с старият хард и след това с новото SSD и резултатите са следните: 50 mb/s средно за четене и писане на харда и около 250 mb/s с Samsung SSD 840 Evo. От резултатите излиза, че с SSD диска пиша и чета от харда 4 пъти по-бързо, като се има предвид, че не ползвам пълният капацитет, понеже първо SSD-то е включено на SATA II и е под ide, а не както е препоръчително за пълен капацитет – SATA III и ahci. Големината е точно толкова, колкото ми е достатъчна за системен диск, колкото да се възползвам от предимствата на този тип дискове. За съхранение на програми и мултимедийни файлове ползвам старият диск… поне докато издържи. :)

Cooler Master: GX 550W – Въпреки, че в Интернет четох, че не са никак тихи захранвания, това не го чувам въобще как работи. Вярно е, че по принцип е по-мощно отколкото ми трябва и вероятно не се натоварва достатъчно, че да се включва перката му на пълни обороти, но е факт, че аз лично не го чувам. Дължината на кабелите е напълно достатъчна за да си направите кабелите, така, че да има добър въздухо-обмен в кутията, пък и да изглежда добре.

Определено съм много доволен както от покупката, така и от услугите на Emag.bg и с радост ще пазарувам от тях отново и бих ги препоръчал на приятели. Надявам се услугите им да останат на нивото, което са в момента и дори да ги подобрят още повече и им пожелавам да продължават да трупат все повече доволни клиенти.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

33 Коментара

 1. Наско (Наско Николов)

  Благодаря за хубавата статия.
  За мен идва като потвърждение на това което вече си мисля за тях. Реших да си закупя рутер от тях най-вече заради цената, която след добавянето на промо код беше най-ниската която успях да намеря онлайн. Гаранционните им условия за продукта също бяха най-добрите от всички предложения. Имах проблем с поръчката, тъй като държах да заплатя с карта, но именно при този метод не ми се получаваха нещата. По-късно се оказа, че това е отразено в тяхната система и получих обаждане от много любезна жена (и много странен номер), която направи всичко възможно да ми помогне. Успях чрез плащане с карта да си поръчам рутера и устройството не следващия ден беше при мен с необходимите документи (фактура и гаранция)
  Лошата новина: Фирмата е регистрирана в Румъния и парите ни за пореден път изтичат навън.

 2. @Наско, да наистина фирмата стояща зад Емаг е Румънска, но доколкото видях при мен поръчката идва от Велико Търново, което ме навява на мисълта, че все пак се поддържа складова база в България, което налага отваряне на работни места в България.

  Операторите и хората, които се занимават с изпращането на пратките пак вероятно са българи, от което следва, че се плащат заплати на Българи и част от парите все пак остават в страната.

  Ползва се българска куриерска служба на която вероятно се плаща също…

  Мен друго ме озадачи… ,че дори някой от големите вериги онлайн магазини не предлагат и част от услугите и намаленията, които предлагат Румънците… а си мислех, че сме в пъти по-напред от тях. Не вярвам Румънските търговци да получават по-големи преференции и намаления на стоките, отколкото нашите търговци, но въпреки това не съм срещал наш онлайн магазин, който да си позволява такъв мащаб намаления.

  За пример ще дам, как преди няколко месеца от Emag бяха пуснали наистина изкушаваща оферта. Един от новите Haswell процесори беше с близо 200 лв. отстъпка от стандартната цена в другите магазини. Много хора си мислеха, че или нещо не му е в час или от магазина са се объркали. Едно момче си спомням, че беше звъняло на съпорта да ги пита, при което му отговорили, че не е грешка, а реално намаление по преценка на менаджера на магазина. Въпросният процесор беше както казах Haswell, така, че едва ли става дума за процесор, който е стар и просто са желаели да изчистят партидата… по-скоро всичко беше рекламен трик и естествено постигна желаният ефект, понеже в доста хардуерни форуми и тематични блогове се споменаваше с връзки към сайта.

 3. Жоро

  Благодаря за статията. Спрял съм се на същия модел SSD и цената в емаг е наистина доста атрактивна – с 20 до 40лв. по-евтино от други места. Колебаех се като четох коментари в други форуми но в край на сметка поръчах и сега очаквам пратката. След като я получа ще пиша дали е имало нередности.

 4. Факт е, че хората рядко пишат в Интернет за това, че са доволни от магазин или услуги, а пишат предимно когато по някаква причина е засегнат интереса им… било то правомерно или не, вероятно и по тази причина в Интернет се откриват предимно негативни коментари за онлайн магазини, продукти и услуги и доста рядко позитивни коментари от доволни хора, ползвали дадена услуга.

  По тази причина предполагам, че голяма част от хората когато видят позитивно ревю за някой, веднага му лепват етикета, че видиш ли този блогър е платен или статията, която е написал е спонсорирана, както наскоро забелязах, че ми бяха лепнали за друга моя статия за един онлайн магазин от който бях си купил телефон.

  Както и да е… избора ти е отличен. SSD-то е наистина добро и като качество на изработка и като скорости, дори за по-стари компютри, които не поддържат SATA III :)

 5. Жоро

  Получих SSD-то и мога да кажа че съм много доволен, както от начина на изпращане така и от продукта. Поръчката беше обработена много бързо и доставена още на следващия ден с експресна доставка от Speedy. Самото SSD беше в оригиналната опаковка запечатано с лепенка, неотваряно. Тъй-като е базисният комплект, вътре имаше само диск със софтуер, ръководство за инсталация и гаранция на производителя. За адаптер за PC трябва да се инвестират още 5 до 10лв.

  Колкото до гаранцията, в други форуми видях негативни коментари, такава има както от емаг (подпечатана) така и от производителя. Допълнително гаранцията може да се изтегли и от онлайн профила.

  За самото SSD мога да кажа че се преродих с него, като се има предвид че бях на зелен WD преди това (който имаше наглостта да се развали и да покаже лоши сектори за да ми развали част от кефа). Разликата е от небето до земята. Windows зарежда светкавично, програмите също. Устройството е идеално за системен диск.

 6. Не напразно казвам, че са коректни, бързи и предлагат добри цени, когато има промоции, а промоции има почти винаги.

  Относно адаптера, реално погледнато от където и да вземете това SSD, то си е без такъв и трябва да си го купите отделно, а разликата в цената на адаптерите почти навсякъде е идентична, така, че от спестените няколко лева, спокойно можете да си купите адаптер от емаг и пак ще ви останат пари за кафе с кола :)

  Между другото и аз съм много доволен от SSD-то. Не предполагах, че наистина ще окаже такъв голям ефект върху компютъра ми. Въпреки, че е стар, сега се държи почти толкова добре, колкото новият лаптоп на жена ми :)

 7. Лаптопи Самсунг (Пано Кондоянис)

  SSD-то е в пъти по-добро решение от старите хардове а и Самсунг са ми любима марка така че поздравления Андоне за решението си и дано машинката ти работи години наред.

 8. @Пано, всъщност зависи за какво говорим, дали за бързина или издръжливост.

  SSD-тата определено са бъдещето, но за съжаление, не са чак толкова издръжливи като HDD-тата :)

  Между другото, доволен съм от SSD-то, но се оказа, че то няма да реши всичките ми проблеми, така, че скоро ще се наложи да сменям и някой други части по компютъра :(

  Въпреки, че доста хора споменаха, че слагането на SSD практически се усеща, все едно си ъпдейтнал с нов компютър не е точно така…. наистина разликата е огромна, но в някой случаи, няма как да се избегнат ъпдейти и на други части, както между впрочем се налага при мен :)

 9. acer-pacer (Виктор Бойчев)

  @Андоне, издръжливостта на SSD-то е малко преекспониран проблем. Доколкото знам след еди си колко цикъла скоростта му пада с някакви проценти, но това не пречи да работи отново много по-бързо от конвенционалния твърд диск. аз също тези дни ще взимам SSD за лаптопа обаче и съм се спрял на същия модел, въпреки че малко ме гложди да се метна направо на 250 Gb версия.
  А 120ката съм я намерил за под 190 лв, което си е оферта отвсякъде. Ако някой се интересува ще му дам линк :)

 10. @Викторе, проблема не е до колко бързо работи самият SSD, а дали въобще ще работи. В сравнение с стандартните дискове са в пъти по кекави и човек трябва да ги пази повече, най-малкото да избягва излишно писане по тях, което фактически им намалява живота.

  По-кофти е, че сдадат ли багажа, го сдават от раз, а не като старите дискове, който с малко търпение и знания можеш да поправиш до такава степен, че да успееш да си извлечеш важната информация. Хубавото на SSD-тата е, че поне имат информация за оставащият им живот, което до някъде компенсира факта, че живота име значително по-ограничен.

  Между другото при мен от eMag.bg SSD-то ми е седнало почти 185 лв. което също е доста добра цена ;)

  Относно обема, прецених, че 120 гб са ми напълно достатъчни за системен диск и най-важните програми. При положение, че ще избягвам да презаписвам на него, съответно не ми и трябва по-голям диск от 120 гб :) Вече е въпрос на личен избор.

 11. i az sa6to sam mnogo dovolen ot toq sait i si pazaruvam ot nego

 12. Ако си купите каквото и да от тях правят всичко възможно не не и да ви върнат парите в случай че не сте доволни от продукта им, изключително нагли!

 13. Emag са уникални измамници. Надявам се в най-скоро време да бъдат разследвани за онлайн измами. Няма да е първата разбита подобна мрежа от Румъния. Толкова за тях.

 14. @препатил,
  бих приел по-сериозно коментара ти, ако беше описал и причината да ги смяташ за измамници, но голи приказки, без никакво обосноваване и на всичкото отгоре от анонимен потребител, не мисля, че е сериозно.

  Вече няколко човека чувам с подобни твърдения, а когато ги помоля да се обосноват, те не ми посочват нито една причина за това си мнение, дори някой изтъкнаха като причина, това, че са Румънци :) Това поне не е пречка за мен, след като имам финансова изгода от покупката… да твърдо подкрепям родните търговци, но уви рядкост са тези, които наистина се държат като такива с атрактивни оферти или поне на база поведение пред потребителя, което меко казано в някой магазини изостават, може би с хилядолетие :)

 15. Силвия

  Изключително съм недоволна от обслужването и доставката!

  След като направих поръчка на 2 Октомври получих мейл, че доставката ще е в събота на 4ти Октомври между 10 – 14ч. Никой не дойде на адреса, а екипът на Емаг не ме уведомиха предварително, че доставка няма да има, съответно бях задължена да стоя цяла събота вкъщи напразно. Доставката дойде в понеделник. Разбира се ако знаех, че е така щях да посоча друг адрес, тъй като бях на работа, а не вкъщи. Опитах се да се свъжа с екипа на Емаг още в събота, за да сменя адреса, естествено всички абонати бяха заети, както и не ми отговориха на изпратените 2 мейла. Това създаде допълнително неудобство за мен, тъй като трябше да изляза от работа в понеделник и да взема пратката от офис на Спииди лично.

  Сега гледам и банкирането си…таксували сте ме 1015лв весто 999лв каквато беше обявената цена. Освен това имам две такси по 0.50 и 5 лв за транзакцията, а на транзакциите пише, че съм пазарувала от Букурещ. Едвали някой ще го обясни, поръчката бе направена на emag.bg. Изключително недопустимо!

  Изпратих няколко мейла, за да разбера какво се е случило, писах им и на страницата на Фейсбук, казаха че ще проверят случая и така и не ми писаха обратно.

  Сега като използвам телефона вече 2ра седмица, мога да добавя, че имам проблем със зарядното, но мисля направо да си купя ново, няма смисъл да губя 1 месец в нерви и разправии, пък и едвали ще ми пратят работещо.

  АКО МОЖЕТЕ ПАЗАРУВАЙТЕ ОТ ДРУГАДЕ!!!

 16. А. Николов

  Подариха ми таблет закупен от eMag в средата на септември в замяна на моя стар. Повреди се след около две седмици и го върнах за ремонт. След месец ми го върнаха, но пак не работеше. Отново го върнах. Оказа се, че отново го връщат за ремонт. Реших да се откажа от таблета преди две седмици. Сега е края на ноември и въпреки, че се съгласиха да ми върнат парите, все още чакам да получа сумата за да си купя друг таблет!
  А защо ли си подарих стария таблет?

 17. И аз от доста места чух, че откъм сервиз са доста зле, но да чукна на дърво не ми се е налагало да стигна до там, въпреки, че съм поръчвал доста неща и като цяло избягвам марки, които обикновено не са толкова издръжливи и дават някакви дефекти ( визирам китайските стоки ). Не знам случая при теб какъв е, но след като са казали, че ще върнат парите, търси ги отново и отново докато го направят. Принципно не би следвало да имат интерес да не ти върнат парите, понеже наливат толкова пари в реклама и накрая да оставят клиента да им съсипе реномето заради 1 таблет е доста тъпа постъпка. Не съм обръщал внимание дали системата им поддържа кредити, но е възможно да са ти върнали парите под формата на кредит, който да изхарчиш отново в магазина им (доста компании, процедират по този начин, но за еМаг не знам как стоят нещата).

  Иначе надеждата ми е, че имат желанието и се развиват постоянно. Преди много хора се оплакваха, че не си получават гаранционната карта или пък след като изпратят продукт за рекламация с гаранционната карта, след ремонт-а, гаранционната карта не е върната. От няколко дена са решили този въпрос генерално, като вече каквото се купи, фактурите и гаранционните карти от тях са достъпни като прикачен файл към поръчката. Така когато на човек му се наложи, просто я разпечатва и използва. Лесно, практично и много удобно по мое мнение.

 18. emag=измамници (Николай)

  Големи са измамници тия мамалиги!!! ;(
  Вчера(08.12.2014) имаха рожден ден и пак предложиха голямо намаление на някои стоки, уш!
  И какво се получи, харесах си една машинка за подстригване Ремингтон НС5400.
  Естествено първо сравних цените в нет пространството.
  Да тяхната наистина беше най ниска!
  После сравних описанието им, с това на сайта на производителя.
  И отново всичко беше ОК.
  Бях хем радостен, хем се чудех къде ще ме излъжат от тук на татък.
  Мислех си че или машинката няма да работи, или ще е отремонтирана веднъж вече.
  И днес машинката дойде.
  Браво. Отварям кутията, всичко си е на лице. Браво. Гледам всичко пакетирано заводски с оригинално вакумирани найлончета, не отваряно, викам си, до тук добре. Разопаковам машинката, включвам я и хоп….
  работи. Супер, викам си аз. Тия се оказаха наистина коректни.
  Вадя книжката и какво да видя!
  Модела бил с един клас по на долу!!! ;(
  Вместо поръчания от мен и промотиран от тях модел НС5400, хората ми изпратили HC 5200!!!
  Разлика между двата модела има!
  Не знам неволна грешка ли е това(много ме съмнява обаче) или си е чиста и умишлена измама, но грешката е факт!
  Изпратения ми модел, можех да си закупя на същата цена и от магазина до нас!
  Но другият беше с минимум 20лв. по-скъп!!! Затова и си го поръчах от тях, заради цената им!
  Но уви. Големи били измамници!
  Интересното беше, че поръчах машинката към 10.00 сутринта и след обяд, към 14.00чс опитах да я покажа на един колега, и нея вече я нямаше на сайта им! Докато на други продукти просто пишеше „изчерпан“!
  Значи измамата не е била неволна грешка!!! ;(

 19. emag=измамници (Николай)

  еМАГ –между лоялността и истината

  С настоящата статия ще се опитам на кратко да разкажа отношението на този румънски сайт към мен като потребител.А изводите нека всеки сам си направи.И така…..
  Стъпвайки на нашия пазар с масирани реклами,черни петъци,бели петъци и тем подобни подплатени с уж ниски цени реших и аз като хиляди клиенти да се възползвам от т.н. тънкаана,която ми се предоставя.
  Пазарувах от тях много пъти пренебрегвайки както предупрежденията на КЗП/комисия за защита на потребителя/,така и многото негативни мнения на потребители по форумите,къде на някой му забавили поръчката,на друг му пратили друго,несъответствия в поръчани артикули откъм параметри,дефектни стоки и прочее,всичко свързано с разправии предимно чрез мейл и телефонни разговори и всички негативи за сметка на потребителя.
  През всичкото това време водейки се от факта,че аз не съм имал проблеми,се отнасях към тези предупреждения със снизхождение,с мисълта,че… това са хора които са в конкуренция с еМАГ ,такива които не знаят какво поръчват или хора които са „изтеглили късата клечка”.Казвах си „Нормално е в нашия свят”.
  Нормално но се оказа,че и аз се оказах потърпевш от тях за което ще копирам тук цялата кореспонденция с този румънски магазин,който не само че няма сервиз тук в БГ,но и при проблемни ситуации няма отговор на запитванията или рекламациите ти.Просто си мълчат и на мейла ти се генерира автоматичен обратен такъв с който те уведомяват,че „Здравей /еди кой си/Твоето съобщение от дата 15 февруари 2015 r. беше регистрирано под номер: 927400
  Консултант на eMAG ще ти отговори след проучване на ситуацията
  Екипът на eMAG”
  Меко казано ядосан съм,предвид факта,че чрез мои постове,изказани мнения и препоръки съм предоставил на еМАГ минимум 80 клиента/те от своя страна колко…не ме касае/ и за това реших пишейки тук и по всички форуми които се сетя да изкупя вината си към някои които са пострадали заради моите препоръки.По-добре късно,отколкото никога моля,всички за извинение.
  Започвам
  При поредната поръчка на телефон след време екрана изсветля и не позволяваше калибриране.Огледах го,рестартирах-нищо.Тук подчертавам,че нямаше спукано,счупено или каквото и да е по дисплея както твърдят след близо 2/дву/месечната одисея по връщане на продукта от еМАГ.Така!
  Писах писма много,тъй като за това време хората ходят до МКС/междунар.косм.станция/ и се връщат,но не предполагах,че има други космонавти наречени еМАГ.По средата на това време получих обаждане от консултант,който каза че дисплея бил спукан и гаранцията не го покрива.Отговорих,че няма такова нещо пратил съм го…еди как си.Той отвърна,че ще отнесе въпроса към сервиза и това беше. Поръчката е регистрирана от еМАГ на 12.01.2015 год. за продукт: Мобилен телефон Allview A5 Duo, Dual SIM, Черен A5 DUO 1бр.
  Върнаха ми го в същото състояние в което го пратих на 19.02.2015 год.
  Копирам комуникацията ни и,ако има и други”изгорели” от този магазин да постват.

  —– Цитат от Service eMAG (info@emag.bg), на 28.01.2015 в 18:11 —–
  Уважаем клиент,
  Уведомяваме ви, че сервизния лист eMAG с №. 1058678, беше завършен със статут: Ремонтът е отказан от клиента
  Продуктът ще бъде изпратен в рамките на 24-48 ч. чрез куриер, на посоченя от Вас адрес. eMAG
  С уважение, Екипът eMAG

  Николай Цветков —– Препратено писмо от nik….@mail.bg —–
  Дата: 28.01.2015 в 20:46 Подател: nik….@mail.bg Относно: RE: Становище по сервизна заявка 1058678 Получател: Service eMAG (info@emag.bg)
  Здравейте, След днешно/28.01.2015 год./обаждане на ваш служител от тел.№ +35924927200 в 15.31ч.и проведения разговор НЕ СЪМ ИЗКАЗАЛ СТАНОВИЩЕ ПО МОЙ ОТКАЗ !!! Служителят обясни,че дисплея бил спукан което както му казах в разговора не отговаря на истината.Обясних му,че в един момент изсветля дисплея и не можеше да се коригира,НО ТЕЛЕФОНА РАБОТЕШЕ и освен,че заради изсветляване не се виждаше контрастно други проблеми нямаше.Предположението ми което изказах пред служителя ви беше изгорели пиксели или друго,но както казах и на него-не съм експерт за да го твърдя. Тоест пращайки ви продукта моб.тел.Allview A5 duo,в оригиналната му опаковка с всички документи както го бях получил по него пукнато,спукано или каквото и да е НЯМАШЕ. Обясних на същия служител,че нееднократно в сайта ви,както и в писма съм споделял в графа/мнения и препоръки/ за това,че при връщане на продукт от нас като клиенти не се подписва приемо-предавателен протокол в който да се посочи как и в какъв вид се взима продукта.Това съм го писал преди близо 1година като превантивна мярка за да не се случват тези неща които други клиенти пишат по форумите и което и аз в момента изпитвам.Началник склад съм,така че може и професионално изкривяване да го наречете,ако желаете. Накрая пак подчертавам,че НЕ СЪМ ИЗКАЗАЛ СТАНОВИЩЕ ПО МОЙ ОТКАЗ КАКТО И ПРАЩАЙКИ ВИ ПРОДУКТА НЕ СЪМ ГО ПРЕДАЛ СПУКАН,ПУКНАТ,СЧУПЕН И ПР.!!!
  Очаквам вашето становище и моля,не пишете неща като“Ремонтът е отказан от клиента“,тъй като това не отговаря на истината.
  За сега оставам с поздрави, Николай Цветков

  —– Препратено писмо от nik….@mail.bg —–
  Дата: 09.02.2015 в 18:50 Подател: nik….@mail.bg Относно: Запитване по сервизна заявка 1058678 Получател: info@emag.bg Копие: yeva.hovhannisyan@emag.bg
  Здравейте,
  Предвид прекрасните ни взаимоотношения към момента реших да направя запитването си чак сега,близо 2/два/месеца след регистриране на рекламацията ми от молба за връщане номер: #259214 получена и регистрирана в сервиза на еMAG под сервизен номер #1058678 на 12.01.2015 год. за продукт: Мобилен телефон Allview A5 Duo, Dual SIM, Черен A5 DUO 1бр. Бих желал актуална информация за движението по изпълнение на заявката по възможност чрез мейла.
  Оставам с приятелски поздрави,
  Николай Цветков

  16.02.2015 г. 18:35
  Nikolay Tzvetkov
  Здравейте,
  С настоящето отново/за трети път/правя запитване относно статуса на рекламацията ми от молба за връщане номер: #259214 получена и регистрирана в сервиза на еMAG под сервизен номер #1058678 на 12.01.2015 год. за продукт: Мобилен телефон Allview A5 Duo, Dual SIM, Черен A5 DUO 1бр. Не бих искал все още да пускам жалби до компетентните български институции тъй,като се надявам това близо 2/дву/месечно забавяне да се дължи на технически проблем по комуникацията между Вас и Сервиза,както и по отремонтирането на продукта.До сега негативните мнения на Ваши клиенти по форумите,както и на КЗП не бяха меродавни за мен защитавайки безпроблемните ни взаимоотношения.Надявам се да не съм грешал в оценките си.
  Все пак очаквам информация относно статуса на заявката ми
  Все още с приятелски поздрави,
  Николай Цветков
  P.S. Същото пускам и в страницата Ви във Фейсбук

  • От тук следваше мълчание и от страницата на еМАГ и тук във Фейсбук/оказва се,че от тук отговарят а чрез мейл-не/получавам отговор от тях:

  16.02.2015 г. 18:23
  eMAG Bulgaria В случай, че не получите продукта в следващите дни, моля пишете ни за да проверим.

  После пак от Фейсбук получавам:

  18.02.2015 г. 10:51
  eMAG Bulgaria Здравейте, Причината за повредата е „приложен огромен натиск върху устройството“, поради което гаранцията отпада, не сме получили потвърждение от вас, че желаете да заплатите ремонта на стойност от 93.5 лв- поради тази причина таблетът е върнат в състоянието в който е получен.

  Последното от мен към тях е на 19.02.2015 год.когато си получих устройството във вида в който го пратих като в кутията открих,че съм отказал ремонта на дисплея който е на стойност 93,50лв./в Румъния дисплея е 99леи= 44лв./.

  Nikolay Tzvetkov-19.02.2015 18:06
  Здравейте,Написах,че телефона не е бил със счупен,пукнат или пр.дисплей.Никой в телефонния разговор или чрез разменените мейли не ме е уведомил,че ремонта ще струва 93,50лв.поради непризната гаранция.Чаках от 12.01.2015 год.до връщане на телефона от куриер на 18.02.2015 год.През целия този период единственото което демонстрира EMAG е……МЪЛЧАНИЕ !! Предвид това,че както ви казах съм предоставил на магазина ви най-малко 80 клиента чрез препоръки и изказано мнение с настоящето ви уведомявам,че ще сезирам Комисията за защита на потребителите,както и ще направя дълъго постване с копиране на цялата ни кореспонденция както тук във фейсбук,така и в сайтове в които преценя,че посланието което ще напиша ще достигне до възможно най-много аудитория и/или ваши настоящи и бъдещи клиенти.
  Останете със здраве, Николай Цветков

  Това е всичко!
  Имам си продукт за спомен,както и старата поговорка”Око да види-ръка да пипне”.
  Имаме си достатъчно наши магазини които да задоволят нуждите ни.Е…,че и те не са много за хвалба,не са.Но има и достатъчно коректни и лоялни които наистина държат на клиентите си.Учат се бързо.Както и Румънците се научиха на безнаказаност.
  Със сигурност това е последния път с който се занимавам с този румънски сайт,семейството и близките,също.Държа да подчертая,че всичко написано тук е истина,както и мнението ми за тях си е лично мое.
  На тъпи коментари или подобни постове въобще няма да си правя труда да отговарям.

  Н.Цветков

 20. г-н Цветков,
  благодаря за споделената информация, която надявам се да помогне на повече хора при избора дали да купуват от eMag.

  За щастие аз не съм имал такива проблеми като вашите, но определено и мен ме загубиха като клиент и редуцирах значително поръчките си от сайта им. Последно поръчах някой дребни неща, които просто не се предлагаха от други търговци в страната, но като цяло вече и аз търся алтернатива, преди да прибегна до покупка от тях.

  Аз също като вас бях адски доволен от тях, особено що се отнасяше до бърза доставка и цени на някой продукти. Не веднъж съм ги хвалил по форуми и тук в блога си, но след 1-2 гафа вече тотално ме загубиха, както и загубиха препоръките ми и така ревностната защита в някой от темите с кофти изказвания срещу тях.

  За щастие при мен проблемите не са толкова големи и някак проблема ми не е толкова голям, колкото се е оказал вашият. Уви дори да подадете жалба в КЗП, вероятно няма да можете да получите никакво възмездие, но пък ви подкрепям в инициативата ви да се борите срещу неправдата, макар и само с медийни изяви. Бих ви дал идея да пратите едно писмо и до Господари на Ефира. Въпреки, че реално емаг доста инвестират в реклама в Нова Телевизия е много вероятно да се опитат да ви помогнат или поне да сезират компетентни органи, които биха могли да реагират адекватно на проблема…. малко се отнесох, а тях да пиша какви проблеми съм имал с тях.

  Та първият ми проблем беше с доставката на един продукт, който поръчах и на който имаше стикер, че ще бъде доставен на другият ден… е не го доставиха. Писах им за да им пратя някакъв feedback, поне да си оправят този проблем. Естествено, отговора беше като този, който сте получили и вие… е още чакам да ми отговорят с развитието по случая и констатацията от проверката. :D

  Вторият проблем, който наистина ме изкара извън нерви е с една поръчка, 1-2 дни след промоцията им по случай Черният петък. Подчертавам, че поръчах след промоцията им и би трябвало да се съобразят с стандартните условия за доставка, но след като пратката ми не беше изпратена, дори след седмица, реших аз да звънна и да ги питам какво става. Оказа се, че част от поръчаната стока липсвала и очаквали доставка… ами звъннете и ме питайте бе… може да ми трябва спешно? Ц… ще хабят импулси, вместо да ги вложат в реклама… та отказах поръчката и от тогава съм си казал, че при всички ситуации ще избягвам да купувам каквото и да било от тях, стига да мога да го намеря другаде.

  Надявам се все пак при вас нещата да претърпят някакво по-приятно развитие, въпреки, че от думите ви, звучите като да сте се отказал да се борите за гаранционните си права, като клиент.

 21. Izmamnici sa (Petko)

  NEPORU4VAITE OT TOZI SAIT TOVA SA NAI GOLEMITE IZMAMNICI I MNOGO DEFEKTI IMAT STOKITE IM KAZVAM VI OT OPIT

 22. NEPORU4VAITE OT TOZI SAIT TOVA SA NAI GOLEMITE IZMAMNICI I MNOGO DEFEKTI IMAT STOKITE IM KAZVAM VI OT OPIT

  Прочетете повече по темата: http://coffebreak.info/ot-men/emag-bg-mnenie-i-malko-informaciya-za-novite-mi-harduerni-pridobivki/#ixzz3TWsBtT8X

 23. Николай

  еМАГ –между лоялността и истината – част II

  С настоящата статия ще се опитам на кратко да разкажа отношението на този румънски сайт към мен като потребител.А изводите нека всеки сам си направи.И така…..
  Стъпвайки на нашия пазар с масирани реклами,черни петъци,бели петъци и тем подобни подплатени с уж ниски цени реших и аз като хиляди клиенти да се възползвам от т.н. тънкаана,която ми се предоставя.

  Втората част е за Мобилен телефон Allview V1 Viper I, Dual SIM, Черен V1 Viper i.Би трябвало Дисплея да е защитен от Dragontrail X Glass, който има висока устойсивост на надраскване,както и Вътрешната част да е направена от магнезии, материал, който предлага устойчивост и по-голямата твърдост, като в същото време не влияе на теглото според собствения им сайт :
  file://localhost/C:/Users/niki/Desktop/Смартфон%20Allview%20V1%20Viper%20I,%20Dual%20SIM,%20Черен%20-%20eMAG.bg.mht
  Държа да уточня,че НИКОГА НЕ СЪМ декларирал отказ от ремонт.Също,че РЕМОНТА ПО ТЕЛЕФОНА СА ГО КАЛКУЛИРАЛИ 1,5 ПЪТИ НАД ЦЕНАТА НА САМИЯ ТЕЛЕФОН при отказа от тях да го ремонтират.Тоест това е ясен знак,че аз и всеки друг взима нещо и си остава ВЕЧНО НЕГОВО понеже т.н. отказ от този търговец е нищо друго освен ЛИПСА НА СЕРВИЗ И ПРОДАВАЙКИ ТИ НЕЩО,КОЕТО Е В ГАРАНЦИЯ ТИ СЕ ИСКА ТАКАВА СУМА,ЧЕ САМ ДА СЕ ОТКАЖЕШ.
  Е,след като върнах продукта втори път с ясното указание да ми се даде МОТИВИРАНО ПИСМЕН ОТКАЗ ЗАЩО НЕ ПРИЗНАВАТ ГАРАНЦИЯТА,то такъв не получих.Получих становище,че дисплея е счупен,камерата също и …….това е.Явно така наречения Dragontrail X Glass е….само стръв за рибоците.
  Телефончето ми го върнаха днес с учудването и нежеланието от куриера,че пиша на товарителницата,тъй,като дойде без опция „Отвори и виж“ а аз не зная тухла ли има,телефон или…….риба.

  Ще намеря време и ще подам жалби до когото се сетя и ще пиша това….където се сетя.Да трият колкото си искат,но….пак ще пиша,докато такива търговци не се научат,че“летовниците в черноморието ще продължават да намаляват“.И,ако си помечтая дори за миг,че не съм само аз и малцина като мен,не само това,но и всичко ще стане както трябва.НИЕ СМЕ ТЕЗИ !!!!
  В този ред на мисли разбирам какво е искал да каже АПОСТОЛА с последните си думи преди да увисне,а те са/за тези които не знаят/: ЗАЩО ?!

  Това надявам се е последното което поствам тук за този търговец.Надявам се,защото повече от него аз няма да купувам нищо.По-добре парите ми в БГ дори и същото да е,отколкото в Румъния при него.

  Е,това е !!!

  FWD: Молба връщане с код #459031 e регистрирана в сервиза
  15 септември 2015, 14:08
  От:============
  До:info@emag.bg
  Копие:yeva.hovhannisyan@emag.bg
  Здравейте,
  Днес получих телефонно обаждане от ваш служител от сервиза.
  Опита да обясни,че нещо с платката не е наред но предвид нашите недобри към момента взаимоотношения го помолих да изложи всичко в писмен вид чрез имейла който съм посочил и/или чрез друг писмен начин.Бих желал да напомня,че телефона не е изпускан или удрян или друго механично действие.
  Гаранцията би следвало да покрива платки,стъкло+дигитайзер и/или друго предвид това,че би следвало дисплея,както и вътрешните части да са според описанието от страницата ви http://www.emag.bg/smartfon-allview-v1-viper-i-dual-sim-…/…/.
  Предвид горното още веднъж декларирам,че не съм изказал никаква форма на отказ по телефона и/или друго и желая преди да отказвате и/или сметнете,че е нужно някакво заплащане,да се запознаете с описанието на собствената ви страница по модела,както и характеристиките му и тогава обосновано да вземете решение не чрез телефонно обаждане.
  Поздрави,
  Николай Цветков

  —– Препратено писмо от nik………… —–

  Дата: 04.09.2015 в 14:10
  Подател: Service eMAG (info@emag.bg)
  Относно: Молба връщане с код #459031 e регистрирана в сервиза
  Получател:=======

  Добър ден,
  Бихме желали да Ви информираме, че изпратените за диагностика и ремонт продукти от молба за връщане номер: #459031 са получени и регистрирани в сервиза на еMAG под сервизен номер #1411664.

  Продукт/и:
  1 x Мобилен телефон Allview V1 Viper I, Dual SIM, Черен V1 Viper i-BF14

  С уважение,
  Depanero team – eMAG service partner

  Молба за връщане с код #486100 беше одобрена
  02 октомври 2015, 09:52
  От:Service eMAG info@emag.bg
  До:========
  Добър ден,

  Информираме Ви, че Вашата молба е приета и регистрирана в под номер #486100. Представител на куриерска фирма Speedy да Ви посети на избраната от Вас дата за вземането на продукта.
  Бяха одобрени следните продукти за вземане:
  1 x Мобилен телефон Allview V1 Viper I, Dual SIM, Черен V1 Viper i-BF14

  Молим да опкаовате продукта подобаващо, заедно с копие на издадената фактура и оригинал на гаранционния сертификат.

  С уважение,
  Depanero team – eMAG service partner

  Становище по сервизна заявка 1463865
  09 октомври 2015, 15:15
  От:Service eMAG info@emag.bg
  До:=======

  Уважаем клиент,
  Уведомяваме ви, че сервизния лист eMAG с №. 1463865, беше завършен със статут:
  РЕМОНТЪТ Е ОТКАЗАН ОТ КЛИЕНТА
  Продуктът ще бъде изпратен в рамките на 24-48 ч. чрез куриер, на посоченя от Вас адрес. eMAG

  С уважение,
  Екипът eMAG
  file://localhost/C:/Users/niki/Desktop/Смартфон%20Allview%20V1%20Viper%20I,%20Dual%20SIM,%20Черен%20-%20eMAG.bg.mht

  Смартфон Allview V1 Viper I, Dual SIM, Черен – eMAG.bg
  Смартфон Allview V1 Viper I, Dual SIM, Черен – оферти и промоции в eMAG. Срок за връщане до 30 дни за продукти eMAG.
  emag.bg

 24. hahaha

  ми що пазарувате от там бе бунаци emag са базирани в Румъния и са поредната западна система дошла да натовари колата
  затова няма малък и среден бизнес в България щото сме дупедавци и си мислим че кат са чужденци са голяма работа те
  чужденците дето са голяма работа ние не ги интересуваме а тук са дошли измекярите пазарувайте от там и си
  чакайте парите с месеци хахаха вместо да отидете в кварталния български магазин където се познавате всички
  и е по малко вероятно да ви излъжат дори и да дам 10 лева повече по добре да ги дам на българска фирма
  щого се срещате всеки ден цените в ЕМАГ след отстъпките са с по 2-3 лева по ниски от цените на българските вносители
  на тези стоки стар търговски трик дори да дам малко повече аз мисля къде и при кого ми е гаранцията а това е най-важното
  даже и от големите вериги знаете кои положението е същото като в ЕМАГ има интернет търсете там и кат го намерите позвънете
  и си поръчайте ама от сайтове на фирми дето пише къде се намират а я ми кажете къде в сайта пише къде се намират има само
  телефон и майл и тва е ама така е като в банките или мобелните оператори или навсякъде тоя народ не чете докрая и малките
  букви и после олелеееее измамен съм но на тоя народ така му се пада и да ви питам защо в германия основно колите са немски
  а във франция френски а ми дайте да сме българи беееееее
  иначе почти всичко е китай което вече е нормално – приемете го
  просто давам пример

 25. hahaha

  Андонееее аз де занимавам с IT 15 години и ма за твойте 8 не си разбрал кои са сериозните български фирми вносителки и имат мнооого коректно отношение към клиентите за разлика от емаг като искаш SSD Samsung яе обади на Солитрон а за Cooler master на Мост компютърс и още няколко са 5 от най-големите за България а като искаш давай си парите на Румънци то сичката ни българска работа е такава

 26. Жанета

  Разочарована съм, некоректни са! Рекламите са подвеждащи! Уж получих ваучер за отстъпка при закупуване на продукт на рождения им ден, а се оказа, че не мога да го ползвам за следващата си покупка -фурна, защото важи само за 5-6 продукта от каталога им. И при първата поръчка имах проблем, едва се оправих. Никога повече Е-маг!!!!

 27. @hahaha, аз и не претендирам, че съм наясно с всичко, но дори сериозни, много от фирмите не могат да предложат цената, които предлагат от eMag. Съжалявам много, но защо някой от въпросните сериозни вносители не реши да бъде Българин и да предлага стоката си без 100% надценка? Защо родният бизнес в доста от случаите купува нещо за 10 лв. от Китай и го продава за 30 лв. в България? Не казвам, че всеки който върти бизнес в България действа така, но повечето така правят.

  Съжалявам много, но мен специално не ме интересува дали купувам нещо от Румъния, Гърция, Франция, Италия, Америка…. щом ми излиза по-изгодно – ще го правя! И тук не говорим за намаления от сорта на 5-6 лв., а намаления от порядъка на – 40-50+ лв. Е извинявай много, но за такова намаление бих рискувал да взема нещо, защото в повечето случаи е все едно от къде ще вземеш дадена стока, тя идва от един и същи доставчик, а качеството не се различава по нищо. Проблем би бил гаранционният сервиз, но за тази отстъпка бих си позволил да рискувам.

  Спомням си преди време, когато се зарибих по акваристиката. Реших да си взема хубав грунд за аквариума. Какво беше учудването ми, когато видях този груд да се продава за около 30-40 лв чувала в eMag, а за същият литраж нямаше Българска фирма, която да го продава под 90+ лв.

  Та така… в повечето случаи аз подхождам така… Когато ми потрябва нещо, правя research и гледам кой го предлага, на каква цена и какви са мненията на клиенти, които вече са пазарували от там (ако има такива). Естествено гледам и за коментари за качеството на продукта. Ако да речем цените са съвсем малко по-високи в даден магазин, но пък има супер много доволни клиенти от този магазин, да бих си взел продукта от там, но като цяло всички знаем, че клиента се влияе най-вече от съотношението цена/качество, като в някой случаи везните накланят към цената, в други към качеството. Всеки има глава на раменете си, нека я ползва, а ако е сбъркал след това да си я чупи. :D

  @Жанета, факт! Не веднъж съм чувал, че правят такива врътки. Другият номер, който правят сравнително често е да завишат цената в сравнение с старата и да обявят, че продукта е в промоция.

  Моят съвет е винаги, когато сте харесали продукт от там, да проверявате актуалната му цена и в другите онлайн магазини. Случвало ми се е цената на продукт в друг онлайн магазин да е в пъти по-ниска от уж намалената цена на продукта в eMag. Много хора се подлъгват от рекламните им кампании, които недвусмислено карат хората при промоция да не обмислят много много покупката, а да купуват, защото видиш ли скоро може някой друг да ги изпревари с „далаверата“.

  Както не веднъж съм писал и в блога си и в форумите. Бях много доволен от eMag и буквално ги хванех на всеки познат, но силно ме разочароваха, когато реших да си поръчам нещо, което уж беше налично, а се оказа, че не е и никой не благоволи да ме информира. Наложи се да чакам 2 седмици, докато не ми писна и не им звъннах. Чак тогава оператора ме информира, че нямат наличност и чакали да им доставят стоката за да ми я пратят… та тогава отказах поръчката и като цяло вече поръчвам от тях само неща които никой друг не предлага или са на много по-ниска цена от Българските магазини.

 28. Владо

  Доста чужди конгломерати имат за цел, чрез агресивна рекламна инвазия тотално да заграбят пазара в страни със слаба правна система. Очевидно нямат никакви скрупули и да подвеждат наивните потребители с широко разпространената практика да пласират преоценени евтини стоки, наред с други некоректни прийоми. Откакто Емаг стъпи на пазара, стана ясно, че основно се стремят никога да не връщат пари, да ремонтират дефектните стоки и почти напълно да бламират двустранната връзка с клиентите. Някои стоки може да пристигат навреме, ако са в наличност близо до клиента. Може с повечето дребни и средни продукти да няма проблеми, но качеството на останалите си е същинска лотария, и онлайн платформата повече прилича на лъскав мултинационален битак, което драстично сваля доверието от нея. Въпреки това всеобхватната рекламата толкова упорито се натрапва къде ли не, че човек изключително лесно се подвежда от авторитетната и „евтина“ колоритност и на сайта. Така и аз поръчах за първи път, но на предварителното запитване за координиране на доставката абсолютно ме игнорираха и се разминахме с куриера. В крайна сметка станя ясно, че е безмислено да поръчвам от там, след като отношението на фирмата към клиентите, е меко казано, като към стадо овце.

 29. @Владо, да ти кажа доста рядко човек попада на читав бизнес, който не си гледа само интереса, но наистина е коректен с клиентите. Същите тарикатски номера правят 90% от търговците у нас. Отвори няколко магазина и разгледай стоките (най-вече китайските). Най-набиващо се на очи са обявите в OLX. Не може едно нещо да се продава по $1 на парче в Китай, а тука да се продава за 20 лв. Айде разбирам има разни мита, такси и т.н., но тези цени са далеч от реалните, дори с добавените разходи+100% печалба. Та в общи линии бизнес и скрупули в едно изречение няма как да съществуват, ако закона позволява на търговеца да прави това. В тоя ред на мисли, причината всичко това да се случва е най-вече поради факта, че държавата го позволява. Не веднъж е имало оплаквания от eMag в КЗП и от там вдигат ръце и казват, че нищо не могат да направят, защото въпросният онлайн магазин е Румънски и се съобразява единствено с Румънските закони. Както и да е… не е луд тоя дето яде баницата, а тоя който му я дава, та и тук така… имат възможност – правят го.

  За отношението към клиентите съм с смесени чувства. Първите ми поръчки минаха гладко и безпроблемно, но когато се наложи да се свържа с операторите им и аз останах с убеждението, че не ги е… много за моя проблем.

  Въпреки това с ръка на сърцето си признавам, че ако попадна на изгодна за мен сделка бих се възползвал. Разочароваха ме, но при добра сделка бих им простил :D

 30. Слави Вълев

  БЛАГОДАРЯ ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА ЗА ПРЪВ ПЪТ КУПУВАМ ОТ eMAG И НЕ БЯХ МНОГО СИГУРЕН В КАЧЕСТВОТО А СТОКИТЕ НО СЕГА ИМАМ НАДЕЖДА ЧЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ ДОБРИ

 31. Ангкор (Гиго С)

  Мнението ти за емаг е добро защото не си връщал продукт, това е разликата между добро и лошо мнение, връщането отнема 3 седмици, връщане на пари отнема над месец. Така се получава че си купуаш нещо, идва проблемен продукт, правиш замяна и реално почваш да си го ползваш месец след като си го купил

 32. promo (Стоян)

  @Ангкор преди около 2 месеца си купих GOPro От емаг за 800 лв, пробвах го ( в домашни условия разбира се) не ми хареса качеството на снимките, върнах го и ми преведоха парите много бързо, дори по спомени беше в рамките на седмица. Виждам, че коментарът ти е доста стар, не знам как е било преди 6-7 години, но в момента връщането е задоволително, като цяло това е и причината, която предпочитам да си купя нещо от тях, защото не правят проблеми при връщане, когато е разопаковано…

 33. Black Friday (Иво)

  Забелязах, че повечето коментари са негативни и хората са имали проблеми с връщането на стоки – аз лично съм пазарувал доста от емаг и съм връщал над 10 пъти включително неща които съм отварял пробвал след това опаковал що-годе и винаги са ми връщали парите, ако смятам, че не е в най-търговски вид се е случвало да искам ваучер с който да си купя нещо друго а не парите директно в банковата сметка, но никога не съм имал проблеми и за по-скъпи неща и съответно по-гоелми суми, които са ми възстановявани директно по банкова сметка. Сега чакам Черния Петък харесал съм си Samsung A54 :_)

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове