Black Friday или какво ще си купите на далавера?

А ти хареса ли тази статия?!?

Винаги съм обичал празниците и не само защото някак ти се подобрява настроението или пък за това, че обикновено са съпътствани от подаръци. Не, че предните 2 причини са без значение, но най-вече, защото винаги покрай по-големите празници има и някакви готини намаления, които ти позволяват да си купиш готини неща на доста сносни цени.

Обикновено празниците, които са съпътствани от наистина добри намаления са Black Friday (Черен Петък), Коледа и естествено Нова Година. Тогава търговците си позволяват да отправят предизвикателни оферти към своите клиенти.

Причината да пиша тази статия е най-вече заради Black Friday и по-точно, че остават едва 2-3 дена (23 ноември) до него. Обикновено този празник се празнува основно навън, но е факт, че в България взеха да навлизат много от чуждите празници и с всяка изминала година, все повече Български фирми предлагат изгодни оферти за покупка на продукти или услуги, които предлагат и още по-хубавото е, че започват да следват модел-а на чуждите търговци, които си позволяват да предложат стоки с до 70-80% намаление от реалната цена, което е просто страхотно!!! :)

Например, много хостинг компании миналата година на Black Friday предлагаха хостинг на направо смешни цени… нещо от сорта на 4-5 долара за година. Давам именно хостинг за пример, понеже миналата година гледах основно такива неща, но си спомням, също така, че имаше приятели, които си бяха купили много изгодно лаптопи, телефони и разни дребни джунджурийки, които буквално се предлагаха за жълти стотинки.

Имайки предвид всичко изписано до тук, ми дойде на ум да драсна 2-3 реда в блога си с кратък списък на нещата и сайтовете, които съм си наумил да следя на 23-ти, та да видим дали Черният Петък, няма да ме изненада с някоя супер оферта.

Е стига съм мрънкал… ами ето нещата за които ще се оглеждам тази година:

 • Споделен хостинг, VPS, наети сървъри, колокация и въобще всичко що се отнася до хостинг-а. Обикновено при услугите има възможност да се правят най-големи намаления. Лично аз бих обърнал внимание на следните 2 хостинг провайдър-а, защото по спомен и 2-та миналата година предложиха подобни намаления на датата: http://delta.bg и http://jump.bg;
 • Определено ще следя за някакви технологични джаджи. Още от миналата година съм страшно навит за Kindle и определено ще се огледам в Amazon.co.uk;
 • Планирам разни ъпдейти по хардуер-а на компютъра, че напоследък нещо взе да се задъхва, въпреки, че е сравнително добър. Качествените аксесоари, също биха ме заинтересували.

Честно казано май за сега само това ми идва на ум, но вярвам, че още нещо ще изскочи, когато денят дойде :) :) :)

Вие планувате ли някакви празнични покупки и евентуално ще се радвам да прочета какво сте запланували вие за Черният Петък, пък и ще се радвам, ако споделите сайтове в които се предлагат изгодни намаления за празника.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

8 Коментара

 1. Най-накрая да попадна на едно позитивно мнение за Коледа и то напълно съответстващо с моето. Празник на консуматорите била Коледа… Ми нека е! Поне някои ще се обзаведем с полезни и по-евтини джаджи. Мецду другото, аз също се оглеждам за Kindle точно в Amazon. Мисля и за eBay :)

 2. Atanas

  Не е на 23 септември а е на 23 ноември през 2012 година.

 3. @Atanas, благодаря за забележката… не знам по каква причина съм се объркал така, имайки предвид, че същевременно с това съм писал, че е след 2-3 дена :)

 4. Костадин (Костадин)

  За момента съм си набелязал Namecheap, HostGator и Bluehost.
  Никога не е излишно да имаш още един C Class hosting подръка.
  А домейните са ми голяма страст. Имам поне десетина които не използвам за нищо, но въпреки това като видя промокод за 1-2 долара на домейн не мога да се въздържа и купувам още.
  Тази година ще следя и българските хостинг доставчици. Надявам се да предложат добри намаления.

 5. Диети (Павел)

  Жалко, че в България това нещо не се усеща! Аз лично искам в България на този ден да има наистина много отстъпки

 6. Доста често се случва да купим нещо което не ни трябва…за да зибегна тази ситуация аз съм си набелязал няколко вида покупки и ако има промоции ще си купя :D

 7. Честно казано предпочитам делта пред джъм, но това си е мое мнение.. В случая водеща е цената :)

 8. Календари (Петрова)

  За съжаление това го няма в България. Тук дори има места на които цените са по-скъпи около празниците, въпреки че пише „Промоция“.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове