Гражданска отговорност – какво представлява тази застраховка

Обложка

Гражданска отговорност – какво представлява тази застраховка

А ти хареса ли тази статия?!?

Абсолютно убедени сме, че по-голямата част от хората, които в момента четата написаното в редовете, са абсолютно наясно с това какво представлява ГО и какво печелят те от сключването на подобен договор. Допускаме обаче, че все още съществуват хора, които за пръв път им предстои да сключат такава застраховка и водени от желанието си да бъдем максимално полезни на значително голяма част от обществото, то ние създадохме статията, с цел да отговорим на въпросите, които от дълго време се лутат в пространството.

Ще се опитаме да бъдем точни, кратки и ясни, така че да задоволим до голяма степен вашето любопитство и ако много скоро ви предстои да сключвате ГО, то да не се чувствате попаднали в лабиринт, а лесно да взимате решенията, изискващи се от вас.

Преди обаче да продължим напред и по същество, то ние ще отворим една малка скоба, в която да вмъкнем, че всеки един от вас, без изключение, има реалната привилегия да посети застрахователен брокер SmartIns.bg, където ще открие изключително полезна информация за този вид застраховки, както и да бъде консултиран от едни от най-компетентните професионалисти с дългогодишен опит в тази сфера.

Какво трябва да знаете за застраховката Гражданска Отговорност

Сключвайки този вид застраховка, то вие се лишавате автоматично от една тревога и подсигурявате своето превозно средство. Обикновено един от основните въпроси, които гражданите задават, свързан със самите застраховки, е кои лица се считат за застраховани.

Тук не смятаме да навлизаме в кой знае какви подробности, тъй като отговорът може да бъде само един. Ще споменем, че застраховани са хората, които имат налице валиден застрахователен договор, както и всички, които ползват моторни средства. В това число, и сами можете да се досетите, не влизат онези граждани, придобили превозното си средство чрез грабеж или друг вид престъпление.

Що се отнася до това какво покрива гражданската отговорност, то ние следва да обобщим, че ако вредите са нанесени от вас самите и вие сте виновник в произшествието, то застрахователят не носи никаква отговорност и вие няма какво да очаквате от него като обезщетение.

Важно е да запомните, че гражданската отговорност покрива както имуществени, така и неимуществени щети, включително и смърт или телесно увреждане, което сме причинили.

Истината е, че никой от нас не желае да се замисля върху подобни въпроси, но ние няма как да ги оставим на заден план, тъй като сме наясно с това,ч е всеки трябва да бъде изключително добре информиран по тези въпроси, ако не желае в един момент да се чувства подлъган или най-малкото което е – объркан.

Какво всяка една застраховка, така и при тази отговорността на застрахователя е лимитирана. Ограничаването на отговорност застрахователя бива наричано „лимит на отговорност”. Или казано по друг начин, сумите, които застрахователите следва да ви изплатят не могат да прехвърлят обявените от него в самото начало.

Надяваме се информацията да ви бъде наистина полезна и благодарение на написаното по-горе в редовете, то да сме успели да отворим поне една малка част от завесата на застраховките Гражданска Отговорност. Онези от вас, на които съвсем скоро им предстои да сключат такава, то трябва да са вложили време, за да се запознаят с всеки един детайл поотделно.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: biko

Димитър Георгиев - Бико е част от екипа на oнлайн маркетинг агенция IdeaMAX, която предоставя широко разнообразие от дигитални маркетингови услуги с висока степен на ефективност, за което свидетелстват и резултатите. Един от нашите нови проекти е Градската медия - Gradski.bg.
Both comments and trackbacks are currently closed
seperator