Реклама в Google – като неразривна част от вашият бизнес

Обложка

Реклама в Google – като неразривна част от вашият бизнес

А ти хареса ли тази статия?!?

Рано или късно, ако желаете да действате по –агресивно на пазара, рекламата в Google остава задължителен елемент от успеха на компания, особено ако продажбите са свързани с интернет!

Рекламата  в Google, може да се появява  над, до или под първите резултати от търсенето. Те са едни от най-лесните и бързи начини да започнете да привличате към вашия сайт потенциални клиенти в интернет. Можете да таргетирате вашата реклама по ключова дума или категория, по демографски, по географски признаци и др.

Много често задаван въпрос е колко струва реклама в Google и отговора на този въпрос не е лесна задача!  За оптималното оптимизиране на една кампания в Google е необходимо  дълбочинно запознаване с услугите и продуктите, ценовата политика, разнообразие на продуктите и тяхната специфика, правилно таргетиране, постоянно следене на кампанията и добавяне на нови по-ефективни ключови думи, носещи по-голяма конверсия ( процентно съотношения от влезнали в сайта и купили си вашата услуга или продукт) и  още много други фактори.

Рекламата или спонсорираните връзки във всички търсачки е на логиката на тръжният принцип и  на портфейла, за това няма твърда цена за клик. Като цените могат  да варират от буквално дребни стотинки до над 50-100$.  Едни от най-скъпите ключови думи за 2014 година със средна цена  бяха: застраховка $ 54.913, Кредити – $ 44.28, Адвокат – $ 42.51, Лечение – $ 37.18, Software – $ 35.29. Разбира се в България цените са далеч по евтини, защото пазарната реалност не позволява цените като в Щатите.  Все пак думи със средна цена като  ключар  – 5 лв., дограма  – 2лв., форекс  – 6 лв., акции – 2 лв., пътна помощ – 2 лв.  също могат да сериозно за ни учудят.  Разбира се при една умна кампания могат да се постигнат далеч по-ниски цени за клик.

Нашият съвет да се обърнете към специалисти, защото с правилен подход те могат освен да ви спестят пари, да предотвратят загуба от пропуснати ползи.

Вижте повече на http://www.target-box.com/

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове