Кои са предпочитаните механизми за трансформация при разтегателните дивани?

Обложка

Кои са предпочитаните механизми за трансформация при разтегателните дивани?

А ти хареса ли тази статия?!?

Мебелите, които купуваме за домовете си винаги подбираме по специални, лични критерии. Тъй като домакинствата почти винаги се състоят от поне четири човека местата за спане трябва да са предвидени и осигурени. Да настаните децата в детската стая, родителите в спалнята , а друг възрастен от домакинството на дивана в дневната е доста познат сценарий, който разиграваме. Затова избираме качествени и практични разтегателни дивани. Моделите се характеризират със завидно разнообразие, което е добре дошло за хората, които имат особени предпочитания по отношение на меката си мебел. Един разтегателен диван може да е ъглов, прав, с нестандартна разчупена форма, а размерът е такъв, че да може да се синхронизира с параметрите на самото помещение.

Когато си говорим за предпочитани механизми за трансформиране на разтегателните дивани винаги се насочваме към тези, при които не се изискват особени усилия за това.  Практиката показва, че много производители също предпочитат да използват по-опростени механизми, защото така крайният продукт е на по-ниска себестойност. Сложните механизми са скъпи и не винаги достатъчно надеждни. А да разглобите почти напълно дивана за да го разтегнете е повече от досадно. Клиента държи да е максимално улеснен и да не губи време в разучаване на сложни технологии, които да използва за да трансформира въпросният диван в легло.

Най-разпространен е клик-клак механизма. Само с повдигането на седалката на разтегателният диван и освобождаването на механизма много лесно дивана приема желаната форма. Това е сравнително евтин вариант за механизми, които обаче не са много приложими при всички модели разтегателни дивани и фотьойли. Основно правите канапета биха могли да се възползва от този вид разпъване. Друг предпочитан механизъм е точи, който е създаден на съвсем обикновен принцип. Тук  няма сложни метални елементи, я единствено ролки, на които придърпвате напред седалката, а облегалката ляга върху основата. Така получавате два плътно прилепнали един до друг матрака, които са със стандартни размери и много подходящи за спане на двама души.

По-масивните дивани имат пружинен механизъм, който честно казано е доста неудобен. Да извадите всички възглавници и да издърпате матрака за да легнете на образувалото се легло е вариант, но не за честа употреба. Клиенти сами се отказват от тези механизми, ако вече са имали такъв разтегателен диван. Той би свършил работа, ако имате гости и за една вече трябва да ги настаните някъде, но пък в никакъв случай не са подходящи за честа употреба. Преценката оставяме на Вас. Изберете такъв модел, който да е достатъчно функционален и приложим за нуждите, които имате.

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове