Как си избрах строител за къща и защо избрах Нискоенергийните сглобяеми къщи?

Обложка

Как си избрах строител за къща и защо избрах Нискоенергийните сглобяеми къщи?

А ти хареса ли тази статия?!?

Новите технологии не са само в техниката, но и в строителството. Това разбрах аз, когато чух и научих за нискоенергийните сглобяеми къщи. Ако не сте чували за тях, сега ще ви разкажа, какво научих аз.

Преди за да построите дом ви трябваше голяма строителна фирма, да закупите купища материали, които често остават след строежа, наемат се огромно количество работна ръка и чакате месеци за да се изгради къщата ви, без да знаете, как я строят, пестят ли усилия и материали, набутвате ли се и т.н. Това беше моята пречка през всички тези години да не си правя къща. Запознаха ме с нискоенергийните къщи или т.нар. пасивни къщи, сглобяеми къщи. Те са направен на части(модули), като конструктор и се сглобяват. Най – грубо си го представете как ви носят директно цялата стена, а не я правят на място. Това прави къщите много, много по – евтини от обикновените (трябват ви два – три работника). Те са и доста по – ЕКО приятелски. Предимствата са много…

Пестите много пари! – най – важното. Нискоенергийната сглобяема къща спестява много разходи по самото проектиране на къщата, както и строителството и. Бъдещите ви разходи към ЕРП-тата, нашата любима тема, ще намалеят драстично в дългосрочен план. Довършителни работи няма по такива проекти. Пестите от строителство, проектиране, довършителни работи, енергия, работна ръка и т.н. и са и по – евтини от обикновените. Още ли го мислите?

Как става дизайнът и проектирането му ? – лесно отивате в офис и с компютърна графика ви „построяват” виртуална къща. В нея са добавени ключовите параметри за натовареност, изолация и т.н. (не съм строител, все пак) . Но вие сте дизайнерът ви поръчвате музиката. Има и готови проекти, които ще са с една идея по – евтини. Всеки сам си избира. Дизайнът е от вас, а самото разгръщане на квадратурата и площта се прави от експертите, защото се прави с рационалната идея за пестене на ток, топлина и т.н.

Времето за изработка в най – лошият случай е шейсет дни! За сравнение, ако искате да направите по старомодният начин, то зависите от времето – дали вали ? Работниците не работят, мотаят се и т.н. Може да отнеме до година и половина. Шейсет дни / година и половина… Ето защо избрах сглобяемите къщи… Нискоенергийни и бързо стават. Бързината се дължи на това, че самите стаи се правят във фабриката и се транспортират и сглобяват, като модули.  Времето е най – ценният актив, които имам аз и вие, не го пропилявайте в чакане, а си направете домът бързо, без излишни нерви и дори ще спестите пари.Разгледайте предложенията за нискоенергийни сглобяеми къщи.

Нискоенергийните домове или пасивните къщи, както им казват на места са с много по – качествена и устойчива изолация. Хората често се заблуждават, като видят колко са тънки стените на сглобяемите къщи, но са много по – добре изолирани. Това дава огромното предимство във времето да не стареят и да се влошават. Сглобяемите къщи ползват топ технологиите за хидро и топлоизолация. Без влага, без мухъл благодарение на PVC мембрана, която се прави от завод в България. Рувитекс се казва той.

ЕКО ориентираните хората могат да се зарадват на това, че не се вреди на природата, защото всички материали са направени от екологични материали. Сигурно сте виждали камарите с строителни отпадъци, които специален транспорт ги извозва някъде си и ги изхвърля на поля и сметища… Аз не съм много загрижен за екологичното равновесие, не толкова, колкото някой фанатици, но определено това ми помогна да взема решението за нискоенергийна сглобяема къща.

Бъдещето в строителството. Сега  ще ви разясня, защо се казват пасивни къщи. Сглобяемите къщи могат и се правят с идеята за пасивно съществуване, изграждат се специални контейнери и пречистването на дъждовна вода – имате вода. Соларните панели, поне вече са по – актуални и знаете за какво са – отопление на вода и ток.  Имате вода, ток, топлина без пари.

Предполагаеми минуси. Много хора, когато видят такава къща или се докоснат до нея много я харесват, освен това, че изглежда много слаба, като здравина, изглежда тънка. Притесненията са, че има слаба издръжливост и при по – силно природно бедствие ще стане сакътлък. Често вървят и с гаранция, ако добавите и застраховка на имота за около 200 лева и сте спокойни.
Друг често дискутиран проблем е гризачите. В къщите, а и в апартаментите те са напаст, макар че може да не ги виждате. Проблема е, че прогризват изолацията и се настаняват в самата стена. В нискоенергийните сглобяеми къщи, този проблем е сведен до минимум заради някаква специална смес от вещества, с която се мажат самите греди на конструкцията. Те пазят от насекоми и гризачи. Няколко пласта силна изолация прави нещата още по – сигурни. За да сме справедливи, ако гризачите ви набележат няма спасение, пък дори от стомана да е къщата ви.

Резюме. Понеже нещата са много ще опитам да ги „сбутам” в няколко изречения.
1. Пасивната нискоенергийна сглобяема къща пестите около 10% енергия за единица от обема си.
2. Благодарение на панелите и колекторите на вода не плащате ток,вода и отопление.
3. Поддръжката е незначителна.
4. Тези къщи се наричат отще ЕКО къщи и умни къщи. Те пазят умно природата.
5. Топло и влагоизолацията е много силно залегнат в концепцията.
6. Защитени са от гризачи и насекоми.
7. Евтини при изграждане и спестяване на пари в дългосрочен план.
8. Идеални при изграждане на къщи за гости по европроекти.Така инвестицията се връща много бързо.

Надявам се да ви е било интересно да научите за иновациите в строителството и защо избрах такава къща за моят бъдещ дом. Нискоенергийните къщи са новите къщи. А пасивното в тях е ключът ни към спасяване на планетата! Благодаря ви за вниманието!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

3 Коментара

 1. европроекти (Г. Иванов)

  Хубава статия. Преди време се поинтересувах от домове, направени от контейнери. В щатите има невероятни изпълнения, като някои достигат милиони долари като цена и невероятен лукс. А относно еврорпроекти, погледнете линка. Поздрави!

 2. строителна компания софия (Анелия Панчева)

  С цел максимална ефективност ние работим, прилагайки затворен бизнес цикъл при реализацията на нашите обекти, който включва:

  - Планиране;
  - Проектиране;
  - Осигуряване на инвестиции;
  - Изграждане на обекта;
  - Ексклузивна реализация на продажби на къщи, апартаменти, офиси, паркоместа.

 3. BS Container (Борислав)

  Добра тема за размисъл. Сглобяемите къщи, контейнерни офиси и помещения нашумяват все повече през последните години. Има за какво, разбира се. Монтажът е лесен, подходящи за преместване и могат да се използват при всякакво време.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове