5 съвета за справяне с мухъла у дома

Обложка

5 съвета за справяне с мухъла у дома

А ти хареса ли тази статия?!?

Когато в жилището се появи мухъл, ремонтът е повече от наложителен

Жителите на повечето морски градове познават това неприятно усещане. Качеството на строителството често е причина да се сблъскваме с мухъл и на места, които са далеч от водоеми. За влагата винаги има причина и тя трябва да се открие, защото неглижирането й не води до нищо, освен до по-сериозни проблеми. Когато забележим избиване на мухъл, независимо дали той е засегнал минимални участъци или само ъглите, ремонтът е повече от наложителен.

Първата стъпка е да се свържем с препоръчан майстор, който ще се погрижи за свалянето на старата мазилка, а след това ще положи нова основа. Нужни са и допълнителни мерки.

Ето кои са методите за справяне с този проблем:

Правилно почистване

Когато вече сме наели работник за целта, трябва да сме почистили старателно стените от мухъла. Възможно е това да се случи с пароструйка или на ръка с телена четка, макар че вторият вариант е по-трудоемък. Пръскането със специален препарат е удачно решение, за да се ликвидира разпространяването на плесените.

Хидроизолационна смес или ленти

На пазара се предлагат ленти за хидроизолация, които може да поставите на пода или на стените, преди самата замазка. Те представляват широко тиксо, което е с различна широчина и дължина, според нуждите ви. За още по-добър резултат майсторите съветват да се спрем на хидроизолационна смес за предпазване на стените. За нея обаче е желателно да се изчака летния сезон, за да може да изсъхне достатъчно добре.

Грунд

Той също има свойството да обира влагата от стените и да не й позволява тя да стигне до повърхността. Получава се идеална комбинация, ако след това измажем с друга смес, който е създадена против влага – консултирайте се с търговците в строителните магазини.

Фибран за изолация

Неговата роля е да изолира максимално помещението, като се облепват не само стените с него, но включително подът и таванът. Дебелината му може да е около 3 мм, това е минимумът, който гарантира спокойствие за няколко години напред за обитателите на апартамента.

Латекс със сребърни йони

Финалният щрих е боядисването с латекс, който трябва да бъде с добавени сребърни йони. Те имат силата да дезинфекцират, в резултат на което прогонват мухъла, и не допускат развитието му в бъдеще.

Автоматични клапи

За по-високо ниво на защита може да инвестирате и в автоматични клапи, които не позволяват задълбочаването на проблема с влагата. Датчикът им се активира при установяване на висок процент влажност в помещението, което ги кара да се отварят и да вкарват въздух през изключително малък процеп. Устройствата се затварят, когато вече не е необходимо да действат, за да може да се съхрани топлината в стаята. Те са особено подходящи, когато използваме ПВЦ дограма, тъй като тя уплътнява повече и се налага по-редовно проветряване, което при зимни условия не винаги е постижимо.

Наемете майстор в RatedHands!

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:

PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

2 Коментара

  1. hotline.bg (Георги Иванов)

    Добра статия, много такива имаме на хотлайн.бг. Посетете ни!

  2. Baustoff + Metall (Иван Иванов)

    Много полезна информация, но един от най-големите проблеми е циркулацията на въздуха и качеството на строителните материали. При положение, че се вземат под предвид тези два компонента, то проблемът ще бъде решен окончателно.

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове