Черният цвят в банята

Обложка

Черният цвят в банята

А ти хареса ли тази статия?!?

Черният цвят често пъти се възприема от хората като прекалено тъмен и неприятен, но той определено има своя чар и със сигурност би намерил място в декорацията на дома и в частност –  на банята.

За съжаление, баните в повечето домове не разполагат с прозорец и собствениците считат обстановката и без това за достатъчно мрачна, че да си позволят допълнително да засилват усещането с употребата на черно в интериора й. Но всъщност, умелото му приложение може да придаде на помещението много красота и стил. Вижте какво препоръчват професионалните дизайнери за използването на черния цвят в декора на банята.

Комбинация на черно и бяло в банята

Подобно съчетание винаги изглежда много елегантно и луксозно. Ако искате да създадете такава атмосфера, непременно заложете на тази класическа комбинация и ще останете очаровани от резултата. Важно е да изберете правилните материали и да обмислите добре как да си възползвате максимално отмагичната сила на контраста.

Осветлението също играе ключова роля. Подходящите източници на светлина, разположени правилно, могат да засилят неимоверно красотата на черно-белия интериор.

Бъдете внимателни когато обмисляте декора и вземете предвид способността на черния цвят да поглъща светлината, а на белия – да я отразява.

Още едно правило е, че колкото по-малка е една баня, толкова по-пестелива трябва да бъде употребата на черния цвят в нейната декорация, в противен случай усещането за липса на място ще се усили.

Черните керамични плочки за облицовка на стените са много оригинално решение и не може да се отрече, че изглеждат изключително стилно. Но това е приложимо само когато в банята има прозорец и влиза достатъчно естествена светлина. Ако декорирате така една тъмна баня, това ще я „стесни“ и затъмни още повече.

Съчетание на черното с други цветове

Черният цвят хармонизира отлично с всички останали, което го прави универсален за всякакви комбинации. Като най-удачни за банята се препоръчват съчетанията със зелени, сини, жълти и червени нюанси. Особено атрактивна е и комбинацията между черно и тюркоаз.

Източник: faians.com

Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове