Ако ви боли гърбът, това са вашите матраци…

Обложка

Ако ви боли гърбът, това са вашите матраци…

А ти хареса ли тази статия?!?

Статистиката сочи, че изборът на грешни или по-скоро неподходящи за дадена структура и здравословно състояние матраци може да до доведе до трайни и сериозни ортопедични и медицински усложнения. Нещо повече – в стремежа си да избираме по-евтини матраци, често подценяваме въпроса за качеството, както и собствената си физика, изискваща специално внимание и подкрепа, особено по време на сън. Най-често, симптомите при неподходящи матраци са болки в гърба.

От друга страна обаче, хора, които вече имат такива ортопедични и хронични заболявания и състояния, могат значително да подобрят положението си, ако намерят подходящи матраци. На съвременния пазар за матраци се предлагат много и разнообразни модели, създадени специално за хора с болки и дискомфорт в кръста: както само по време на сън, така и с постоянни такива. Днес, ще ви обясним кои са най-подходящите за вас матраци, ако ви боли гърбът….

  1. Ортопедични матраци – целта им е да намалят изкривяванията по време на сън, както и да ви помогнат да заемете правилната позиция, докато спите. Те са с такава повърхност, че скелетът и мускулатурата прилягат идеално върху нея, без да създават никакъв диксомфорт или неудобство. Много наши и чуждестранни фирми произвеждат висококачествени и изгодни ортопедични матраци. Ние ви препоръчваме матраци Тед и матраци Парадайс.
  2. Анатомични матраци – те са също доста подходящи за вашия проблем с болките в кръста. Изключително комфортни, меки и буквално унасящи ви в сън, те имат свойството да успокояват мускулите, ставите и сухожилията. Всичко това съдейства и за намаляване на болките в гърба. Анатомичните матраци са изключително популярни у нас и можете да намерите такива модели почти при всички производители, включително и при матраци Тед.
  3. Твърдост на матрака – фактор, който трябва да прецените изключително внимателно. За хора с болки в гърба е нужно да се избере така наречената златна среда. Средната твърдост на матрака е гаранция за нежелано допълнително неудобство и усилване на хроничните болки. Ако матракът е прекалено мек, гърбът ви ще пропада в него, което хлътване ще усили неприятните усещания. Прекалено твърдия матрак също не е опция, макар и много хора да смятат, че с него могат да успокоят болките в кръста. Всъщност, твърде твърдите матраци създават напрежение в областта на гръбнака.
  4. Правилни размери на вашите матраци. Не забравяйте, че универсалното правило за перфектно подбраните размери на вашия матрак, респективно на вашето легло, са приложими и в случая на хронични болки в кръста. Без значение какви матраци ще предпочетете – матраци Тед или матраци Парадайс, анатомични или ортопедични матраци, ако размерите не са ви подходящи, болките ще продължат, а в много случаи дори има опасност и от усилване. Според универсалните правила матракът трябва да е поне с 20 см по-дълъг от вашия ръст. В противен случай, ще се изгърбвате или ще спите в свита поза, което не е най-разумното решение за вашето хронично състояние. Измерете леглото и матрака според ръста си и този на вашата половинка и се уверете, че размерите са идеални именно за вас! Останалото е въпрос на избор и на средства.
Ако статията ви е допаднала, може да хвърлите един поглед и на:
PG

Автор: Андон Иванов

Занимавам се с компютри повече от 8 години, като от няколко години активно се занимавам с SEO и Уеб програмиране, ползвайки следните програмни езици: HTML, CSS, PHP, MySQL. В момента активно си търся работа. В случай, че сте работодател, няма да ви се разсърдя да погледнете моето CV.
Остави коментар или Остави Trackback
seperator

Публикувай коментар

Вашият email адрес никога няма да бъде публикуван публично. Задължителните полета са маркирани с символ *

*
*

Защита против спам ботове